Μετάβαση στο περιεχόμενο

neomatrix09

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

neomatrix09's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις που μου δώσατε και ρώτησα και τον ίδιο αν όντως ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μου απάντησε ότι ασφαλώς και ενδιαφέρεται αλλά όχι αυτή την χρονική στιγμή. Δηλαδή επειδή το ζήτημα της ανυποταξίας φαντάζομαι λόγω του ότι εκεί πέρα θα εργασθεί θα τραβήξει καιρό τουλάχιστον να στέλνει τα χρήματα στους γονείς του και να είναι ασφαλισμένος στο ΤΣΕΣΜΕΔΕ για τυχόν και όποτε επιστρέψει στην Ελλάδα. Δηλαδή να μην τα χρωστάει αναδρομικά αυτά τα λεφτά. Επειδή έχει διαβατήριο εξωτερικού μπορεί προσωρινά να μπεί και να δώσει εξετάσεις όταν τελειώσει τις σπουδές του και στην συνέχεια να φύγει για να εργαστεί έξω. Έτσι λοιπόν να είναι ασφαλισμένος και στην Ελλάδα στην περίπτωση που στο μέλλον θα θελήσει να επιστρέψει. Κάπως έτσι από ότι μου τα περιέγραψε φαντάζεταινα γίνεται. Εάν τελικά πως στους γονείς του να πάρουν το ΤΕΕ τηλέφωνο δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν να βρούν άκρη σε αυτό το θέμα και αν είναι πρόθυμοι να τους απαντήσουν από το ΤΕΕ. Μάλλον για δικηγόρο το βλέπω. Απλά καταλαβαίνετε τώρα θα ήθελα να μην χρεώνομαι αφού επικουρικά βοηθάω σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται ο φίλος μου. Απλά ο σκοπός είναι όχι τίποτα άλλο αλλά να μην μπλέξει περισσότερο κάνοντας μια υπεύθυνη ψευδή δήλωση. Από ότι βέβαια είχα μία συζήτηση μαζί του η πρόταση που αναγράφεται στην υπεύθηνη δήλωση "αμετάκλητη δίκη για κακούργημα" του φαίνεται λίγο πολύ προχωρημένη (extreme) από την στιγμή που τόσα χρόνια είναι ανυπότακτος δεν τον έχουν ειδοποιήσει ποτέ (ούτε καν να παραλάβει σημείωμα κατάταξης!!!). Πάντως σας ευχαριστώ για το μέχρι τώρα ενδιαφέρον σας.
  2. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε για την απάντηση σου. Σε αυτό το site του είχα πεί να ψάξει και αυτός (μάλιστα είχα στείλει και εκεί μήνυμα). Απλά όντως δεν διευκρινίζεται αν η ανυποταξία είναι πλημμέλημα ή κακούργημα (μην ξεχνάμε ότι αυτός είναι ανυπότακτος από το 1998). Εμένα βέβαια που το ρώτησα μου κάνει εντύπωση κάτι άλλο: Πώς είναι δυνατόν κάποιος να καταδικαστεί για κακούργημα και μάλιστα αμετάκλητα χωρίς ποτέ όπως μου λέει βέβαια ο ίδιος να τον έχουν ενοχλήσει στο σπίτι του με δικαστικό κλητήρα ή δικαστικό επιμελητή. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι όντως πρέπει να περάσει πρώτα από ΔΟΑΤΑΠ και μετά να ακολουθήσει το ΤΕΕ. Αλλά από ότι μου είπε στο ΔΟΑΤΑΠ δεν πρόκειτε να έχει κάποιο πρόβλημα. Εν πάσει περιπτώση δεν θα έλεγε ότι είναι πολύ ξεκάθαρα από την ελληνική νομοθεσία το αδίκημα της ανυποταξίας αν είναι τελικά πλημμέλημα ή κακούργημα ή αν ισχύει αναδρομικά ή αν τελικά κάποιος που κατηγορείτε για αυτό μπορεί να καταδικαστεί αμετάκλητα ερήμην του. Ξέχασα να συμπληρώσω ότι οι γονείς του μένουν μόνιμα στην Ελλάδα στην συγκεκριμένη διεύθυνση την οποία δηλώνει και ο ίδιος χωρίς ποτέ να τους έχει ενοχλήσει κανείς. Θα ήθελα λοιπόν περισσότερες διευκρηνίσεις αν γίνεται. Σε ευχαριστώ πολύ.
  3. Αγαπητοί φίλοι του forum σας χαιρετώ. Θα ήθελα μία διευκρίνηση αν είναι δυνατόν σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας φίλος μου. Εδώ αρχικά να σημειώσω ότι ρώτησα σε ένα σχετικό με το θέμα που θα σας αναπτύξω site αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω κάποια άκρη. Και επειδή αυτός ο φίλος μου είναι συνάδελφος σας και έχει γίνει φορτικός θα ήθελα αν μπορείτε να μου δώσετε μία απάντηση στο παρακάτω: Το συγκεκριμένο άτομο σπουδάζει στην Αμερική Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και είναι (έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται) ανυπότακτος εξωτερικού. Σκέφτεται τελειώνοντας τις σπουδές να επιστρέψει και να δώσει εξετάσεις για την απόκτηση άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο ΤΕΕ. Διαπίστωσε όμως ότι εκεί του ζητάνε να υπογράψει υπέυθηνη δήλωση ότι "δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα και ότι δεν εκτείει την ποινή του". Μετά από πολύ ψάξιμο εκείνο που έμαθα είναι ότι η ανυποταξία κάποια στιγμή έγινε πλημμέλημα. Παρακάτω δεν μπόρεσα να βρώ κάποια άλλη διευκρίνηση για να του δώσω συγκεκριμένη απάντηση. Υπάρχει περίπτωση να του δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στο ΤΕΕ (π.χ. ψευδή δήλωση), δηλαδή να θεωρηθεί ότι είναι κακούργημα η ανυποταξία του; Επειδή δεν ξέρω τι να του απαντήσω θα ήθελα σας παρακαλώ να με πληροφορήσετε σχετικά με αυτό το θέμα. Δηλαδή αν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ως ανυπότακτος για την εγγραφή στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος λόγω αυτής της δήλωσης που πρέπει να συμπληρώσει. Ξέρω ίσως ότι το forum είναι αναρμόδιο για τέτοιου είδους θέματα για συζήτηση αλλά θέλω να βγάλω από πάνω μου αυτή την ευθύνη και να του απαντήσω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων (έστω μήπως έχετε εμπειρία από παρόμοιες περιπτώσεις φίλων σας από το εξωτερικό Ηλεκτρολόγων ή άλλων Μηχανικών τι έκαναν ή αν έχετε ακούσει κάτι σχετικά με αυτό το θέμα για το ΤΕΕ).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.