Μετάβαση στο περιεχόμενο

sport_billy

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sport_billy

  1. Ναι Vlad, η κατάσταση παραμένει ίδια και σε εμένα και σε γνωστό μου που έκανε διακοπή το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2017. Οι εισφορές που μου βεβαιώθηκαν μέχρι και τον Αύγουστο του 2017 δεν εμφανίζονται πλέον στους πίνακες. Δεν έκανα κάποια έγγραφη ενέργεια, πέρα απο το να στείλω ένα email πριν 4-5 μήνες στο αρμόδιο γραφείο ΕΦΚΑ που ανήκω, αλλά δεν πιστεύω ότι δεν έχει σχέση γιατί δεν μου απάντησαν ποτέ. Είχα πάει 4 φορές αυτοπροσώπως στα γραφεία του ΕΦΚΑ και με διαβεβαίωναν - προφορικά πάντα - ότι το πρόβλημα θα λυθεί όταν και όποτε το σύστημα ενημερωθεί και προέτρεπαν να μην πληρώσω τίποτα. Εγώ όμως οπως ειπα ήμουν στον ΟΑΕΕ. Πιστεύω οτι ο λόγος καθυστέρησης σε όσους ήταν ΤΣΜΕΔΕ είναι λόγω μη ενημέρωσης των συστημάτων του ΤΣΜΕΔΕ προς τον ΕΦΚΑ.
  2. Φαίνεται πως μάλλον άρχισε να ενημερώνεται το σύστημα τους με όσους έχουν κάνει διακοπή δραστηριότητας μέσα στο 2016, όπως εγώ (πρώην ελεύθερος επαγγελματίας του ΟΑΕΕ, όχι ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ κλπ). Μπήκα σήμερα και βλέπω ότι η καρτέλα "Σύνολα", που μέχρι πριν 2 εβδομάδες είχε το άθροισμα απο τις συνολικές εισφορές απο τα ειδοποιητήρια που έχουν εκδοθεί απο την αρχή του έτους, είναι πλέον κενή. Επίσης δεν εκδόθηκε το τελευταίο ειδοποιητήριο για τον Σεπτέμβριο που βγήκε πριν λίγες μέρες. Το ίδιο και σε λογαριασμό γνωστού μου που είναι παρόμοια περίπτωση με εμένα. Επισυνάπτω ένα screenshot που δείχνει αυτούς τους πίνακες που είχαν δεδομένα και τώρα είναι κενοί. Πάλι βέβαια δεν αναφέρει την ημερομηνία διακοπής απο τον ΟΑΕΕ στην αντίστοιχη καρτέλα και τα προηγούμενα ειδοποιητήρια υπάρχουν στον πίνακα. Αλλά απο ότι φένεται δεν τα υπολογίζει κάπου. Μπορεί να μείνουν για μελλοντική αναφορά..
  3. Όχι εντελώς άσχετη ειδικότητα όσον αφορά ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ. Ελεύθερος επαγγελματίας, απόφοιτος ΤΕΙ Πληροφορικής. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε γνωστό μου που είχε κατάστημα λιανικής και έκανε διακοπή περίπου ίδιες ημερομηνίες με εμένα και πλέον είναι και εγγεγραμένος στο ταμείο ανεργείας.
  4. Καλησπέρα στην κοινότητα σας, παρακολουθώ το νήμα απο την αρχή γιατί βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση. Να ενημερώσω ότι το ίδιο συμβαίνει και σε εμάς που δεν ήμασταν ποτέ εγγεγραμένοι στο ΤΕΕ ούτε και ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ λόγω διαφορετικής ιδιότητας, αλλά μόνο στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Προσωπικά έχω κάνει διακοπή εργασιών στην εφορία τον Δεκέμβριο του 2016 και παράλληλα διαγραφή απο τον ΟΑΕΕ (στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του οποίου εμφανίζεται κανονικά η διαγραφή). Ωστόσο μέχρι και σήμερα λαμβάνω κανονικά ειδοποιητήρια. Η απάντηση απο το περιφερειακό τμήμα ΕΦΚΑ που ανήκω - και τις 3 φορές που πήγα για το θέμα - ήταν "να μην πληρώσετε τίποτα, είναι λάθος του συστήματος" και ότι "κάποια στιγμή το σύστημα θα δεί τις αλλαγές και θα διαγραφούν αυτόματα οι οφειλές" και παράλληλα ότι "εμείς απο εδώ (το περιφεριακό τμήμα) δεν μπορούμε να τις διαγράψουμε γιατί δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα μέσω του λογισμικού που μας παρέχεται"
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.