Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χριστίνα_Κολ

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Χριστίνα_Κολ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, Σε οικόπεδο όπου το μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται σε εντός ζώνης 800μ. στάσιμου οικισμού, με συνολικό εμβαδό 7500τ.μ. Θα μπορούσα να οικοδομήσω με το 270Δ των εκτός σχεδίου αυξάνοντας σε >200τ.μ. για κατοικία; Σας ευχαριστώ Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.
  2. Αρχικά, με πειράζει που θα καταθέσει άλλος μηχανικός την μελέτη μου. Έπειτα, το ότι πήρε την άδεια και μου ζητάει να ξανά σφραγίσω αλλαγμένα σχέδια.. Επίσης, έως την φάση της έγκρισης δεν είναι υποχρεωτικά πλήρη αρχιτεκτονικά. ( τα πήρε όμως, με μια πληρωμή και πήγε σε άλλο γραφείο με έτοιμα αρχιτεκτονικά ) Δεν είναι ανήθικο; Επίσης ξέρω πως τα δικαιώματα μιας μελέτης τα χάνεις όταν καταθέσεις στην Πολεοδομία όχι όταν τα δώσεις στο χέρι ή με mail.
  3. Έχω ανάθεση και ιδ. συμφωνητικό έχω πληρώσει εισφορές και κρατήσεις ( για να κάνω την κατάθεση, που βγήκε με μελετητή εμένα ), θα καλέσω αύριο και στο ΤΕΕ. Εγώ δεν θέλω πλέον να χρησιμοποιήσουν την αρχιτεκτονική μου μελέτη. Οπότε και να γίνει αναθεώρηση μελέτης και μελετητή. Μπορώ; έχω πληρωθεί για την κατάθεση έγκρισης δόμησης στην οποία λύσαμε αρχιτεκτονικά. Αλλά τώρα στην έγκριση δόμησης πρέπει να κατατεθεί όλη η αρχιτεκτονική μελέτη. Τα σχέδια τα έδωσα επειδή με απείλησε με δικηγόρο και εγώ μέσα στην απειρία μου τα έδωσα ( αυτό βέβαια θα γινόταν και με μια ψηφιοποίηση επειδή ανταλλάσσαμε μέσο mail τα σχέδια ). Ο νέος μηχανικός μου ζητάει να σφραγίσω τα νέα σχέδιά "μου", που έκανε με τον ιδιοκτήτη ( άλλαξε μια πόρτα δηλαδή ).
  4. Καλησπέρα σας, Έχω κάνει κατάθεση έως το στάδιο της έγκρισης δόμησης. Ο επόμενος μηχανικός που ανέλαβε την ολοκλήρωση την έγκρισης δόμησης προχωράει σε κατάθεση αρχιτεκτονικής μελέτης. Εγώ ανεπίσημα παραιτήθηκα. Τι γίνεται με τα πνευματικά δικαιώματα της αρχιτεκτονικής μου μελέτης που βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στα χέρια πλέον του ιδιοκτήτη; Τι γίνεται με την υπόλοιπη αμοιβή μου;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.