Μετάβαση στο περιεχόμενο

fixrepo

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by fixrepo

  1. Δεν γνωρίζω αν είναι σημαντικό καθότι δεν είμαι μηχανικός, ως ιδιοκτήτης πάντως οφείλω να ενημερώσω ότι 1 χρόνο μετά τα πλακάκια δεν έχουν (ευτυχώς) παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.
  2. Δεν μπορώ να αντισταθώ σε αυτό το τελευταίο "ισως θα συνεφερε να αγορασεις καινουριο διαμέρισμα" και επειδή αρκετές φορές πέρασε από το μυαλό μου "καλύτερα να μην είχα μπλέξει και να είχα αγοράσει ένα έτοιμο σπίτι", παλιό ή καινούργιο, η επόμενη σκέψη είναι ότι και εκείνο το ίδιο δάπεδο θα είχε (και άλλες κακοτεχνίες) απλώς δεν θα τις είχα δει. Μάλλον η άγνοια είναι ευτυχία... Και προκειμένου να συντομεύει το θρέντ αφού ξαναευχαριστήσω όσους απάντησαν, οφείλω να ενημερώσω ότι εφόσον το έργο προχώρησε (το διαμελισμένο πτώμα καλύφθηκε με πλακίδια) κάνουμε πλέον χαλαρή συζήτηση που ίσως ωφελήσει μελλοντικούς παθόντες.
  3. Επανέρχομαι για μία ακόμη φορά μετά από αρκετές απαντήσεις σας, για να υπερασπιστώ το δίκαιο του απλού πολίτη που δεν τα γνωρίζει όλα και δεν έχει περισευούμενα χρήματα. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον [email protected] που φαίνεται ότι βρίσκεται στο κλίμα της αγοράς, που όπως διαπίστωσα περπατώντας τους δρόμους της πόλης έχει γεμίσει πινακίδες "ανακαινίσεις" (δεν μπήκα σε κανένα μαγαζί τέτοιο & μπορώ να φανταστώ τον ερασιτεχνισμό που υπάρχει). Επέλεξα το γραφείο από το ιντερνετ & μετά από μερικά ραντεβού επιτόπου στο σπίτι. Αυτό έγινε επειδή μένω μακριά από το ανακαινιζόμενο (3 ώρες) και ο χρόνος που έπρεπε να γίνουν όλα ήταν πολύ πιεστικός (ανάγκη για άμεση μετακόμιση). Εξού και το "επείγον" στο θέμα και όχι για click bait, κάθε μέρα καθυστέρησης θα σήμαινε ξενοδοχείο για εμένα. Αποδέχομαι το "θράσος" όπως αναφέρει ο pirsogiannis γιατί δεν έκανα τα πάντα όπως πρέπει λόγω αμέλειας, άγνοιας, χρόνου και οικονομικών. Νομίζω όμως ότι το βάρος της ευθύνης είναι μεγαλύτερο για όλους αυτούς που βγάζουν το ψωμί τους από αυτή τη δουλειά καθημερινά. Πλήρωσα πολλά χρήματα και έχασα πολλά γιατί η πολιτεία τόσο καιρό με την καθυστέρηση του εξοικονομώ με ανάγκασε να κάνω ότι μπορούσα από την τσέπη μου για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού. Το θέμα δεν πρέπει να κλείσει όπως προτάθηκε γιατί θα φροντίσω να επανέλθω μετά από 1-2 χρόνια για να αναφέρω τυχόν προβλήματα στο δάπεδο, που νομίζω είναι και το ουσιώδες για όποιον βρεθεί στην θέση μου. Σίγουρα υπάρχουν πολλά σπίτια που έχει γίνει το ίδιο και πιθανότατα οι ιδιοκτήτες δεν έχουν ιδέα για το τι βρίσκεται κάτω από τα πόδια τους.
  4. Απαντώντας σε κάποια ερωτήματα που εύλογα θέτονται πρέπει να διευκρινίσω τα παρακάτω: Το έργο δώθηκε σε γραφείο που έχει σημάντική εμπειρία σε ανακαινίσεις λόγω του ότι βρίσκομαι σε άλλη πόλη και δεν μπορώ να επιβλέπω. Ο υπεύθυνος της εταιρίας (υπεύθυνος και για την επίβλεψη) θα είχε όλη την ευθύνη για την οργάνωση και εκτέλεση των εργασιών που καταγράφηκαν σε οικονομική προσφορά - συμφωνητικό. Όπως διαπιστώνω εκ των υστέρων δεν παίζει κανένα πρακτικά ρόλο αν είναι μηχανικός ή όχι, όταν μια απλή εργασία δεν γίνεται όπως πρέπει, εφόσον έχει οικονομικό συμφέρον να μην αποδεχθεί το λάθος του (και δεν ανήκει στους λίγους που είναι έντιμοι επαγγελματίες) αυτό κάνει και προσπαθεί να αποφύγει την επιβάρυνσή του. Χωρίς να θέλω να θίξω τους επαγγελματίες του χώρου σας, άλλωστε κάποιοι απ'αυτούς μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν με το θέμα εδώ μέσα αμισθί, υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα που σίγουρα γνωρίζετε καλύτερα από μένα. Κλείνοντας από την πλευρά μου πρέπει να ενημερώσω ότι μετά από επίσκεψη έμπιστου ατόμου στο χώρο του σπιτιού και την διαβεβαίωσή του ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα συνεχίζουμε με τα πλακίδια. Η εκτίμησή του ήταν ότι πρόκειται όντως για κακοτεχνία που λόγω της περιορισμένης έκτασης των επιφανειών μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτή.
