Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bucaneros

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Bucaneros's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπάρχουν αρκετοί καταδυόμενοι πολιτικοί μηχανικοί και ακόμα περισσότεροι αρχιτέκτονες στις εφορίες εναλίων αρχαιοτήτων του υπουργείου πολιτισμού. Από όσο ξέρω, για να κάνεις τα χαρτιά σου είναι προαπαιτούμενα τα 2 αστέρια της ομοσπονδίας IANTD που υπάγεται στην CMAS. Από εκεί και πέρα, σαν αντικείμενο κάνεις πολλά από όσα αναφέρεις. Επίσης στους διαγωνισμούς που προκυρήσσονται για τα καταδυτικά πάρκα που αρχίζουν να μπαίνουν σε εφαρμογή, νομίζω απαραίτητη προυπόθεση είναι η εταιρεία που θα κατέβει στο διαγωνιμό να διαθέτει επαγγελματία (άρα 2 αστέρια και όχι 1 αστέρι που είναι νομίζω μόνο για αναψυχή και όχι για εργασία) δύτη απόφοιτο πολυτεχνείου.
  2. Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για άδεια αλλαγής χρήσης. Αν με κάποιον τρόπο δικαιολογηθεί ότι είχε αυθαίρετη λειτουργία κουζίνας στο προηγούμενο καθεστώς (όταν ήταν κρεοπωλείο δηλαδή), μέσω του 4178 μπορεί να γίνει εκ νέου τακτοποίηση για αλλαγή χρήσης του υπογείου από βοηθητικό χώρο σε κύριο χώρο. Αυτό μου είπε προφορικά - όχι γραπτώς. Ούτε εγώ το έχω ξανακούσει, για αυτό ρωτάω. Ευχαριστώ για τι απαντήσεις σας.
  3. Γειά σας παίδες, πρώτη δημοσίευση που κάνω για μια ιδιότροπη περίπτωση. Ισόγειο κατάστημα με υπόγειο με Ο.Α. του 1957, στην οποία δεν φαίνεται το υπόγειο. Το κατάστημα λειτουργούσε μέχρι πρότινος σαν κρεοπωλείο (Κ.Υ.Ε.) και τώρα θα γίνει ιχθυοπωλείο. Το υπόγειο έχει τακτοποιηθεί με τον 4178/13 ως βοηθητικός χώρος. Ως εδώ οκ. Το πρόβλημα που προκύπτει τώρα είναι το εξής: Ο νέος μισθωτής (ιχθυοπωλείο), θέλει να μετατρέψει το υπόγειο σε χώρο κύριας χρήσης για να λειτουργήσει σαν παρασκευαστήριο (στο ισόγειο θα λειτουργεί το κατάστημα και στο υπόγειο τα ψάρια θα φιλετάρονται, θα καπνίζονται κλπ.). Το υπόγειο έχει ελεύθερο ύψος 2,45 m και δεν πληροί τις προδιαγραφές φυσικού αερισμού και φωτισμού. Μετά από επίσκεψη στην πολεοδομία μου κατέστη σαφές,ότι λόγω ασυμβατότητας με τις απαιτήσεις του ΝΟΚ, δεν μπορεί να βγει άδεια για αλλαγή χρήσης. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: Μπορεί να γίνει εκ νέου τακτοποίηση μέσω του 4178 που πλέον θα ορίζει το υπόγειο σαν χώρο κύριας χρήσης; Αν ναι, ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω; Αν όχι, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.