Μετάβαση στο περιεχόμενο

slygizos

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μηχανικό δεν έχω εκεί. Θα πρέπει να βρω κάποιον. Δηλαδή ενας μηχανικος μπορεί εύκολα να υποδείξει κάτι τέτοιο; Sent from my SM-N910C using Tapatalk
  2. Καλημέρα σας. Κατ'αρχάς να σας ενημερώσω πως είμαι ιδιώτης και δεν έχω καθόλου γνώσεις μηχανικής κτηρίων, οπότε συγχωρήστε την ορολογία μου. Σε πέτρινο κτίριο, πρώτου ορόφου, σε νησί, κατασκευής 1900, θα ήθελα να ανοίξω μία οπή φ23 για να περάσει καμινάδα ξυλόσομπας και επίσης άλλες τρεις μικρότερες οπές για να περάσουν κάποιοι αεραγωγοί. Ο τοίχος όπου θα βγεί η καμινάδα έχει πάχος 70 πόντους και είναι κάθετος τοίχος, όχι ταβάνι. Επίσης πάνω από αυτό τον τοίχο είναι η πλάκα, δηλαδή δεν έχει κάποιο άλλο όροφο. Το ύψος του τοίχου είναι 3.30 και η οπή θα ανοιχτεί περίπου στα 2.70. Ο τοίχος είναι σοβατισμένος και εσωτερικά και εξωτερικά, δηλαδή η πέτρα δεν φαίνεται. Η οπή θα ανοιχτεί με κομπρεσεράκι και καλέμι (σύμφωνα με το μάστορα). Ο τοίχος δεξιά και αριστερά έχει δύο παράθυρα (επισυνάπτω σχέδιο). Περαιτέρω στους ενδιάμεσους τοίχους, θα ανοιχτούν τρεις οπές περίπου φ10 ή λίγο μεγαλύτερες όπου θα τοποθετηθεί ένα μοτέρ και δύο αεραγωγοί για να γίνεται μεταφορά της θερμότητας από το δωμάτιο που θα είναι η σόμπα, στα δύο διπλανά δωμάτια. Οι ενδιάμεσοι τοίχοι έχουν πάχους περίπου 50 πόντους. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εάν θεωρείτε πως μπορεί να υπάρξει κάποιο θέμα στατικότητας του κτηρίου με αυτή την παρέμβαση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Σας επισυνάπτω και ένα διάγραμμα των χώρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.