Μετάβαση στο περιεχόμενο

HaNotsri

Members
  • Περιεχόμενα

    66
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από HaNotsri

  1. Για Ελ ΕΠ δες εδω https://www.b2green.gr/el/post/78069/excel-ypologismou-katharou-etisiou-miniaiou-eisodimatos-el-epangelmatia-michanikou-meta-apo-forous-kai-eisfores

    Για μισθωτος δες εδω https://aftertax.gr/

    Για άρθρο 9 παρ.39 είναι (δεν ειναι απαραιτητα 14 μισθοι) 

    1600-(1600*20%) -(1600*16.75%) = 1012 στο χερι κάθε μήνα 

    και θα σου έρθει επιστροφή κοντα στα 2000 ευρώ 

     

    • Upvote 1
  2. On 18/9/2021 at 2:38 ΜΜ, gnusselt said:

    1) Σε φωτιστικά LED (όχι με λαμπτήρα LED) 40W η κατανάλωση ισχύος, για τον υπολογισμό της διατομής του καλωδίου, πόση να θεωρήσω ότι είναι;  Σίγουρα είναι πολύ κάτω από 40W αλλά αυτό πώς το βρίσκω;   Ιδιαίτερα αν το φωτιστικό είναι από εταιρεία που δεν δίνει παραπάνω στοιχεία. To φωτιστικό δεν το έχω για να το αμπερομετρήσω.

    Οταν το φωτιστικό είναι LED 40W, τοτε η ισχυς ειναι 40W. Για την ακριβεια θα πρεπει να δεις και τις απωλειες του driver (συνήθως ενσωματωμένο). 

    Παράθεση

     

    2) Όταν έχω π.χ. 10 φωτιστικά (ανεξαρτήτως τύπου LED, HQI,κ.λπ.) στη σειρά σε απόσταση 5m και στην αρχή βάζω έναν ηλεκτρικό πίνακα όπου με τριφασικό καλώδιο θα δώσω ρεύμα στη σειρά οι φάσεις:

    L1 ----- L2 ----- L3 ----- L1 ----- L2 ----- L3 ----- L1 ----- L2 ----- L3 ----- L1     

    Πώς θα υπολογίσω το καλώδιο (4x..... mm2);  Βάζω 4 αγωγούς γιατί η γείωση θα γίνει από γυμνό χαλκό εντός του χαντακιού. 

    Θα θεωρήσω ότι η φάση L1 είναι η πιο απομακρυσμένη άρα πρέπει να υπολογίσω καλώδιο για μήκος γραμμής 9 x 5m = 45m;   

    Με τί φορτίο (Watt) θα κάνω τον υπολογισμό;   Θα θεωρήσω ότι όλα τα φώτα είναι στο τέρμα της γραμμής;

    Σημείωση: Επέλεξα 10 φώτα για σχεδιαστική ευκολία. Φανταστείτε ένα πρόβλημα με 30 φώτα στη σειρά σε απόσταση 10m ο ένας ιστός από τον άλλο.

     

    Η διάταξη αυτή είναι η πλέον κλασσική τροφοδότηση. Ως προς τον υπολογισμό της πτώσης τάσης έχουν αναπτυχθεί έτοιμες φόρμες υπολογισμού, που δυστυχώς δεν μπορώ να σου στείλω. 

    Η λογική είναι πως υπολογίζεις την πτώση τάσης σε κάθε ένα τμήμα θεωρώντας πως κάθε 3ν το ρεύμα που διατρέχει τον ουδέτερο αγωγό είναι μηδενικό ενω στις άλλες περιπτώσεις περίπου ίσο με το ρεύμα της φάσης. 

    Σημειωτέον, πως η πτώση τάσης δεν είναι το μοναδικό κριτήριο που θα πρέπει κάποιος να ελέγχει. 

    • Like 1
  3. 13 ώρες πριν, tzitzikas said:

    καλησπέρα. Στην νέα δήλωση τύπου Α

    https://forma.gov.gr/docs/GOV 2- Βεβαίωση κίνησης ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ 12.02.2021.pdf

    αναφέρει στο

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

    • Είναι απαραίτητο να μετακινηθώ για λόγους εργασίας εντός των ορίων της/των Περιφερειακής/ων Ενότητας/των …………………………..

