Μετάβαση στο περιεχόμενο

nickapple

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nickapple

  1. Σας ευχαριστώ!!! Πάντως σε συνάντηση που έτυχε να έχω με έναν γνωστό Μηχανικό (σε χαλαρή συζήτηση στο μπάρ, με ποτάκι), μου είπε ότι το μόνο πράγμα το οποίο δεν πρόκειται να προκαλέσει ποτέ πρόβλημα στο κτίριο είναι η κεραμοσκεπή. Σε περίπτωση σεισμού, αν ο μη γένοιτο προκύψει ένα πρόβλημα, το μόνο που δεν θα φταίει είναι η σκεπή. Δηλαδή, λέω, υπάρχει περίπτωση να βγάλει πρόβλημα; Και μου απάντησε με κάτι όρους για "λύσιμο" του κτιρίου σε υπολογιστή! Εκεί, λέει, επειδή το κτίριο είναι παλιάς κατασκευής, το σύστημα δεν το αναγνωρίζει σαν σωστό και το βγάζει με σφάλματα. Εσείς μπορεί να καταλάβατε περισσότερα από μένα!
  2. Καλησπέρα! Νέος στο φόρουμ και θέλω να ρωτήσω κάτι. Βέβαια δεν έχω φτάσει στον μηχανικό ακόμη, αλλά θα ήθελα να ξέρω με τι διάθεση θα πάω όταν πάω σ' αυτόν! Σε ένα σπίτι λοιπόν με άδεια του 1980, υπερυψωμένο ισόγειο,99,60μ^2 με ΤΑΡΑΤΣΑ. Από κάτω τα 30 είναι αποθήκη υπόγεια (μόνο 1 μέτρο περίπου προεξέχει από το έδαφος, σύμφωνα με άδεια πάντα) και το υπόλοιπο είναι επίχωμα. Το κτίριο έχει μείνει σε αυτή την φάση της οικοδομής συν το ότι το "υπόγειο" είναι ξεμπαζωμένο. Σαν να έχουμε δηλαδή ένα διώροφο κτίριο με πυλωτή από κάτω. (Πρέπει να του κάνω και τακτοποίηση δηλαδή). Προσωπικά έχω σαν σκοπό να μπαζώσω ένα μεγάλο μέρος από κάτω επαναφέροντάς το σε μια κατάσταση πολύ κοντά στο τι αναγράφει η άδεια (είναι και το ΕΝΦΙΑ στη μέση...)! Και στο δια ταύτα Ο οργανισμός μπορεί να υποστηρίξει κεραμοσκεπή;;; Ιδού το ερώτημα! Οπώς σας είπα, η άδεια η παλιά γράφει για ταράτσα. Ο πατέρας μου μου έλεγε πολύ μετέπειτα το πρώτο πράγμα που θα κάνω αν βάλω μπροστά το σπίτι να είναι κεραμοσκεπή!!! Και λέω εγώ τώρα: Αντέχει; Κι αν όχι, τι πρέπει να κάνω; Πώς κατανέμεται το βάρος μιας κεραμοσκεπής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.