Μετάβαση στο περιεχόμενο

nonames965

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Single Status Update

See all updates by nonames965

  1. Σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι τα έξοδα Δημοσιεύσεων πορκήρυξης σε εφημερίδες, πληρώνονται από τον ανάδοχο του έργου. Ωστόσο, πουθενά δεν διευκρινίζεται επαρκώς ο τρόπος;

    Πχ. Στον Νόμο 3548/2007  παρ. 4 : Οι δαπάνες δημοσίευσης της διακήρυξης, καταβάλλονται από τον φορέα που έδωσε την εντολή καταχώρισης στην εφημερίδα, εντός των προθεσμιών του άρθρου 69Ζ του ν. 4270/2014 (Α’ 143). Σε περίπτωση ανακήρυξης αναδόχου της δημοσιευόμενης διαδικασίας, οι ως άνω δαπάνες παρακρατούνται από τον φορέα και αφαιρούνται από το τίμημα που οφείλει στον ανάδοχο για το σχετικό έργο ή προμήθεια.

    Ενώ σε νόμο 2801/2009 που προστίθεται ως παρ. 3 του άρθρου 4 υο Ν. 3548/2007 γράφεται ότι:

    "Οι δαπάνες δημοσίευσης της διακήρυξης, τα κηρύκεια και τα λοιπά έξοδα της δημοπρασίας, αρχικής και επαναληπτικής, θα καταβάλλονται σε κάθε περίπτωση από τον εργολάβο ή τον προμηθευτή που ανακηρύχθηκε ανάδοχος με τη διαδικασία, με την προσκόμιση των νόμιμων παραστατικών. Οι εκκρεμείς κατά τη δημοσίευση του παρόντος διακηρύξεις δημοπρασιών συνεχίζουν και ολοκληρώνονται με το προγενέστερο νομικό καθεστώς."

    Το ερώτημα είναι αν δύναται να κοπεί τιμολόγιο σε ανάδοχο και να πληρωθεί από αυτόν, χωρίς να γίνει παρακράτηση του ποσού του τιμολογίου κατά το 1ο αίτημα πληρωμής;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.