    Χρονικό διάστημα από …./…./2021 έως …./…./2021

    • Μεταξύ των ωρών από ……… έως ………. (24ΩΩ:ΛΛ):

    τι εννοεί ο ποιητής??? Τι ημερομηνίες θα γράψω?? Αφού η εργασία μου δέν έχει συγκεκριμένες ημερομηνίες. Κάθε μέρα μπορεί να είμαι έξω. Αν γράψω π.χ Χρονικό διάστημα από 15/2/2021 έως 31/12/2021 είμαι εντάξει??

    Καλημέρα,

    Η συγκεκριμένη φόρμα έχει και ένα πεδίο για αριθμό πρωτοκόλλου. Εφόσον το έντυπο δεν συμπληρώνεται ηλεκτρονικά πως προκύπτει αυτός?

  4. Το σχόλιο μου αφορούσε το γεγονός πως αναφέρεσαι ότι όσα διαρρέουν έχουν σκοπό να κόψουν αντιδράσεις, και η αντίδραση είναι να τσακωνόμαστε για ακόμα μία φορά μεταξύ μας. Δεν ήταν προσωπικό. 

    Άμα θές και την δική μου τοποθέτηση, όυτ εγώ θέλω κάποιο επίδομα. Θα προτιμούσα να δωθούν για την ενίσχυση του ΕΣΥ 

     

  5. 4 ώρες πριν, pirsogiannis said:

    Αισιόδοξο σε βρίσκω συνάδελφε!Τα μέχρι τώρα άρθρα που έχουν κυκλοφορήσει για να ζυγίσουν αντιδράσεις κάνουν λόγο για 300αρι που θα πάει με εισοδηματικά κριτήρια και πιθανώς αποκλειστικά στους κάτω 5ετιας μηχανικούς.Γιατι ως γνωστόν οι κάτω 5ετιας μηχανικοί πληρώνουν τέλος επιτηδευματος, αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, αυξημένες εισφορές ΤΕΕ, πρόλαβαν έκαναν ΤΑ επαγγελματικά ανοίγματα,και έχουν κάνει κι από κάνα δυο παιδιά στα 25-30 τους.

    Διαίρει και βασίλευε..

    Εδώ ο συνάδελφος τσίμπησε και η αντίδραση του είναι να επιτεθεί στους νέους συναδέλφους..

  6. Σωστά.. Μονο το ΕΤΕΑΕΠ δεν το καταλαβε και εξακολουθουν να βγαινουν τα ειδοποιητηρια για τα ετη 17/18.

    Και οπως ειπα, πριν την ενοποιηση των ειδοποιητηριων, ο ΕΤΕΑΕΠ θεωρουσε λανθασμένα πως ημουν ακομα το 2020 στη ρυθμιση με το άρθρο 39, αλλα πλεον διορθώθηκε.. 

    Τέλος, στην εκκαθαριση του 2019 του εφκα μου βγηκε πιστωτικό, που θεωρώ πως εχει να κανει με τις εισφορές που ειχαν καταβληθει μεσω ΑΠΔ.

    Δεν είχα κάνει καποια ενεργεια, περαν του οτι δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με τον εργοδότη. 

  7. Καλησπέρα, 

    Ακριβώς η ίδια περίπτωση  (διακοπη το 3/2019) μονο που στη δικη μου περίπτωση αυτό  που εβγαινε μηδενικό ηταν μονο το ειδοποιητηριο ετεαεπ ενω το ειδοποιητηριο του εφκα ηταν σωστό. Μετα την ενοποιηση του ειδοποιητηριου, πλεον εμφανιζονται σωστα οι εισφορές. 

    Τα ειδοποιητηρια του ετεαπ για τα ετη 2017-2019 εξακολουθούν να βγαινουν με τα ποσα εκκαθάρισης , όμως τα αγνοώ συμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση 

  8. 4 ώρες πριν, env_eng said:

    Από την άλλη, για τους με μπλοκάκι ενταγμένους στην παρ 9 του αρ. 39 του νόμου Κατρούγκαλου που η οδηγία του ΕΤΕΑΕΠ  είναι να πληρώνουν κανονικά και κάποτε θα γίνει (στην σύνταξη έτσι όπως το πάνε....) η εκκαθάριση.΄Στη θέση σου δεν θα πλήρωνα

    Η οδηγία είναι να μην πληρώνουν

    https://www.eteaep.gov.gr/web/post/1665

     

  9. 4 ώρες πριν, debianuser said:

    Ανοίγω αυτό το θέμα αφού έχω ψάξει πολύ και εντός και εκτός του φόρουμ και πραγματικά με λύπη καταλήγω στο ότι μάλλον δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για να πάρεις τελικά τα δεδουλευμένα σου. Συμφωνείτε;

    Εγώ είμαι σε μια φάση που από 20 Φεβρουαρίου έχω δηλώσει την παραίτησή μου, από την επιχείρηση (...) στην οποία εργαζόμουν.

