Μετάβαση στο περιεχόμενο

KatG

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Όταν ξαναδείς σε παρακαλώ να μου στείλεις PM (σοβαρά μιλαω)
  2. Συγνωμη που επεμβαίνω σαν ιδιώτης, αλλά θα πρέπει να αποκρυφθεί και το μοντέλο και οι μηχανισμοί. Εγώ πάντως κατάλαβα για ποια εταιρεια πρόκειται...
  3. @salpigoal προφανώς αναφέρεσαι στον παράγοντα κατασκευής κ τοποθέτησης. Δυστυχως ούτε κατασκευαστής ειμαι, ουτε έχω ξαναχτίσει σπίτι για να αποκλείσω ή οχι κάποιον επαγγελματία. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να εμπιστευτω τον επαγγελματία που μου προτείνει ο μηχανικος μου και απλά να κρίνω το προϊόν που μου προσφέρει. @antloukidis έχεις δίκιο η σειρά αυτή ειναι τα ανοιγομενα που μου προσφερε κι εγώ έγραψα εκ παραδρομής συρομενα. Για συρομενα δεν έχω προς το παρόν κάποια ερώτηση.
  4. Καλημέρα σας. Εκτός άλλων εργασιών ειμαι στη διαδικασία αλλαγής κουφωματων κ ο μηχανικός που απευθυνθηκα συνεργάζεται με συνεργάτη της Alumil, ο οποίος μου έκανε προσφορά για συρομενα της σιερά Μ20650. Το πρόβλημα μου είναι πως στο site της Alumil αναφέρει πως έχει συντελεστη Uf=2.1 ( http://www.alumil.com/gr/proioda/comfort-arhitektonika-sustimata/anoigomena-koufomata-kai-balkonoportes/m20650/ ) ενώ σε site επαγγελματιων 3.2 ( http://www.technikal.gr/koufomata-alumil-m20650 ). Έχει κανείς εμπειρία με αυτά τα κουφώματα? Η διαφορά δεν είναι μικρή.
  5. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η συναίνεση απαιτείται και για θέση παρκινγκ αποκλειστικης χρησης - παρακολουθημα διαμερίσματος? @Bill22 δεν είναι δική μου η φωτο. Τυχαία φώτο από το google είναι κ μάλιστα από site σχετικής εταιρείας.
  6. Η κατασκευή σκιαστρων σε θέσεις παρκινγκ στον ακαλυπτο απαιτούν οικοδομικη αδεια? Επισυνάπτω φώτο για να καταλάβετε για τι είδους σκιαστρο μιλαω
  7. Δεν ήταν αυτή η ερώτηση μου. Εστω οτι αγοράζω ένα σπίτι δεκαετιας, που άλλος το έχτισε (βγηκε η άδεια στο όνομα του), άλλος το αγόρασε ως νεοδμητο, και το αγοράζω εγώ σήμερα. Το παίζω πονηρή και κάνω την 'χ' αυθαιρεσία (σήμερα,άρα μετα το 2011), κι έρχεται ο Ψ γείτονας και κάνει καταγγελία, κατ'αγνωστου για οποιαδήποτε αυθαιρεσια. Εαν διαπιστωθεί αυθαιρεσία πως ξέρει η Πολεοδομία τον ιδιοκτήτη, αφού στο αρχείο της έχει μόνο την άδεια στο όνομα του κατασκευαστή?
  8. Κατάλαβα πολυ καλά αυτό που λέτε. Δεν περιμένω κάποιον να μου χαιδεψει τα αυτια και να μου πει, ξερεις υπαρχει αυτο το παραθυράκι. Καταρχάς δεν είμαι ο άμεσα ενδιαφερομενος, δεν έχω κάτι να κερδίσω, ισα ισα έχω να χάσω. Για αυτό άλλωστε έθεσα το ερώτημα μου, να δώ αν στην τελική μου είναι αδιάφορο ή όχι. Από εκεί και πέρα, κι επειδη τα φορουμ είναι χώροι συζητήσεων, εκθετω τον προβληματισμό μου, τι είδους νόμος είναι αυτός που δεν προστατεύει τους συνιδιοκτήτες από τις αυθαιρεσίες των άλλων. Άλλωστε αυτή δεν είναι η σημασία της λέξης αυθαίρετο? Γιατί θα έπρεπε να τιμωρούμαι για κάτι που έκανε κάποιος άλλος αυθαίρετα, και εν αγνοια μου (μην κοιτατε τη συγκεκριμένη δική μου περίπτωση, θα μπορούσε να το κάνει όταν έφυγα διακοπές και να το βρήκα γυρνώντας). Και μάλιστα να πρέπει να κάνω δευτερες σκέψεις αν θα τον καταγγείλω γιατί μπορεί να μπλέξω. Να είμαι ειλικρινής, ήμουν της άποψης "ας κανει ο,τι θέλει, αφου είναι διατεθειμένος να πάρει το ρίσκο, και αφού εγώ δεν επηρεαζομαι" η οποία προφανώς είναι λανθασμένη. Να κάνω και μια χαζή ερώτηση; Πως ξέρει η Πολεοδομία τον ιδιοκτήτη, αφού δεν διατηρει αρχείο συμβάσεων αλλά μόνο αδειών? Σε εμας η άδεια βγήκε στο όνομα του πατέρα μου και του θείου μου, εμένα και τον ξάδερφό μου η Πολεοδομία δε μας ξέρει. Θα μπορούσε μάλιστα να είναι ένα ακίνητο που έχει μεταβιβαστεί 4-5 φορές πριν το πάρει κάποιος και κάνει αυθαιρεσία.
