Μετάβαση στο περιεχόμενο

vasilis200

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vasilis200

  1. Πολύ επικριτικο ύφος.... Δεν είμαστε εδώ για να τσακωθούμε κύριε. Εγώ μία ερώτηση έκανα, και έβαλα την λέξη "προτείνεται" στο τέλος. Δεν σημαίνει ότι θα το κάνω απαραίτητα. Αλλά λόγω των οικονομικών δυσκολιών είπα να ρωτήσω και εδώ. Θα μπορούσατε να μου προτείνεται κάτι από το να με κατά κρίνεται κύριε. Πάραυτα ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας. Ρώτησα τι μπορεί να φταίει και συμβαίνει αυτό το πρόβλημα. Και όχι αν είναι ασφαλής η εγκατάσταση ή αν πληρεί προδιαγραφές. Ευχαριστώ ξανά.
  2. Μαλιστα. Τι προτεινεις να κανω δηλαδη;; Ωστε να μην ξανα καει το 16αρι της χελωνας και ωστε να σηκωνει ολο αυτο το φορτιο. Να βγαλω το 3χ4;; και τι να βαλω;; αλλα να το βαλω πανω στο 5χ6 οχι καινουργια γραμμη;; Επισης η αποσταση απο την χελωνα (120 μετρα) δεν παιζει ρολο;;
  3. Καλησπερα σε ολους σας. Εχω ενα προβλημα που θα προσπαθησω να το διατυπωσω οσο πιο κατανοητα γινεται. Να πω οτι δεν ειμαι ηλεκτρολογος αλλα ξερω αρκετα πραγματα. Εχω μια απορια. Θα μπω απευθειας στο θεμα διχως να περιττολογω. Εχω τριφασικη χελωνα η οποια σηκωνει 26000 watt (3 63αρες ασφαλειες) ακριβως διπλα ειναι και ο πινακας (τα εχω μεσα σε πιλαρ) στον πινακα υπαρχουν διαφορες αυτοματες ασφαλειες των 25A, ρελε κτλ.... Καταναλωνω 9000watt τα οποια μοιραζονται απο αυτες τις αυτοματες ασφαλειες (δειτε την φωτογραφια). Μια απο ολες αυτες καταναλωνει γυρο στα 1200Watt. Σε αυτην εχω συνδεδεμενο ενα 5χ6ΝΥΥ (μονοφασικο) το οποιο ειναι για φωτισμο μονο. Εχω συνδεσει ενα δωματιο λιγο πιο περα (γυρο στα 120 μετρα μακρια απο την χελωνα) με ρευμα. Το 5χ6 περναει διπλα απο το χωρο αυτο υπογειως, ΔΕΝ το ηλεκτροδοτει. Πανω σε αυτο το 5χ6 που περναει απο αυτον το χωρο εχω κανει διακλαδωση Η ΟΠΟΙΑ ηλεκτροδοτει το χωρο αυτο, η διακλαδωση εγινε με καλωδιο 3χ4ΝΥΥ. (Δηλαδη συνδεθηκε ενα 3χ4ΝΥΥ πανω στο 5χ6ΝΥΥ με διακλαδωση, το 5χ6 συνεχιζει να πηγαινει πιο μακρια απο τον χωρο αυτο για φωτισμο ξανα.) Αυτος ο χωρος σηκωνει air condition, δυο ηλεκτρικες σομπες, καποιες λαμπες, και διαφορες συσκευες, συνολικό φορτίο γυρο στα 6500watt. (το 3χ4ΝΥΥ πηγαινει σε εναν πινακα και εκεινος ο πινακας εχει ασφαλειες. Καθε ασφαλεια πηγαινει σε πριζες, φωτισμο air condition κτλ.) Ποιο ειναι το προβλημα;;; Η χελωνα παρουσιαζει προβλημα. Μυριζει καμμενο. Ο ηλεκτρολογος που ηρθε και το ειδε ειπε ειναι λογω του υψηλου φορτιου. Με ειπε οτι καηκε το 16αρι καλωδιο Να σημειωσω οτι με ειπε οτι η χελωνα εχει 2 63αρες ασφαλειες αντι 3 που πρεπει κανονικα και οτι τριτη φαση που δεν εχει ασφαλεια ειναι συνδεδεμενη με την δευτερη (αρα τριφασικη χελωνα απο την οποια 2 φασεις (η 2η και η 3η) ειναι συνδεδεμενες σε μια 63αρα ασφαλεια) Με ειπε οτι φταιει το καλωδιο 3χ4ΝΥΥ που ηλεκτροδοτει εκεινο τον χωρο και με ειπε οτι αν εβαζα "καλυτερο" καλωδιο δεν θα ειχε προβλημα.. Εσεις τι μου προτεινεται και τι πραγματικα πιστευετε οτι φταιει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.