Μετάβαση στο περιεχόμενο

bobokastoras

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by bobokastoras

  1. Δεν το συζητώ για απευθείας. Προφανώς θα μου χρεώσουν μαθήματα, απλά το θέμα είναι αν γίνει δεκτή η πρόταση BEng El. Eng + MSc Software Eng. Δε γνωρίζω σε ποιο εξάμηνο γράφεται κάποιος στο πολυτεχνείο εδώ (αν γράφεται κιόλας), αλλά δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω αυτό το σενάριο.
  2. Καλησπέρα, είμαι κάτοχος BEng Electronic & Electrical Engineering από UK και θέλω να κάνω μεταπτυχιακό σε Software Engineering ή κάτι παρεμφερές σε Λογισμικό. Σε περίπτωση που ακολουθήσω το πλάνο μου, θα μπορούν αυτά τα δύο να αναγνωριστούν απ'τον ΔΟΑΤΑΠ ως Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού? Έχει επιχειρήση κάποιος κάτι αντίστοιχο? Ευχαριστώ
  3. Από προσωπική εμπειρία, κάνοντας μεταπτυχιακό στο UK σε finance (οποιοδήποτε specilization) μπορείς να δουλέψεις οπουδήποτε πάνω στον κλάδο με πάρα πολύ καλές απολαβές και πάρα πολύ κακά ωράρια Το ότι είσαι μηχανικός είναι πλεονέκτημα, όχι μειονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σου από οικονομικές σχολές. Τείνεις να έχεις καλύτερες γνώσεις μαθηματικών, έχεις γνώσεις από διαφορετικά disciples και σε κάνει να ξεχωρίζεις "απ'τη μάζα" στα μάτια των interviewers για την κάθε θέση. Αυτό που έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία είναι το prestige του πανεπιστημίου. Να περιμένεις απίστευτη προώθηση από γνώστα πανεπιστήμια (Cass, LSE κλπ) τα οποία ανοίγουν πόρτες και shortcuts που δεν θα έιχες από λιγότερο γνωστά (αλλά όχι απαραίτητα υποδεέστερα) Βρετανικά πανεπιστήμια.
  4. Χαίρεται, χαίρεται, είμαι φρέσκος στο forum και θέλω τα φώτα και την εμπειρία σας για την περίπτωσή μου: Έχω BEng Electronic and Electrical Engineering και Postgraduate Diploma σε Financial Computing από UK. Το Diploma είναι κάτι υποδεέστερο του MSc το οποίο μου απονεμήθηκε αντί για Master of Science λόγω κακής απόδοσης στις εξετάσεις του Master. Είναι σα να έχω μεταπτυχιακό, αλλά χωρίς να έχω κάνει πτυχιακή (πτυχιακή έχω κάνει και μάλιστα μαζί με πρακτική άσκηση). Το Diploma έχει λιγότερα credits από το MSc (120 έναντι 180) και γι'αυτό το λόγο δεν αναγνωρίζεται από το ΔΟΑΤΑΠ και δεν μπορούν να προχωρήσουν την αίτησή μου για Δίπλωμα ΗΜ. Μπορώ να προσπαθήσω να λάβω άδεια άσκησης επαγγέλματος μέσω ΣΑΕΠ, άλλα είμαι στο ψάξιμο ακόμη. Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα εργάζομαι εδώ και ένα χρόνο περίπου σε οικογενιακή επιχείρηση η οποία δεν έχει απολύτως καμία σύνδεση με τον κλάδο των μηχανικών. Πρόκειται για technical consulting σε χημικές τεχνολογίες που έχει ως έδρα την Ελλάδα και διεθνές πελλατολόγιο. Εκεί εργάζομαι ως χημικός και είμαι στο στάδιο εκπαίδευσης. Στο άμεσο μέλλον, δεν προβλέπεται να αποχωρίσω από την εταιρία παρά μόνο αν φαλιρίσει και σ'αυτήν την περίπτωση, το πλάνο μου είναι να φύγω εκτός Ελλάδος και να εργαστώ εκεί. Ο λόγος που έκανα αίτηση στον ΔΟΑΤΑΠ είναι για το χατήρι των γονιών μου που είναι της νοοτροπίας "καλό είναι να έχεις ένα χαρτί στα χέρια σου" και "ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή" κλπ. αλλά βλέποντας ότι θα πρέπει να ταλαιπωρηθώ μέσω ΣΑΕΠ (αν γίνεται κιόλας) ή να φύγω πάλι έξω για νέο μεταπτυχιακό απλώς και μόνο για την απόκτηση Διπλώματος για την περίπτωση που φύγω απ'την εταιρία και δουλέψω στην Ελλάδα ως μηχανικός μετά από Χ χρόνια δουλεύοντας ως χημικός μου φαίνεται υπερβολικό. Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω η ερώτηση μου είναι η εξής: αξίζει να αποκτήσω Δίπλωμα ΗΜ ή να λάβω ισοδυναμία μέσω ΣΑΕΠ εάν δεν υπάρχει κάποια ρεαλιστική προοπτική εργασίας ως μηχανικός στην Ελλάδα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.