Μετάβαση στο περιεχόμενο

LisaS

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by LisaS

  1. Καλησπέρα, Θα ήθελα να μου πει αν κάποιος γνωρίζει τι ισχύει σήμερα για τους χειρισμούς μέσης τάσης. Μπορεί ένας μηχανικός ΤΕ να κάνει χειρισμούς αν έχει και προυπηρεσία, ή μόνο ένας δηπλωματούχος μηχανικός ΠΕ μπορεί να πραγματοποιήσει χειρισμούς σε μέση τάση; Επίσης θα εκτιμούσα αν μπορείτε να μου πείτε τον σχετικό νόμο που το ορίζει. Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα! Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός του πολυτεχνείου. Πρόσφατα έγινα μέλος του ΤΕΕ και έχω λάβει τα χαρτία μου απο το ΤΕΕ. Θα ξεκινήσω να δουλεύω ως μηχανικός . Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω επειδή δεν έχω ιδέα είναι ποια είναι η διαδικασία έναρξης επαγγέλματος? ξερω οτι θα πρέπει να πάω στη ΔΟΥ και γενικά έχωι βρεί ότι χρειάζονται τα εξής δικαιολογιτικά : 1.Αγορά: Βιβλίου Εσόδων - Εξόδων. Μπλοκ Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών με ανάλυση Φ.Π.Α. Σφραγίδα Μηχανικού διαστάσεων 8 εκ. x 3 εκ. 2.Kατάθεση δικαιολογητικών στην αρμόδια ΔΟΥ: Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και φωτοτυπία του. Βεβαίωση εξώφλησης εισφορών ΤΣΜΕΔΕ. Βεβαίωση εγγραφής στο ΤΕΕ. Συμπλήρωση του εντύπου Μ2. Αντίγραφο του συμβολαίου της επαγγελματικής στέγης-έδρας ατομικής επιχείρησης. 3.Θεώρηση βιβλίων και αποδείξεων στο τμήμα Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) της ΔΟΥ: Αντίγραφο έναρξης επαγγέλματος. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και φωτοτυπία του. Βεβαίωση εξόφλησης εισφορών ΤΣΜΕΔΕ. Βεβαίωση εγγραφής στο ΤΕΕ. Βεβαίωση εξόφλησης εισφορών ΙΚΑ. Βιβλίο εσόδων-εξόδων. Μπλόκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών. Στο τσμέδε που ρώτησα αν έχουν σταλεί τα χαρτία μου, μου είπαν ότι θα μου στείλουν αυτοι ότι χρειάζεται. Συνεπώς τη Βεβαίωση εξώφλησης εισφορών ΤΣΜΕΔΕ θα περιμένω να μου τη στείλουν ή μπορώ να παω να την πάρω? Επίσης τι ακριβώς είναι το Αντίγραφο του συμβολαίου της επαγγελματικής στέγης-έδρας ατομικής επιχείρησης? εγω νοικίαζω σπίτι, τι πρέπει να κάνω για αυτό ? Αυτή η διαδικασία πρεπεί να γίνει αν δουλεύω ως μηχανικός με εξαρτημένη εργασία ? εχει διαφορά απο τον ελεύθερο επαγγελματία? Μπορώ να επιλέξω αν θα δουλεύω με εξαρτημένη εργασία ή ως ελεύθερος επαγγελματίας αν απασχολούμε απο έναν εργοδότη? Συγνώμη για τις πολλές μου ερωτήσεις αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται και δεν μου είναι εύκολο. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε κάτι απο αυτα θα το εκτιμούσα ! Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.