Μετάβαση στο περιεχόμενο

zisisv

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by zisisv

  1. Αυτά είναι το πιο εκνευριστικά, η λογική του ελληνάρα που όλα είναι καλά και τίποτα δεν πειράζει δυστυχώς δεν θα αλλάξει ποτέ. Και οκ όπως είπατε και οι περισσότεροι, και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, μια τρυπούλα 1 εκατοστό δεν πειράζει, πού ξέρω όμως τι βιαιότητες έχει κάνει ο ηλεκτρολόγος και ο υδραυλικός, πράγματα τα οποία με το σοβάτισμα καλύπτονται και ο απλός άνθρωπος μπαίνει και κοιμάται ξέγνοιαστος στο καινούργιο του σπιτάκι χωρίς να έχει ιδέα. Τέλος πάντων εγώ θα μεταφέρω την αισιόδοξη αυτή άποψη και πιστεύω πως οι απροσεξίες των υπόλοιπων εργατών μιας οικοδομής, των ηλεκτρολόγων, υδραυλικών κλπ είναι ένα θέμα που χωράει πολλή συζήτηση.
  2. Από υγεία μια χαρά ο μπάρμπας ευτυχώς!! Για να είμαι σαφής είναι ημιυπόγειο. Το έδαφος είναι κατηφορικό και απτη μία πλευρά έχει τοιχεία (ή τοιχοποιοία χυτού σκυροδέματος κάτι τέτοιο φαντάζομαι) ενώ απ την άλλη πλευρά έχει κανονικά κολώνες και υποστυλώματα. Πιστεύω δεν διατρέχει κίνδυνο υγρασίας καθώς το δοκάρι αυτό είναι εσωτερικό, δεν εκτίθεται στο ύπαιθρο. Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  3. Συγγνώμη παράλειψη. Η διατομή είναι γύρω στο 1 cm. Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  4. Καλησπέρα. Πριν κάτι μέρες ένας θείος στο χωριό μου μού ζήτησε ως μηχανικός (έστω και μηχανολόγος αλλά άντε να εξηγήσεις στον 80αρη τη διαφορά) να πάω να κοιτάξω κάτι στο σπίτι του που τον ανησυχεί. Έτσι κι εγώ πήγα και το θέμα του είναι μία διαμπερής τρύπα που έχει ανοιχτεί στην κορυφή δοκού (δηλαδή στο 1 cm κάτω απ' την πλάκα) για το πέρασμα καλωδίου συναγερμού (αυτοί οι τεχνικοί συναγερμών, a/c κλπ ώρες ώρες δεν υπολογίζουν τίποτα). Ο θείος λοιπόν έχει την απορία αν η τρύπα αυτή επηρεάζει την στατικότητα του σπιτιού του. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ακριβώς κάτωθεν της δοκού υπάρχει άνοιγμα (χωρίς καν πόρτα κούφωμα κλπ!!) και ενώ θα μπορούσε να το περάσει περιφερειακά από εκεί άνοιξε ολόκληρη τρύπα σε 30αρα δοκό!!!! Η τρύπα όμως βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε άλλη δοκό, σχεδόν πάνω στον κόμβο δηλαδή, κι από όσα ξέρω περί στατικών οι κόμβοι συχνά είναι τρωτά σημεία και θέλουν προσοχή. Αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο και γι αυτό θα ήθελα τα φώτα σας. Να σημειώσω ότι η κατασκευή είναι μελέτη 1985, κατασκευή 1987 με υπόγειο και δύο ορόφους και το θέμα βρίσκεται στο υπόγειο. Επίσης μου είναι δύσκολο να μελετήσω την τρύπα εσωτερικά καθώς διαπερνάται από καλώδιο το οποίο θα πρέπει να κόψω για να το αφαιρέσω. Αν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο ίσως το κάνω αλλά προς το παρόν όχι. Παραθέτω κι ένα πρόχειρο σχήμα γιατί ξέχασα να το φωτογραφίσω τη μέρα που πήγα. Ελπίζω να φαίνεται κάπως. Ευχαριστώ!
  5. Καλησπέρα. Δεν δημοσιεύω στις εργασίες μηχανικού καθώς το θέμα δεν αφορά εργασία μηχανικού. Σε λίγες μέρες θα έρθει συνεργείο από γνωστή εταιρεία ηλεκτρικών για την εγκατάσταση κλιματιστικού στο σπίτι μου. Ο τοίχος στον οποίο θα εγκατασταθεί η εσ. μονάδα έχει ύψος 3μ και η δοκός ύψος 30-35 cm περίπου. Το θέμα είναι όμως ότι από κάτω υπάρχει βιβλιοθήκη με ύψος 2μ περίπου και θα πρέπει να μπει όσο το δυνατόν πιο ψηλά για να μην διακόπτεται η ροή αέρος οπότε να τοποθετηθεί στον τοίχο λίγο δύσκολο. Το ερώτημά μου είναι υπάρχει πρόβλημα αν ανοιχτούν τρύπες στη δοκό; Έίναι πιθανό να πληγωθεί ο οπλισμός; Αν γίνεται τοποθέτηση σε δοκό προφανώς θα γίνει κάπου στο μέσο του ύψους καθώς ως γνωστόν ο πυκνός οπλισμός βρίσκεται στο κάτω μέρος. Πιστεύω πως οι τεχνικοί θα το γνωρίζουν αλλά θα ήθελα να ξέρω τι να να τους πω σε περίπτωση που θέλουν να το στηρίξουν στη δοκό. Ευχαριστώ Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  6. Έτσι ακριβώς είναι μόνο που το μοναδικό σενάζ είναι το πρέκι πάνω από το κούφωμα το οποίο πάει από τη μία άκρη του τοίχου στην άλλη. Δεν υπάρχει άλλο πιο χαμηλά (λογικό πιςτεύω αφού περνούν τα φύλλα της πόρτας. Γιατί λένε όμως ότι αυτοί οι τοίχοι έχουν θέματα; Μέχρι στιγμής εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Με αγχώνει επίσης και λίγο το γεγονός ότι οι ηλεκτρολόγοι μερικές φορές δεν είναι και πολύ προσεκτικοί.
  7. Καλησπέρα. Είμαι καινούργιος εδώ και μέχρι στιγμής διάβαζα απλώς τα μηχανολογικά. Τέλος πάντων σε μεζονέτα κατασκευής '87 (κατοικία μου) τα κουφώματα είναι συρόμενα και οι τοίχοι ορθοδρομικοί (6οπα τούβλα χτισμένα στην μικρή τους επιφάνεια. Απ´ την εσωτερική πλευρά υπάρχει dow μονωτικό. Λόγω επαγγέλματος εγώ δεν γνωρίζω και πολλά περί στατικών αλλά έτυχε να διαβάσω κάπου ότι αυτού του είδους η τοιχοποιία έχει καταργηθεί για λόγους στατικότητας. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι πρέπει να ανησυχώ; Το σπίτι το πήρα έτοιμο απ´ τον πατέρα μου δεν ήμουν εκεί όταν το χτίζανε. Μπορώ να κάνω κάτι για να το ενισχύσω αν χρειαστεί; Ευχαριστώ (αν είμαι σε λάθος ενότητα του φόρουμ ενημερώστε με παρακαλώ)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.