  9. Συγνώμη που επανέρχομαι, και δεν ειμαι σιγουρη πως ειναι το αντικείμενό σας, αλλά ειναι κάτι που μου φαίνεται παράλογο. Εαν εγώ μπορεί να θεωρηθώ συνυπεύθυνη, ακομα και αν δε συμφωνω με μια αυθαίρετη κατασκευή που γινεται σε μέρος που ειμαι συνιδιοκτήτρια, γιατί να κάνω καταγγελία, αφού πιθανότατα θα βρώ τον μπελά μου? Δεν είναι σαν να είμαι όμηρη απο τον ίδιο τον νόμο? Και πες εμείς είμαστε 2, σε πολυκατοικια με 5-10 συνιδιοκτήτες, μπορεί να πάρει το αυθαίρετο του ενος στο λαιμό του άλλους 10?
  10. Ευχαριστω πολυ. Αυτου του ειδους την απαντηση περιμενα (ειτε θετικη, ειτε αρνητικη). Οποτε σε αυθαιρετη κατασκευη μπορει να βγω συνυπευθυνη παρολο που ο ξαδερφος μου εχει αποκλειστικη χρηση κ ειναι ο μονος που εχει δικαιωμα μελλοντικου οροφου.
  11. Απο ότι έχουμε συζητησει σίγουρα αλουμίνια και δεν είμαι σίγουροι για τους τοίχους, είτε τσιμεντοσανιδα ή άλφα μπλοκ? Απώτερος σκοπός είναι η ένωση με το διαμέρισμα 4ου οροφου όπου μένει αυτος
  12. Σε ευχαριστώ... Για το κτίσμα που κατάλαβες, μάλλον εγώ φταίω, εννοούσα την απόληξη της σκάλας. Η περγκολα/στέγη από τη μία πλευρά στηριζεται στον τοίχο της. Όσον αφορά το μπλέξιμο, ποινικα έχω κάποιο θέμα? Μια φίλη μου μου είπε για μια γνωστή της που κατήγγειλε συνιδιοκτητη και μετά την έτρεχαν και αυτή σαν συνιδιοκτητρια του κοινόχρηστου χώρου...αναφέρομαι πάντα εάν προχωρήσει σε κλείσιμο γύρω γύρω της στεγης
  13. Καλησπέρα σας, Σε τετραοροφη πολυκατοικία, εγώ εχω τον πρώτο και 2ο όροφο, και ο ξάδερφος μου τον 3ο και τον 4ο καθώς και αποκλειστική χρήση στη μισή ταράτσα (η υπόλοιπη μισή είναι κοινόχρηστη για κεραίες και θερμοσίφωνα) και δικαίωμα μελλοντικού ορόφου. Στον τοίχο του δωματίου του κλιμακοστασίου στην 'αποκλειστική' πλευρά έχει βάλει μια πέργκολα που στη συνέχεια έγινε στέγη (δηλαδή δεν είναι ανοιχτή), όλα αυτά πριν το 2011. Τώρα θέλει να κλείσει τελείως κάτω από αυτή τη στέγη, και να κάνει δωμάτιο. α) Μπορει να το τακτοποίησει με το νόμο? β) Εαν όχι, κι επειδή έχουμε καλές σχέσεις κι εγω δε θα του κανω καταγγελία (στο κατω κατω μόνο αυτός μπορεί να χτίσει εκεί πάνω, σωστά?), εαν προχωρήσει στο "κλείσιμο" υπάρχει περίπτωση να βρεθώ εγώ μπλεγμένη αν του κάνουν καταγγελία οι γείτονες, δεδομένου πως ναι μεν είναι αποκλειστικής χρήσης, αλλά στην ουσία έχουμε και οι 2 χιλιοστα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.