Μετάβαση στο περιεχόμενο

Theofilos_P

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Theofilos_P

  1. https://eclass.upatras.gr/modules/document/file.php/CIV1503/%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF/%CE%9A%CE%B5%CF%863.pdf

     

    Με χεράκι και σημειώσεις απο τον πρώην καθηγητή μου για τις συμμικτες δοκούς.

    Γεια σου Στεφ. Ελπίζω να έχεις λύσει το πρόβλημα σου μέχρι τώρα. Παρόλα αυτα αυτό που δεν σου είπε κανένας είναι ότι για κολώνες πρέπει να βάλεις ΗΕΑ. Τέλος. Τους χιαστούς καλύτερα κυκλικής διατομής αφού το πρόβλημα σου στην κίνηση που αντιμετωπίζουν οι χιαστοί είναι το εμβαδόν και της κυκλικής είναι πιο έυκολο απο της τετραγωνικής.

  2.          Καλημέρα παιδιά. Ξαναγράφω σε αυτό το πόστ για να μήν ανοίγω άλλο. Έχω τελειώσει σχεδόν με την κατασκευή (αποθήκη σχήμα πιο πάνω) έκανα ελέγχους μελών και τώρα είμαι στο σημείο που συλέγω πληροφορίες απο τα τελικά αποτελέσματα. Σε κάποια βίντεο - οδηγούς βλέπω να κάνουν προσομοίωση για τα φορτία ανέμου (wind load simulation) μα εγώ όταν πάω στην καρτέλα των φορτίων (Loads) δεν μου βγάζει αυτή την επιλογή. Υποπτεύομαι ότι φταίει ο τρόπος με τον οποίο έβαλα τα φορτία και όχι κάτι άλλο (π.χ έκδοση προγράμματος , κάποιο add-in κτλπ). Τα φορτία χιονιού και ανέμου τα έβαλα απο το simulate wind/snow 2D/3D ακολουθώντας τον κλασικό οδηγό του kravar22_engineer στο Youtube (καρτέλα με τις παραμέτρους που ορίζεις κατηγορία εδάφους , ανοίγματα , υψοσταθμικό ύψος απο την επιφάνεια της θάλασσας κλπ). Ξέρει κάποιος πως μπορώ να κάνω την προσομοίωση?. Είναι κάτι που σίγουρα θα ήθελα να το δείξω στην πτυχιακή στο τέλος.

            Ευχαριστώ και καλή σας μέρα.

  3. Εχμ...όσα δεν πιάνει η αλεπού ?!

     

    Η αριστεία στις πανελλήνιες δείχνει και ευφυΐα, συγκέντρωση, πειθαρχία.....όχι μόνο παπαγαλία όπως προπαγανδίζετε οι ΤΕΙτζηδες.

     

    Άσε δε που οι μεγαλύτεροι υπέρμαχοι ΑΕΙ συνήθως είναι ΤΕΙτζηδες από κατατακτήριες. Καλύτερος κριτής είναι αυτός που έχει περάσει και από τα δύο.

    Παραλίγο να το σώσεις...

  4. Αυτός είναι έλεγχος μετακινήσεων, ότι διατομή κ να βάλεις δεν θα καταφέρεις κάτι. Προφανώς τα ακριανά σου πλαίσια λόγω ανέμου "βουλιάζουν" εκεί που οι κόκκινες ράβδοι συναντούν τα υποστυλώματα, και αφού έχουν μικρό L για την ίδια μετακίνηση κόμβου αστοχούν, ενώ τα υποστυλώματα από κάτω τους με μεγάλο L περνούν τον έλεγχο. 

     

    Η κάνεις αλλαγή στη μόρφωση να περιορίσεις τις μετακινήσεις, ή αγνοείς τον έλεγχο, ή βρίσκεις ένα τρόπο να μεγαλώσεις το μήκος τους (π.χ. να αποτελούν 1 ράβδο με τα υποστυλώματα από κάτω τους). 

    Σε ευχαριστώ δοκίμασα να αλλάξω την μόρφωση και όντως τώρα δεν παρουσιάζουν πρόβλημα. Να'σαι καλά.

