Jump to content

HaNotsri

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About HaNotsri

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

332 profile views
 1. Επανέρχομαι στο ερώτημα. Γνωρίζει κάποιος γιατί το 2019 λαμβάνουμε ειδοποιητηρια για ασφαλιστικές εισφορές, ενώ το 2018 δεν λαμβάναμε καθώς οι εισφορές καταβάλλονται από τον εργοδότη? Επίσης το 2019 φαίνεται να μην μας αναγνωρίζει ότι είμαστε ενταγμένοι στην εν λόγω παράγραφο.
 2. Καλησπέρα, η ΥΔΕ αφορά την εγκατάσταση (αριθμός παροχής). Οπότε μια έκθεση και ένα πρωτόκολλο που περιλαμβάνει τους 150 υποπινακες.
 3. Όσοι είμαστε ενταγμένοι στην π9/α39 γιατί μας έρχονται ειδοποιητηρια?
 4. Για όσους εντάσσονται στην παρ9 βγήκε ανακοίνωση https://www.eteaep.gov.gr/web/post/1645 Όσοι ασφαλισμένοι έχουν παράλληλα και μισθωτή εργασία ή καταβάλουν εισφορές με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχουν μέχρι δύο εργοδότεςεξαντλούν την υποχρέωσή τους για καταβολή εισφορών μέσω της ΑΠΔ. Οι ανωτέρω περιπτώσεις ασφαλισμένων, οι οποίοι θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών, δεν θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης όπου είτε θα εκδοθούν εκ νέου ειδοποιητήρια, εφόσον απαιτούνται, είτε θα δημιουργηθεί πιστωτικό υπόλοιπο.
 5. Καλημέρα, ακριβώς η ίδια περιπτωση. Έστειλα εμαιλ στο ετεαεπ.Καλο θα ήταν να στείλουμε όλοι ώστε να τους γίνει γνωστό το πρόβλημα
 6. Καλημέρα, να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Ενταγμένος στην παρ 9 του άρθρου 39 του 4387/2016 στα σου τα οποία έχω εκδώσει έχουν καταβληθεί και οι εισφορές που αναλογούν σε επικουρικό και εφάπαξ, όμως μου βγήκε ειδοποίητηριο για οφειλές. Γνωρίζει κανείς κάτι?
 7. Καλημέρα, 5. Υποβολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.) 5.1 Υποχρεώσεις αντισυμβαλλόμενου Ο εργοδότης υποχρεούται να υποβάλει για τον ασφαλισμένο που υπάγεται στην ανωτέρω ρύθμιση Α.Π.Δ., προβαίνοντας σε κατανομή της συμφωνηθείσας αμοιβής ανά μήνα, με βάση τη διάρκεια της σύμβασης. Η Α.Π.Δ. υποβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από αυτόν της απασχόλησης, στις σχετικές ημερομηνίες υποβολής Α.Π.Δ. Οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, κατά τα γνωστά, με χρήση της Ταυτότητας Πληρωμής Τρεχουσών εισφορών (π.χ. αποδοχές 12.000 ευρώ, διάρκεια σύμβασης 12 μήνες, από 01/ΦΕΒ – 31/ΙΑΝ επομένου έτους, υπολογισμός κατά μήνα 12000/12= 1000 ευρώ. Υποβολή Α.Π.Δ. με τίμημα 1000 ευρώ και καταβολή εισφορών). 5.2 Υποχρεώσεις Ασφαλισμένου Προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών, όσο και η ενημέρωση των υπόχρεων καταβολής, ο ασφαλισμένος που αιτείται την υπαγωγή του, οφείλει να αναγράφει στο Δ.Π.Υ. που εκδίδει στον αντισυμβαλλόμενό του, ότι υπάγεται στην εν λόγω ρύθμιση. https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/me-misthotoi/enemerose-asphalismenon-gia-symbaseis-par-9-arthr-39-n43872016-dpy
 8. Καλημέρα, Σε επαγγελματικούς χώρους στο πεδίο "ο παραλαμβάνων της έκθεσης παράδοσης" αρκεί η υπογραφή του διευθυντή της εγκατάστασης ή θα πρέπει να υπογράψει ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης?
 9. Καλημέρα, έτσι είναι. Μπάινεις στο ΕΦΚΑ, υπηρεσίες για ασφαλισμένους ( μη μισθωτοί) και στο πεδίο οφειλές θα βρεις το ειδοποητήριο.
 10. Και εμένα δεν ανανεώθηκε η ασφαλιστική ενημερώτητα. (δεν αναγραφόταν κάποιο ποσό στο πεδίο επιχειρηματική δραστηριότητα)
 11. Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. Έχεις δίκιο δεν έχει εμφανίσει κάποιο ποσό κάτω από την επιχειρηματική δραστηριότητα. Οπότε προσανατολίζομαι στο να μην το πληρώσω.
 12. Καλημέρα, ενταγμένος στην παρ. 9 ρου άρθρου39 του Ν.4387/2016 (μέχρι 2 εργοδότες), και για τον 1/2019 μου ήρθε ειδοποιητήριο του ΕΦΚΑ. Τους προηγούμενους μήνες δεν ερχόταν καθώς οι εισφορές αποδίδονται με ΑΠΔ( συμμετοχή εργοδότη και δική μου). Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? (εμπρόθεσμη πληρωμή μέχρι σήμερα 28/2)
 13. Σε ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερέστατη απάντηση σου,αν και ως προς το δεύτερο σκέλος δεν μπορώ να πω ότι το κατάλαβα πλήρως.Θα το προώθησω στο λογιστή μου και ελπίζω να το καταλάβει αυτός (αν και δύσκολο )
 14. Καλημέρα, Απαιτείται κάποια διαδικασία-ενημερωση προς τον ΕΦΚΑ για την παραπάνω διαδικασία? Επίσης αν η αλλαγή γίνει μεσούσης της χρονιάς τι διαφορετικό υπάρχει όσον αφορά τη φορολογία?
 15. Δες εδώ https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://papers.uth.gr/ekp_yliko/%CE%94%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_6%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82.pdf&ved=2ahUKEwimpYTkt8rfAhUjp4sKHQEaCgoQFjABegQICBAB&usg=AOvVaw3Sqj4SpOBW-b5ARf0skIay
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.