Μετάβαση στο περιεχόμενο

JOHN BABIS

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από JOHN BABIS

  1. 50 λεπτά πριν, mantzaras said:

    @mvichos καμμία επίσημη, το μόνο σιγουρο είναι ότι δεν αναφέρεται πουθενά στον ΝΟΚ. Η παλιά παράγραφος που ανέφερε Δ έχει απαληφθεί. Η μόνη ένδειξη ότι και στα μετά του 85 μάλλον είναι δ, έρχεται από τον νέο κτιριοδομικό όπου για φωτισμό έχει πλέον δ

    Μίλησα ο ίδιος με την κ. Σκάρλα,μου είπε ότι από παράληψη δεν έχει αναγραφεί και ότι η απόσταση είναι Δ. Δεν έχω κάτι επίσημο. 

  2. 8 λεπτά πριν, tetris said:

    Οι διατάξεις του ΝΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίζονται συνδυαστικά και όχι μεμονωμένα.

    Άρα, θα εξετάσεις την περίπτωσή σου σε σχέση με το άρθρο 12, το οποίο δεν αφήνει περιθώρια πέραν του 70%

    Συνεπώς, η μέγιστη κάλυψη του οικοπέδου είναι 70% και η πλάγια (πίσω) απόσταση Δ (αφού δεν μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο)

    Για το λόγο αυτό, έχει εκδοθεί η εγκύκλιος 38033/2823/15 της ΔΑΟΚΑ η οποία αναφέρει ότι η διάταξη δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που η διάσταση των 9.00μ εξασφαλίζεται κατά άλλη πλευρά του οικοδομήσιμου μέρους τμήματος του οικοπέδου

    συμπλ

    δυστυχώς, οι συντάκτες της πολεοδομικής νομοθεσίας δεν έχουν σφαιρική οπτική αυτών που νομοθετούν

    14 παρ 1στ: αν στο δομήσιμο τμήμα του οικοπέδου, που προκύπτει από την εφαρμογή των οικοδομικών γραμμών και των υποχρεωτικών αποστάσεων Δ ή δ, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί διάσταση πλευράς εννέα (9,00) μ. σε κάθε διεύθυνση, 

  3. 50 λεπτά πριν, georgios mpasantis said:

    Καλησπέρα συνάδελφοι,

    Αναφορικά με τη κάλυψη, σ'αυτη τη περίπτωση τι γίνεται; 

    α)οπου δεν εχω εξασφαλισει τα 9μ και ήδη εχω καταναλώσει μερος του Δ με 70% καλυψη. Παω στα 9 μ υποχρεωτικα η καθε πλευρα, τρωω κι αλλο Δ και αυξάνω και τη κάλυψη;

    Δεν θα επρεπε να διευκρυνιζει ο ΓΟΚ οτι θα πρεπει να λαμβανεται υποψιν η επιτρεπομενη κάλυψη ;

     

    Ευχαριστώ εκ των προτερων 

     

    Το γήπεδο είναι σε σχέδιο προ του 85 ή μετά;

  4. 1 ώρα πριν, HAROUL said:

    Καλημέρα σε όλους.

    Θέλω να τοποθετήσω κτίσμα σε οικόπεδο. Στο όμορο οικόπεδο έχει οικοδομηθεί πολυκατοικία και απέχει από το κοινό μας όριο απόσταση >δ. Βλέποντας παλιές άδειες της περιοχής διαπιστώνω ότι προ 1985 ίσχυε το σύστημα των πτερυγών οπότε θεωρητικά μπορούσα να κολλήσω στο όριο του οικοπέδου. Αυτό σημαίνει ότι βάσει του άρθρου 14 του ΝΟΚ περ. 1ε, μπορώ να κολλήσω στο όριο και να μην κρατήσω το δ; Λογικά ναι, απλά είπα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάτι, που δεν περνάει από το μυαλό μου.

    Μπορείς να κολλήσεις!!! 

  5. 52 λεπτά πριν, fotisgaz said:

    Το ερώτημα μου αφορά περίπτωση οικοπέδου που εντάχθηκε στο σχέδιο το 1992, δηλαδή μετά την έναρξη ισχύος των διατάξεων του νόμου 1577/1985.

    Βάσει της παρ. 2 του άρθρου 14 του ΝΟΚ το κτίριο όπου δεν εφάπτεται στο πίσω όριο αφήνει απόσταση Δ (4.3μ στην προκειμένη περίπτωση για ύψος κτιρίου 13μ).

    Λόγω μικρού μεγέθους αλλά και βάθους οικοπέδου το κτίριο δεν διασφαλίζει διάσταση 9μ αν (ή όπου) δεν εφάπτεται στο πίσω όριο.

    Επομένως ήθελα να ρωτήσω αν τελικά μπορεί να γίνει χρήση της παρ. 1στ του άρθρου 14 του ΝΟΚ, παρόλο που το οικόπεδο εντάχθηκε το 92 ;

    #2_ΣΚΑΡΙΦΗΜΑ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ1.jpg

    Δεν μπορείς να κάνεις χρήση της παραγράφου 1 στα μετά του 1985!!!

  6. 1 ώρα πριν, archAD said:

    Σε ευχαριστώ πολύ, παρασύρθηκα στις νομοθεσίες και αγνόησα ότι έπιασα νομοθεσία εντός και δεν μου έβγαζε και νόημα, είμαι εκτός σχεδιου με τουριστική εγκατάσταση και είναι και η πρώτη φορά με σχετική αδειοδότηση και κυνηγάω τα άρθρα από πίσω.

    Και πάλι ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

    στα εκτός σχεδίου η απόσταση μεταξύ κτιρίων είναι Δ, μπορείς να μικρύνεις την απόσταση τους με πέργκολα η οποία θα μετράει στην κάλυψη.

