Μετάβαση στο περιεχόμενο

Theofilos_P

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Theofilos_P's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σου Στεφ. Ελπίζω να έχεις λύσει το πρόβλημα σου μέχρι τώρα. Παρόλα αυτα αυτό που δεν σου είπε κανένας είναι ότι για κολώνες πρέπει να βάλεις ΗΕΑ. Τέλος. Τους χιαστούς καλύτερα κυκλικής διατομής αφού το πρόβλημα σου στην κίνηση που αντιμετωπίζουν οι χιαστοί είναι το εμβαδόν και της κυκλικής είναι πιο έυκολο απο της τετραγωνικής.
  2. Καλημέρα παιδιά. Ξαναγράφω σε αυτό το πόστ για να μήν ανοίγω άλλο. Έχω τελειώσει σχεδόν με την κατασκευή (αποθήκη σχήμα πιο πάνω) έκανα ελέγχους μελών και τώρα είμαι στο σημείο που συλέγω πληροφορίες απο τα τελικά αποτελέσματα. Σε κάποια βίντεο - οδηγούς βλέπω να κάνουν προσομοίωση για τα φορτία ανέμου (wind load simulation) μα εγώ όταν πάω στην καρτέλα των φορτίων (Loads) δεν μου βγάζει αυτή την επιλογή. Υποπτεύομαι ότι φταίει ο τρόπος με τον οποίο έβαλα τα φορτία και όχι κάτι άλλο (π.χ έκδοση προγράμματος , κάποιο add-in κτλπ). Τα φορτία χιονιού και ανέμου τα έβαλα απο το simulate wind/snow 2D/3D ακολουθώντας τον κλασικό οδηγό του kravar22_engineer στο Youtube (καρτέλα με τις παραμέτρους που ορίζεις κατηγορία εδάφους , ανοίγματα , υψοσταθμικό ύψος απο την επιφάνεια της θάλασσας κλπ). Ξέρει κάποιος πως μπορώ να κάνω την προσομοίωση?. Είναι κάτι που σίγουρα θα ήθελα να το δείξω στην πτυχιακή στο τέλος. Ευχαριστώ και καλή σας μέρα.
  3. Σε ευχαριστώ δοκίμασα να αλλάξω την μόρφωση και όντως τώρα δεν παρουσιάζουν πρόβλημα. Να'σαι καλά.
  4. Καλημέρα και σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Στο Calc Note ο έλεγχος που αστοχεί είναι ο( vy = 0.9 cm > vy max = L/150.00 = 0.7 cm ΔΕΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ) για τις μετακινήσεις. Στο youtube τα 99/100 βίντεο είναι βίντεο γεωμετρίας των φορέων και δείχνουν περισσότερο μακροεντολές και τρόπους για γρηγορότερη χρήση. Αυτό είναι το 3ο μεταλικό που αναλύω οπότε δεν νομίζω οτι χρειάζεται να κάνω κάτι μικρότερο ξανά. Η δική μου ερώτηση είναι πώς αντιμετωπίζω αυτόν τον έλεγχο καθώς με vx , vy εγώ καταλαβαίνω τέμνουσες κατα x και y.
  5. Καλημέρα σας και συγχαρητηρια για το forum σας. Είμαι φοιτητής και ξεκινάω την πτυχιακή μου στις μεταλικές κατασκευές χρησιμοποιώντας το Robot Structural Analysis 2014. Ο καθηγητής μου προκειμένου να μου δώσει θέμα μου είπε οτι πρώτα πρέπει να μάθω το προγραμμα καλά απο μόνος μου ( εξάσκηση στο σπίτι). Επειδή δυστηχώς δεν μπορώ να τον συναντώ συχνά για τις όλες απορίες μου λόγω απόστασης είπα να ρωτήσω εδώ πέρα με την ελπίδα ότι κάποιος θα μπορέσει να μου λύσει τις πολύ βασικές απορίες μου. Λοιπόν αφού έκανα τους υπολογισμούς διατομών για όλο το δικτύωμα πάνω στην στέγη ( 1η εικόνα http://imgur.com/a/dCARD) , οι μόνες ράβδοι που δεν ικανοποιούν τον έλεγχο είναι του 1ου και τελευταίου πλαισίου(κοκκινισμένες στην εικόνα). 'Εχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα μεγέθη της διατομής αλλά οι ράβδοι συνεχίζουν να αστοχούν στην δυσμενή περίπτωση vx (http://imgur.com/a/dCARD). Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί κάνω λάθος?Διαστάσεις κτηρίου 65m x 20m. Yψος υποστηλώματος 10m και απόσταση υποστηλώματος απο κορυφή δικτυώματος 3m. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλή σας ημέρα.
  6. Η αύξηση μάζας και δυσκαμψίας καθ΄υψος δέν πρέπει να υπερβαίνει το 35% της μάζας και της δυσκαμψίας του προηγούμενου ορόφου. Επίσης η μείωση της μάζας και της δυσκαμψίας καθ'υψος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% του προηγούμενου. Απότι βλέπω τα νούμερα σου δεν μειώνονται όπως θα έπρεπε. Πιστέυω οτι έχεις βάλει καπου λάθος μονάδες μετρησης οπως έιπε ενας φίλος πιο πάνω. Αν θέλεις λύστο στο χέρι χρησιμοποιώντας cm για Ι (Ροπη αδρανειας) E (μετρο ελαστικοτητας) σε ΚΝ/Μ^2 Κ (δυσκαμψ) KN/M Και M (μαζα) οπου m = w/g σε ΤΟΝΟΥΣ. Τα 2200 που αναφερεις ειναι το w
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.