  5. Επανέρχομαι για να θέσω διαφορετικά το ερώτημα: υπάρχει τρόπος να πιστοποιηθεί ως κακή κατασκευή από μηχανικό (εμπειρογνώμονα; ) που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί νομικά στο μέλλον αν προκύψει πρόβλημα; Ευχαριστώ και πάλι όσους ασχολήθηκαν.
  6. Μία ιδέα για το bree screed test πήρα από βίντεο στο youtube, αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω εγώ και απ' ότι φαντάζομαι και οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου (ειδικός εξοπλισμός). Αν ο εργολάβος δεχόταν να καλέσουμε διπλ. μηχανικό πως αυτός θα τεκμηρίωνε το πόρισμά του για την καταλληλότητα της επιφάνειας με αντικειμενικά κριτήρια που δεν δέχονται αμφισβήτηση. Απ' ότι αντιλαμβάνομαι ως τώρα μόνο αν στέλνονταν δείγμα σε εργαστήριο θα ήταν αυτό δυνατό. Κάποιος επαγγελματίας πρότεινε χτύπημα όλης της επιφάνειας με ξύλο φτυαριού για να διαπιστωθεί που ακούγεται υπόκοφος ήχος...
  7. Επειδή όλοι όσοι είδαν τα βίντεο δεν είχαν αμφιβολία ότι υπάρχει κακοτεχνία και η απόφαση για διόρθωση του προβλήματος έχει ληφθεί, το ερώτημα που δημιουργείται τώρα είναι αν πρέπει όλο το υλικό να απορριφθεί ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν άμμος. Να διευκρινίσω ότι δεν τίθεται θέμα κόστους της άμμου αλλά ο μεγάλος όγκος και χρόνος που απαιτείται για την απόρριψη του υλικού. Στο Υ.Γ. του προηγούμενου πόστ πρέπει να επισημάνω ότι δεν έγινε κανένα παζάρι στην αρχική τιμή που προτάθηκε για την συγκεκριμένη εργασία, ούτε στο σύνολο του έργου. Επίσης όταν δίνεις αρκετές χιλιάδες ευρώ μου φαίνεται παράλογο να τσιγγουνευτείς 5 τσουβάλια τσιμέντο.
  8. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αναφέρετε όμως ότι "αυτό γίνεται συνήθως", τι σημαίνει αυτό; Είναι συνήθης αποδεκτή πρακτική ή είναι 100% λάθος, που κάποια στιγμή θα ραγίσει τα πλακίδια στο δικό μου και σε άλλα σπίτια; Να αποδεχτώ το έργο και να φροντίσω για την καλή κόλλα ή να απαιτήσω ξήλωμα και εκ νέου τσιμεντάρισμα;
  9. Χρειάζομαι τη βοήθεια της κοινότητας άμεσα, επειδή στην ανακαίνιση που ξεκίνησα και συγκεκριμένα στα δωμάτια που αποξηλώθηκε το ξύλινο δάπεδο το κενό (~ 10εκ.) έπρεπε να γεμιστεί με τσιμέντο προκειμένου να τοποθετηθούν πλακάκια. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω κακοτεχνίας το "τσιμέντο" σπάει με ελάχιστη προσπάθεια και από κάτω εμφανίζεται άμμος. Ο τεχνίτης θεωρεί ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, εγώ (που τυπικά είμαι άσχετος) θεωρώ ότι είναι προβληματικό.Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν δοκιμή από τεχνίτες της εταιρείας για να με πείσουν για το αντίθετο, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάω ή να κλαίω: https://drive.google.com/drive/folders/0Bx22rBwKSULGa1dWamE1RkJuYmc?usp=sharing Παρακαλώ για την γνώμη όσων έχουν την εμπειρία και θεωρούν ότι μπορούν να εκφράσουν την αποψή τους με ασφάλεια βλέποντας μόνο 2-3 βίντεο. Επίσης θα ήταν χρήσιμο να με συμβουλέψετε αν σε τέτοιες περιπτώσεις και σε τόσο μικρό πάχος (δεδομένου ότι περνάνε σωλήνες), ενδείκνυται η χρήση πλέγματος. Είμαι υπόχρεος εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.