Μετάβαση στο περιεχόμενο

kyrnikos

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kyrnikos

  1. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Δυστυχώς ήταν αυτές που είχα κατά νου αν και ευχόμουν να ακούσω κάτι όπως " δεν είναι πολύ σοβαρό". Δυστυχώς τα μπετά έπεσαν από έναν επιβεβαιωμένα, μετά από μερικά χρόνια, απατεώνα που δυστυχώς πριν χρεοκοπήσει πρέπει να έριξε κάμποσες πολυκατοικίες. Πραγματικά μερακλής ! Όπως και οι σοβατζήδες με σοβά σαν φρυγανιά ! Τρίβεται με το χέρι και πίνει τεράστιες ποσότητες νερού ! Και δυστυχώς ο μηχανικός μάλλον ήταν αλλού. Την επικινδυνότητας της έλλειψης συνδετήρων τη γνωρίζω , δηλαδή ότι,όπως φαίνεται στις φώτο του georgegaleos, λυγίζουν τα κατακόρυφα σίδερα προς τα έξω και σκάει η κολόνα. Δυστυχώς στην δικιά μου περίπτωση αν, χτύπα ξύλο, γίνει κάτι ανάλογο η κολόνα θα κοπεί σαν ώριμο αγγούρι αφού δεν υπάρχουν συνδετήρες που να πιάνουν μαζί τα σίδερα που έρχονται από κάτω με αυτά της κολόνας. Δράμα ! Τουλάχιστον τα σίδερα δεν έχουν χάσει σε διάμετρο αφού υπάρχουν κανονικά και τα ανάγλυφα σημεία τους. Ευτυχώς οι συνιδιοκτήτες είναι πολύ αγαπημένοι συγγενείς - δυστυχώς υπάρχει οικονομική στενότητα. Οπότε απευθύνομαι αύριο κιόλας σε μηχανικό .Ελπίζω να υπάρχει στην περιοχή μου κάποιος . Και μια ακόμα φώτο. Τα σίδερα 1 και 3 είναι της κολόνας και οι άκρες τους είναι στις πράσινες γραμμές, δεν μπαίνουν στην πλάκα. Τα 2 και 4 (αυτό δεν φαίνεται καλά) έρχονται από την κολόνα του από κάτω ορόφου. Λογικά έπρεπε να φτάνουν πολύ πιο ψηλά και να είναι δίπλα στα 1 και 3 και όλα μαζί μέσα σε τσέρκια ε ; Το 5 είναι η άκρη ενός λείο λεπτού σίδερου μάλλον 8mm που κύριος είδε τι κάνει εκεί. Το μπετόν χαμηλά γύρω από το 1 στην ουσία ήταν σκέτα χαλίκια αφού προφανώς έκαναν και πολύ καλή δόνηση ! Αν υπήρχε τρόπος θα τους έτρεχα με αγωγές και μηνύσεις μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία μόνο και μόνο για τις 2 και 3 δουλειές που δούλευε ο καημένος ο πατέρας μου για να τους πληρώνει ! Τυχεροί είναι που πέρασαν τα χρόνια.
  2. Χαίρετε, παρακαλώ πολύ για τη συμβουλή σας καθότι έχω χάσει τον ύπνο μου τελευταία ! Σε τοίχο εμφανίστηκε κατακόρυφη ρωγμή στο σοβά εκεί που τα τούβλα ενώνονται με την κολόνα. Η προσπάθεια επισκευής σταδιακά έφερε την επιφάνεια ενανθράκωση και διάβρωση οπλισμού (σε μικρό, μάλλον, βαθμό). Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ο οπλισμός τους είχε φύγει αριστερά μέσα στο καλούπι οπότε στο κάτω μέρος τα σίδερα ήταν ουσιαστικά ακάλυπτα. Σε συνδυασμό με κακοτεχνία στην υδρορροή της ταράτσας από πάνω και διάφορες άλλες κακοτεχνίες έγινε η ζημιά. Όμως παράλληλα φάνηκε ότι από την πλάκα και για ύψος περίπου 65-70 εκατοστά δεν φαίνεται να υπάρχει συνδετήρας ! Αυτό δεν είναι πολύ σοβαρό θέμα ; έχω δει γενικά πολλές κακοτεχνίες στην οικοδομή αλλά η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες παρόμοιες μου φέρνει αϋπνίες ! Η οικοδομή είναι του 1982 , η κολόνα είναι γωνιακή (σε σχήμα γάμμα μάλλον) και η πρόσβαση απέξω είναι προβληματική αφού είναι στον 3ο όροφο και από τη μια πλευρά ο πίσω τοίχος είναι τυφλός ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει δύσκολη πρόσβαση από το μπαλκόνι. Οπότε το ερώτημα είναι τι κάνουμε τώρα ; Δεν είναι απαραίτητο με κάποιο τρόπο να μπει ο συνδετήρας που έπρεπε να υπάρχει εκεί;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.