Μετάβαση στο περιεχόμενο

iargyr

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

iargyr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση. αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί οι εισφορές που βαραίνουν εμένα και ας πούμε ότι το δέχομαι, πρέπει να είναι εισφορές ελεύθερου επαγγελματία, από τη στιγμή που όχι μόνο δεν ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά μου απαγορευόταν κιόλας! ήμουν και παραμένω δημόσιος υπάλληλος. έχω επιστρέψει στην υπηρεσία μου, αυτό το καθεστώς δεν άλλαξε ποτέ. η πρόσληψή μου φυσικά έγινε ως μηχανικού, αν όμως διαγραφώ από το τεε αναδρομικά και μόνο για την περίοδο που ήμουν ανευ αποδοχών, ποιο είναι το πρόβλημα? επίσης αν πούμε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα, τότε σημαίνει ότι ήμουν πάντα δημόσιος υπάλληλος και άρα δεν πρέπει να πληρώσω εισφορές ελ. επαγγελματία.
  2. Αγαπητοι συναδελφοι, Ειμαι δημοσιος υπαλληλος μηχανικος. Τον προηγουμενο εναμησι χρόνο, έλειψα απο την υπηρεσία μου με αδεια ανευ αποδοχων για ανατροφή τέκνου κάτων των 6 έτων (αρ 53 δημοσ. κώδικα). Οι λόγοι ήταν πάρα πολύ σοβαροι (υγείας). Επιστρέφοντας στην υπηρεσία μου και θεωρώντας ότι θα παρακρατούνται οι εισφορές του τσμεδε από τον μισθό μου για την περίοδο που έλειψα, πληροφορήθηκα πως κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Στο τσμεδε με ενημερωσαν ότι οφείλω 8.000 ευρώ -σε 12 δόσεις, (εισφορές ελεύθερου επαγγελματία), ενώ σε καμία περίπτωση δεν ήμουν ελευθερος επαγγελματίας το διαστημα που έλειψα. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι αδειες άνευ αποδοχων γαι άσκηση ελεύθερου επαγγελματος διαφοροποιούνται και περνάνε από υπηρεσιακό συμβούλιο, ενώ οι άδειες άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου, δίνονται αυτόματα και επιστρέφεις στην έργασία σου την μέρα που το επιλέγεις. απαγορεύεται να ανοιξεις βιβλία και να εργαστείς, είναι ακριβώς το αντίθετο! συζητώντας με υπάλληλο του τσμέδε μου είπε πως ο ιδρυτικός νόμος του τσμεδε επιτρέπει στους μηχανικούς να είναι είτε ελευθεροι επαγγελματίες, είτε δημοσιοι υπάλληλοι και έτσι βγαίνουν οι εισφορές. εγώ λοιπόν απάντησα ότι ήμουν και παραμένω δημόσιος υπάλληλος και ότι αξιοποιώντας το δικαίωμα του δημοσίου υπαλλήλου, πήρα την ανευ αποδοχών, επεστρεψα σήμερα στη δουλειά μου, επομένως γιατί οι εισφορες να μην στηριχθουν στον μισθο που έπαιρνα και παίρνω? μου απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν ...στέκει γιατί για ενάμιση χρόνο δεν έπαιρνα μισθό. μου προτάθηκε τότε η λύση της προσωρινης διαγραφής από τεε και διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της περιφερειας και παραγραφης των χρεων, με την προϋποθεση να επιβαρυνθω με 2 συνταξιμα χρόνια. αυτή μου φάνηκε η πιο συνετή λύση, καθως λόγω των ζητημάτων υγείας, έχουμε αφανιστεί οικονομικά και επιπλέον, δεν έκανα ποτέ χρήση ασφαλιστικών δικαιωμάτων τόσο καιρό. όσο για τα περισσότερα χρόνια εργασίας, στην παρούσα φάση δεν με απασχολεί καθόλου. συζητώντας με την διευθυνση τεχνικ υπηρεσ της περιφέρειας μου ειπαν πως η διαγραφή δεν γίνεται χωρίς τη συμφωνη γνώμη του ΤΕΕ. το ΤΕΕ από την άλλη, λέει πως προσωρινή, αναδρομική διαγραφή δεν γίνεται και δεν επιτρέπεται σε δημοσιο υπάλληλο (προφορικής απάντηση) και να αναλάβει η υπηρεσία μου να πληρωσει τις εισφορές και να τις παρακρατεί από τον μισθμό μου σταδιακά. να σημειώσω εδώ, ότι παρότι έχω επιστρέψει και πληρωνομαι, επειδή υπάρχουν αυτες οι οφειλές εξακολουθώ να μην μπορώ να κάνω ούτε εξέταση αίματος! είμαι πολύ απογοητευμένη, καθώς κανείς δεν φαινεται να γνωρίζει τί πρέπει να κάνω για κάτι τόσο απλό και αυτονόητο, το οποίο υπήρξε και διακαίωμά μου. η υπηρεσία μου εδω (προφορικά παντα) υποστηρίζει πως δεν την ενδιαφέρει αν διαγραφω προσωρινα και αναδρομικά απο το ΤΕΕ, όμως στην αίτηση διαγραφής του ΤΕΕ αναφερεται: "δηλώνω πως δεν εργαζομαι ως δημόσιος υπάλληλος". να πω ακόμα πως η υπηρεσία μου δεν δείχνει καμία πρόθεση να με βοηθήσει. καμιά ιδέα για το πως πρέπει να χειριστώ αυτήν την υπόθεση? σας ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.