    Τηλεφωνικά ο εργοδότης, μου είπε αρχικά, ΟΚ, αφού βρήκες κάτι καλύτερο κλπ. ...θα γίνει η εκκαθάριση από το λογιστήριο, και θα λάβεις το ποσό που θα προκύψει κλπ.

    Περνάει ο Φεβρουάριος, αρχές Μαρτίου τον καλώ, και μου λέει μην ανησυχείς, είχαμε κάποια θέματα, σε έχω για την επόμενη φάση πληρωμών δηλαδή τέλος Μαρτίου.

    Περνάει και ο Μάρτιος, αρχές Απριλίου τον καλώ, μου λέει τις ίδιες παπαριές και λόγο των καταστάσεων ( εγώ γνωρίζω ότι δεν τον επηρέασε η γνωστή κατάσταση ) κλπ. θα σε πληρώσω άμεσα εντός της επόμενης βδομάδας. Τίποτα!

    Στα μέσα του μήνα τον ξανακαλώ, του λέω μα μου είπες ότι θα με πλήρωνες μέσα στη βδομάδα, όχι, όχι έλεγε δεν είπα αυτό εννοούσα τέλος του μήνα κλπ..

    Έφτασε και το τέλος του Απριλίου και Φυσικά Τίποτα !

    Αναρωτιέμαι λοιπόν τί θα μπορούσα να κάνω ώστε να λάβω τα "δεδουλευμένα" χρήματά μου και άρχισα να ψάχνω... Δυστυχώς κατάλαβα ότι μάλλον δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, εκτός ίσως από το να τον ξεμπροστιάσεις όπου μπορείς, που πάλι δεν θα τα πάρεις.

    Γιατί, η επιθεώρηση εργασίας δεν κάνει μάλλον ΤΙΠΟΤΑ, Να πας στους δικηγόρους και στα δικαστήρια θα φας περισσότερα χρήματα, ...μπορεί και να βρεθείς στην κατάσταση να πρέπει να αποδείξεις - όπως διάβασα - ότι εκείνες τις μέρες δούλευες, έλεος.

    Επειδή και να τον ξανακαλέσω, μάλλον τις ίδιες παπάντζες θα ακούσω, θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τί ακριβώς θα έπρεπε να κάνει κανείς ώστε να πάρει τα χρήματα που δικαιούται;

    Μίλα στο σωματείο σου.

    Επίσης αν επικοινωνήσει καποιος δικηγόρος μαζί του, δε θα το πάρει ελαφρά τη καρδία.

  10. 2 λεπτά πριν, stayros said:

    @HaNotsri

    Υπάρχει ακόμα ένα λάθος στις ερωταπαντησεις. Είναι αυτά τα λάθη τύπου σκοιλ ελικικου, και τόσα πολλά, που να κάνουν τις ενότητες αδύνατο να τις παρακολουθήσεις; όχι.

    Τελικά θα πάρουμε όλοι 600Ε, γιουπι. Εκεί που θα περνάμε όλοι 600Ε και επιμόρφωση (με autoclicker για τους τεμπέληδες) τώρα παίρνουμε σκέτα 600 και χαιρόμαστε. Βλακεία - λογικη σημειώσατε 1.

    Εσυ ρώτησες αν υπήρχαν λάθη και σου απάντησα.

    Ο καθένας έχει τα δικά του στάνταρ για το τι είναι επιμόρφωση, και για το που θα σπαταλήσει 70 ώρες

    Χαρτιά και πιστοποιήσεις να μαζεύετε παιδιά.

  11. Καλησπέρα,

    τελικά πόσα αντικείμενα πρέπει να παρακολουθήσουμε ( ένα ή τρία )?? Και αν είναι τρία πόσες είναι οι ώρες που θα πρέπει να συμπληρωθούν (100 ή 300 ώρες)?

  12. Καλησπέρα, συγγνώμη που ξαναρωτω..

    Όσοι δικαιούνται το αφορολόγητο, θα πρέπει να προσέξουμε κάτι στη δήλωση για την επιταγή κατάρτισης?

     

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.