Μετάβαση στο περιεχόμενο

Vamire

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Vamire's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-24

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τι σημασια εχει αν το ειπε αυτος ή εγω; Στο ιντερνετ ετσι λενε και καπου το διαβασα και εδω μεσα απο δικο σας ατομο με τοπικ το ρελε. Αυτο που με ενδιαφερει εξαλλου ειναι η γειωση και μετα το ρελε.
  2. Σεβαστη η αποψη σου φιλε μου. Το προβλημα βρεθηκε τελικα διχως να παθω ηλεκτροπληξια ή να πεθανω.. Τωρα εχω την καταλληλη γνωση για τις επομενες κινησεις μου. Να ειναι καλα αυτος που βοηθησε. Με την λογικη σου παντως ας κλεισουμε και τα φορουμ και ολοι το εχουν σπουδασει το πραγμα οποτε ποιος ο λογος του φορουμ? Εξαλλου μια βολτα στο internet / youtube μπορει να βρει κανεις πολυ πιο επικινδυνα πραγματα απο το εδω μεσα. Ποσο μαλλον για τη λυση/ευρεση ενος προβληματισμου σαν του δικου μου. Αν ειχα χρηματα για μαστορες παλικαρι μου θα ειχα και ρευμα. Τωρα ξερω τουλαχιστον πως δεν υπαρχει γειωση ενεργη στο σπιτι και γιαυτο δεν πεφτει ουτε το ρελε. Τωρα ξερω πως δεν θα πεθανει κανεις απο ηλεκτροπληξια διοτι μεχρι να το φιταξω θα προσεχω. Αυτα απο μενα.
  3. Ευχαριστω για την απαντηση. Δεν κανω κατι επικινδυνο και οτι εχω κανει μεχρι τωρα το εχω κανει βημα βημα και με αναγνωση / προσοχη. Η αντισταση τις γειωσης ειναι 0.8 - 0.7οhm που εχω μετρησει στο πινακα. Επειδη ομως τωρα δεν καθομαι εγω προσωπικα να φτιαξω εξαρχης το πινακα μιας και ουτε μου χρειαζεται ουτε μπορω να κανω κατι τετοιο αμεσα θελω να ξερω αν η γειωση επρεπε να λειτουργει διχως να εχω γειωσει το inverter/μπαταρια/φβ. Η απορια μου ειναι απλη πιστευω για να απαντηθει απο οσους εχουν γνωση πανω στο θεμα. 2φασικο σπιτι με γειωση αφαιρεσα τα καλωδια της δεη και κουμπωσα το inverter σε αυτο. Το ρελε μπορει να ειναι και νεκρο οποτε το κοιταω μετα απο αυτο. Θα επρεπε να ειχα γειωση ή οχι; Αν θα επρεπε να εχω γειωση τοτε ισως υπαρχει θεμα με τη γειωση του σπιτιου χρονια τωρα και εκει θα πρεπει να ερθει επαγγελματιας. Θα ειναι τρομερη βλακεια να φωναξω η/λ για να μου γειωσει απλα μπαταρια και inverter που μπορω να κανω και μονος μου μιας και το σπιτι εχει γειωση. Edit: Εγω πιστευω πως εχει να κανει με το inverter που δεν εχει γειωθει. Και ουτε μπορω να το γειωσω χωρις customιες. Αλλη πριν παρω inverter σωστο και με γειωση θα ηθελα μια επιβεβαιωση.
  4. Εσυ εξυπναδες με το καλησπερα σας. Εγω δεν βλεπω τιποτα ουτε ειμαι μαντης να δω τι βλεπεις εσυ. Βαλε και αλλα -1 μπορεις και καλυτερα!
  5. Δεν εχω λεφτα για πεταμα. Και εξαλλου το εχω χομπι. Οποτε αν μπορεις να βοηθησεις καντο αλλιως ασε τις εξυπναδες.
  6. Καλησπερα και καλως σας βρισκω. Εχω φτιαξει ενα μικρο συστημα 300wp σε οff grid. Απο το συστημα αυτο τραβαω και dc & ac (οποτε χρειαζεται) μεσω inverter 12v 300watt. Εχω συνδεσει το inverter με το πινακα του σπιτιου απο τη ταρατσα στο πινακα και μετα σε ολο το σπιτι. Δηλαδη εβγαλα τη φαση και το ουδετερο απο τα καλωδια που ερχονται απο την ταρατσα στο πινακα και τα συνδεσα εκει που ηταν τα καλωδια της δεη. Η φαση στο γενικο και το ουδετερο στο ρελε και ολα δειχνουν να δουλευουν ρολοι εδω και καιρο. Τεσταρα σημερα την γειωση απο τις πριζες και παιρνω 8v -16v . Φαση - γειωση - ουδετερος γειωση. Αν εχω καταλαβει σωστα θα επρεπε να μου δειχνει στο φαση - γειωση 220volt και ουδετερος γειωση 0-2 volt σωστα; Το ρελε παλι οταν παταω το κουμπι δεν ριχνει το διακοπτη. Ειναι ενδειξη μη γειωσης; Να πω πως η μπαταρια,φωτοβολταικο,inverter δεν εχουν γειωθει. Τι θα πρεπει να γειωσω για να ειμαι safe που λενε και στο χωριο μου; Ειναι αυτος ο λογος που δεν λειτουργει η γειωση στις πριζες του σπιτιου; Και αν ναι πως θα γειωσω το inverter που δεν μου παρεχει δυνατοτητα γειωσης; Ευχαριστω για το χρονο σας και συγνωμη αν σας επεσαν πολλα ή ειναι κουτες οι αποριες μου. Ειμαι χομπιστας - ιδιωτης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.