  5. Καλημέρα και σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Στο Calc Note ο έλεγχος που αστοχεί είναι ο( vy = 0.9 cm  >  vy max = L/150.00 = 0.7 cm    ΔΕΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ) για τις μετακινήσεις. Στο youtube τα 99/100 βίντεο είναι βίντεο γεωμετρίας των φορέων και δείχνουν περισσότερο μακροεντολές και τρόπους για γρηγορότερη χρήση. Αυτό είναι το 3ο μεταλικό που αναλύω οπότε δεν νομίζω οτι χρειάζεται να κάνω κάτι μικρότερο ξανά. Η δική μου ερώτηση είναι πώς αντιμετωπίζω αυτόν τον έλεγχο καθώς με vx , vy εγώ καταλαβαίνω τέμνουσες κατα x και y.

  6.        Καλημέρα σας και συγχαρητηρια για το forum σας. Είμαι φοιτητής και ξεκινάω την πτυχιακή μου στις μεταλικές κατασκευές χρησιμοποιώντας το Robot Structural Analysis 2014. Ο καθηγητής μου προκειμένου να μου δώσει θέμα μου είπε οτι πρώτα πρέπει να μάθω το προγραμμα καλά απο μόνος μου ( εξάσκηση στο σπίτι). Επειδή δυστηχώς δεν μπορώ να τον συναντώ συχνά για τις όλες απορίες μου λόγω απόστασης είπα να ρωτήσω εδώ πέρα με την ελπίδα ότι κάποιος θα μπορέσει να μου λύσει τις πολύ βασικές απορίες μου.

           Λοιπόν αφού έκανα τους υπολογισμούς διατομών για όλο το δικτύωμα πάνω στην στέγη ( 1η εικόνα http://imgur.com/a/dCARD) , οι μόνες ράβδοι που δεν ικανοποιούν τον έλεγχο είναι του 1ου και τελευταίου πλαισίου(κοκκινισμένες στην εικόνα). 'Εχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα μεγέθη της διατομής αλλά οι ράβδοι συνεχίζουν να αστοχούν στην δυσμενή περίπτωση vx (http://imgur.com/a/dCARD). Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί κάνω λάθος?Διαστάσεις κτηρίου 65m x 20m. Yψος υποστηλώματος 10m και απόσταση υποστηλώματος απο κορυφή δικτυώματος 3m. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

     

           Καλή σας ημέρα.

     

     

          post-109151-0-29293400-1487842251_thumb.pngpost-109151-0-99251800-1487842272_thumb.png

  7.   Μετα απο αναλυση με προγραμμα,στο οποιο στηθηκε 8οροφο κτιριο με συνολικο υψος περι τα 27,5m προεκυψε περιοδος κατασκευης 1,67sec.Η λογικη και οι εμπειρικες σχεσεις για τον υπολογισμο της ιδιοπεριοδου λεει οτι για ενα τετοιο κτιριο η περιοδος θα επρεπε να εχει τιμη λιγο κατω απο τη μοναδα.

      Το κτιριο δεν εχει καμια συμμετρια και εχει πολυγωνικη κατοψη.

       Η μαζα καθε οροφου ειναι περιπου 2200 kn(g+0,3q)

    παρακατω δινω τις δυσκαμψιες των οροφων:  

       kx                ky

    250105,8 380601,2 

    289259,6 510853,7

     

    447465,8 909562

       οι πρωτες τιμες ειναι για τους οροφους 2-8

    οι δευτερες 1ο και οι τριτες ισογειο

     

    Θα ηθελα αν μπορει καποιος να μου πει αν υπαρχει καποια λογικη στα συγκεκριμενα αποτελεσματα.

    Ευχαριστω εκ των προτερων.

    Η αύξηση μάζας και δυσκαμψίας καθ΄υψος δέν πρέπει να υπερβαίνει το 35% της μάζας και της δυσκαμψίας του προηγούμενου ορόφου. Επίσης η μείωση της μάζας και της δυσκαμψίας καθ'υψος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% του προηγούμενου. Απότι βλέπω τα νούμερα σου δεν μειώνονται όπως θα έπρεπε. Πιστέυω οτι έχεις βάλει καπου λάθος μονάδες μετρησης οπως έιπε ενας φίλος πιο πάνω. Αν θέλεις λύστο στο χέρι χρησιμοποιώντας cm για Ι (Ροπη αδρανειας) E (μετρο ελαστικοτητας) σε ΚΝ/Μ^2  Κ (δυσκαμψ) KN/M Και M (μαζα) οπου m = w/g σε ΤΟΝΟΥΣ. Τα 2200 που αναφερεις ειναι το w
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.