Μετάβαση στο περιεχόμενο

Jimmy82

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Φοβάμαι ότι στην Ελλάδα ο μόνος τρόπος να μην σε χρεώνουν είναι να είσαι άστεγος. Εφόσον το κόστος της ενοποίησης θα είναι πολλαπλάσιο τότε ούτε αυτό είναι λύση.
  2. Δεν είμαι μηχανικός οπότε συγχωρείστε την άγνοιά μου στην παρακάτω ερώτηση: Λόγω ανεργίας κατοικώ τα τελευταία χρόνια στο ισόγειο μονώροφης μονοκατοικίας στον επάνω όροφο της οποίας μένει η μάνα μου. Υπ’ όψιν ότι το εν λόγω ισόγειο είναι ημι-ερειπωμένο και δεν έχει ανακαινιστεί από το 60’ που χτίστηκε το σπίτι. Έχω καθαρίσει και βάψει την κουζίνα και ένα δωμάτιο και ζω σ’ αυτά ενώ τα υπόλοιπα είναι σφραγισμένα. Το ισόγειο δεν είχε ποτέ δική του σύνδεση ηλεκτρικού και νερού οπότε ουσιαστικά παίρνω από το πρώτο όροφο. Το μισό είναι στο όνομά μου και το άλλο μισό στου αδερφού μου που λείπει στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια. Ωστόσο, επειδή το ισόγειο έχει ξεχωριστή είσοδο και μετράει για ξεχωριστή κατοικία θεωρείται τυπικά ως μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο (αν και προφανώς δεν είναι κενό) και, για τα περίπου 40 τετραγωνικά του δικού μου μισού μου ήρθε από τον δήμο ένα ετήσιο δημοτικό τέλος κοντά στα 900 ευρώ! Νομίζω είναι προφανές ότι εάν είχα τόσα χρήματα δεν θα έμενα στις συνθήκες που μένω τώρα. Από την άλλη, θέλω να είμαι νομοταγής. Τι δυνατότητες έχω; Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της άδειας ώστε το επάνω και το κάτω σπίτι να μετράνε ως ενιαία κατοικία; Είναι εφικτό και εύκολο κάτι τέτοιο;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.