  7. 2 λεπτά πριν, JOHN BABIS said:

    αν το οικόπεδο σου βρίσκεται σε περιοχή που εντάχθηκε στο σχέδιο πριν το 1985 τότε η απόσταση είναι 2,50 μ. εάν εντάχθηκε στο σχέδιο μετά το 1985 η απόσταση είναι Δ ή δ. Έχω κάνει ερώτημα για τα μετά του 1985 και περιμένω απάντηση.

     

  8. 9 λεπτά πριν, archAD said:

    Συνάδελφοι,

    έχω διαβάσει δεν ξέρω πόσες φορές τα θ) και ι)

    "θ) σε οικόπεδα όπου κατασκευάζονται περισσότερα του ενός κτίρια, και όταν αυτά δεν εφάπτονται, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους είναι δ.

    ι) κτίρια του ίδιου ακινήτου μπορούν να εφάπτονται ή να απέχουν μεταξύ τους κατά ελάχιστη απόσταση 2,50 μ., όταν το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής ή το ύψος στο οποίο εξαντλείται ο σ.δ. δεν ξεπερνά τα 8,50 μ.."

    Μάλλον χάνω εγώ σε κάποια γνώση ορισμού; μεταξύ του οικοπέδου και του ακινήτου;

    δεν καταλαβαίνω γιατί το δεύτερο δεν είναι εξάιρεση του πρώτου. Τι διαφορά θέλει να υποδείξει ο νομοθέτης με το: "σε οικόπεδα όπου κατασκευάζονται περισσότερα του ενός κτίρια" και το "κτίρια του ίδιου ακινήτου";

    Έχω κτίρια με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 4,5μ <8,50μ τι άλλο στοιχείο πρέπει να λάβω υπόψη μου για να καταλήξω στην μεταξύ τους απόσταση σύμφωνα με το αρθρο 14;

    θα είναι 2,5μ ή δ; στην περίπτωση μου δ=10μ, μπορώ να είμαι 2,5μ< απόσταση < 10μ;

     

    Ευχαριστώ πολύ.

    αν το οικόπεδο σου βρίσκεται σε περιοχή που εντάχθηκε στο σχέδιο πριν το 1985 τότε η απόσταση είναι 2,50 μ. εάν εντάχθηκε στο σχέδιο μετά το 1985 η απόσταση είναι Δ ή δ. Έχω κάνει ερώτημα για τα μετά του 1985 και περιμένω απάντηση. το δ σου πως γίνεται να είναι 10μ.; είσαι εκτός ή εντός σχεδίου;

  9. Καλησπέρα σας, μετά τις αλλαγές που επέφερε ο 4759/20 με τον διαχωρισμό των οικοπέδων που εντάχθηκαν στο σχέδιο πριν το 1985 και των οικοπέδων που εντάχθηκαν μετά το 1985 σε παρ.1 και παρ. 2, γνωρίζει κανείς αν στα οικόπεδα που εντάχθηκαν μετά το 1985 ισχύουν: α) η ελάχιστη διάσταση των 9,00 μέτρων αν πλευρά κτιρίου και β) η απόσταση ανάμεσα σε κτίρια του ιδίου οικοπέδου σε περιοχές με μέγιστο ύψος τα 8,50 μ. Δ=2.50 μ.;

  10. On 29/3/2022 at 7:36 ΜΜ, panapara1 said:

    Καλήσπερα έχετε δικίο ...άπλα με αγχώσε λιγο γιατι δεν το γνώριζα... δηλαδή σε περιπτώσεις σχεδίων μέτα το 1985 ( αρθρο 14 παρ 2.) δεν ορίζεται ελαχίστη αποστάση . Ποία είναι η γνώμη σας 

    Ευχαριστώ για την απαντήση και με συγχωρείται για το αορίστο ερωτήμα

     

    Καλησπέρα, είχες καμία απάντηση στην ερώτηση σου; Η παρ.2 του άρθρου 14 αναφέρει μόνο για τις αποστάσεις από τα πίσω και πλαγια  όρια των οικοπέδων που ενταχθεικαν στο σχέδιο μετά το 1985.  Η απόσταση μεταξύ των κτιρίων του ίδιου οικοπεδου μπορεί να ειναι 2,50; πριν τον 4759/20  μπορούσε!!!

     

    On 13/12/2021 at 4:06 ΜΜ, ChristinaK said:

    Εάν εντάχθηκε στο σχέδιο μετά τον ν.1577/85,η παρ.2 λέει ότι τοποθετείται ελεύθερα και στο πίσω όριο ή εφάπτεται ή αφήνει Δ.Ταυτόχρονα,ισχύει η παρ.1.στ και γι αυτά τα οικόπεδα,άρα επειδή σ αυτήν τη διάσταση δεν υπάρχουν τα 9μ.,ή εφάπτεται στο όριο ή αφήνει 1μ.Άρα,νομίζω ότι μπορείς να τοποθετήσεις όπως στο σκαρίφημα,αν ερμηνεύω σωστά το άρθρο.

    δεν αναφέρετε πουθενά ότι στα μετά του 1985 ισχύει η παρ.1 του άρθρου 14

     

    On 22/12/2021 at 1:09 ΜΜ, sirkos81 said:

    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση , και ενώ προς τα εκεί τείνω  αλλά για αποφυγή εκπλήξεων πήγα στην πολεοδομία, έχω κάνει ερώτημα  και περιμένω απάντηση από τον υπάλληλο, γιατί πρέπει να το μελετήσει λίγο . 

    είχες απάντηση στο ερώτημα σου; όταν τα οικόπεδα είναι μετά το 1985 μπορεί ταυτόχρονα να ισχύει και η παράγραφος 1;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.