Μετάβαση στο περιεχόμενο

orani

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

orani's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ωραία δεκτό αυτό που λες για το μονοφασικό και δεκτό και αυτό για το τριφασικό αλλά για το τριφασικό ποια είναι μέγιστη ισχύς που μπορώ να έχω; εγώ θα έχω τα στάνταρ του σπιτιού που ανέφερα και χ συσκευές από αυτές των 1,6Kw. Πόσο είναι αυτό το χ κατά μέγιστο; Δηλαδή με την μεγαλύτερη δυνατή επιλογή σε τριφασικό;
  2. Καλημέρα σε όλους. Σε γενικές γραμμές δεν έχω πολλές γνώσεις σε ηλεκτρολογικά θέματα και έτσι θα ήθελα τα φώτα σας για ένα εγχείρημα που έχω στο μυαλό μου να κάνω. Ας αρχίσουμε λοιπόν με τα δεδομένα και στη συνέχεια τα ζητούμενα. Στο σπίτι έχω μονοφασική παροχή και από άποψη κατανάλωσης τα συνηθισμένα (κουζίνα, απορροφητήρας, ψυγείο, λάμπες, θερμοσίφωνας, τηλεόραση, κλιματιστικό, υπολογιστής και μικροσυσκευές όπως ρούτερ και τηλέφωνο φορητό). Προφανώς κάποια από αυτά λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και κάποια άλλα περιστασιακά. Στο ζητούμενο μου μην σας απασχολήσουν τυχόν "οικοδομικές" εργασίες (πέρασμα καλωδιώσεων κλπ) διότι θα γίνει ανακαίνιση. Και τώρα στο ζουμί.... Θέλω να βάλω κάποιες συσκευές στο χώρο που θα είναι συνέχεια ανοιχτές (όπως το ψυγείο πχ) και η κάθε μία από αυτές καταναλώνει 1600 watt. Το ερώτημα είναι πόσες τέτοιες μπορώ να συνδέσω; Η ουσία του ερωτήματος είναι πόσες μπορεί να υποστηρίξει ο γενικός μου και κατ' επέκταση το ρολόι μου. Στην περίπτωση που από μονοφασικό το κάνω τριφασικό; Κερδίζω σε πλήθος συσκευών που μπορώ να συνδέσω; Και αν πόσες; Αν πχ στο μονοφασικό μπορώ να συνδέσω 5 τέτοιες συσκευές και στο τριφασικό 10, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να συνδέσω περισσότερες; Σε αυτό το post δεν εξετάζω το κόστος της κάθε λύσης αλλά το τεχνικό κομμάτι και το τι είναι εφικτό και νόμιμο να πραγματοποιηθεί.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.