Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑλεξΠαρος

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ΑλεξΠαρος

  1. ΑλεξΠαρος

     

    Κ  παλι μας περδευεις με τα νουμερα που δινεις αλλα  any way,  τιμές δεν μπορώ να σου δώσω , μπορώ όμως link  , για τον αυτοματισμό / εκκίνηση  αντλίας ,  kronos , για τις λιμνοδεξαμενες  υπάρχουν 2 σοβαρές εταιρίες η μια είναι του μαντζαρη κ η άλλη του λεμπιδακη  κανε λοιπόν κουβέντα μαζί τους . θεωρώ τη βενζίνα ποιο προσιτή με λιγότερα έξοδα συντήρησης  

     

     

     ευχαριστώ! αλλά το link Kronos δεν λειτουργεί. Μπορείς σε παρακαλώ να γραψεις το url (διευθυνση site) ?

  2. βρήκα αυτη την αντλία, λέει μανομετρικό 70 μέτρα και με ενα πανελ 150αρι δειχνει οτι θα κανει δουλεια. Εχετε καποια αποψη πανω σ'αυτην?

     

    http://www.pals.gr/παρουσιασεισ/ανανεώσιμες-πηγές/ηλιακές-αντλίες/397-αντλια-νερου-υποβρυχια-ηλιακη-shurflo-9300

  3. πόσα λεφτά είναι το μπάτζετ;

    1-2-3 χιλιάδες για την δεξαμενή και μέχρι 800-1000 για το μηχάνημα. Υπάρχει τέτοια απόκλιση σε περίπτωση που βρω κάτι που αξίζει πολύ. Αν πχ μια μεμβράνη κοστίζει 3 χιλιάδες και μπορώ να αποθηκεύω 800 κυβικά, τα δίνω. Αν όμως ειναι πιο ακριβές και πάω για δεξαμενή πλαστική, πάνω απο 1000 (5κυβ) δεν δίνω.

  4. ΑλεξΠαρος

     

    Φιλε μου  ζητας περίεργα πράματα  . Λοιπον, από δεξαμενη κοιτα αυτή τη φοτο , η δεξαμενη αυτη είναι η δικια μου, συγκεντρώνω 800κυβικα νερο από τα θερμοκήπια μου . Είναι από πλαστική μεμβράνη, κατά την εταιρία    αντέχει 10 χρόνια  εγω δει 17 χρονών χωρις να εχουν κανενα προβλημα  , το μόνο μειονέκτημα είναι τα ποντίκια κ πρέπει να είναι συνέχεια γεμάτη.  Οσο για το αντλητικο πήγαινε σε βενζινοκίνητη με αυτοματισμό εκκίνησης μέσο φλοτέρ υπάρχουν φτηνοί κ αξιόπιστοι  το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θα χρειαστείς ένα μικρό πανελακι με έναν ρυθμιστή φόρτισης για την μπαταρία εκκίνησης  που θα ελέγχει κ τον αυτοματισμό εντολής εκκίνησης

    ωραίο πράμα.. κι εγω ενα τέτοιο θέλω, ακριβώς. το υλικό (μεμβράνη) πόσο στοιχισε? Πόσα επι πόσα μέτρα ειναι η τρύπα και ποσα η μεμβράνη?

     

    γιατί ζητάω περίεργα πράγματα? Θέλω απλά να παιρνει μπρος, να στέλνει νερό και όταν φτάσει 20cm απο τον πάτο, να σταματάει. Κι όταν ξαναφτάσει στο 1μ η στάθμη, να ξαναπαιρνει μπρος. κ.ο.κ.

     

    περι αυτοματισμου εντολης εκκινησης/παυσης, έχετε υπ'οψιν κανενα προϊον? ή πως να το ψάξω? θα γράφει στα site που πωλούνται "αυτοματη εκκινηση" ? Πως και ειστε υπέρ της βενζίνης και οχι diesel?

    ευχαριστώ.

  5. αν εχει σκοπο να δουλευει 2 ωρες την ημερα αυτη η αντλια που επιλεξατε δεν θα σε βγαλει μηνα.

    Θα κοιταξεις για τετραχρονη με μια αξιοπιστη μαρκα(honda,suzuki, κλπ)

    Επισης το 50ρικο στον ηλεκτρονικο το ξεχναμε.Θα χρειαστει κοντρολερ με τους απαραιτητους αυτοματισμους ,προστασιες,χρονικα κλπ.Μεγαλο θεμα βεβαια και η εκκινηση του βενζινοκινητηρα τον χειμωνα με τα κρυα,κρινω απαραιτητο το αυτοματο τσοκ.

    Στο κομματι της αντλιας που λετε αυτες οι αντλιες δεν τραβανε απο βαθος.Θα χρειαστει να μπει ενα ποτηρι στην σωληνα αναροφησης ωστε να μην στεγνωνει η αντλια απο νερο.

    αυτα..

    ευχαριστώ, κι εγω υπερ της diesel ειμαι. Αν και θα προτιμουσα αθωρυβη. Απο περιπου 1μ βαθος θελω να τραβαει..

  6.  

    βρίσκω με 400 ευρώ πετρελαιοκίνητη αντλία 5 αλόγων, με μπαταρία και μίζα. Μανομετρικό νομίζω 60 ή 70 μέτρα. Πρέπει, όμως, η αντλία που θα αγοράσω να είναι αυτόματης αναρρόφησης?

  7. βέβαια γίνετε. θα πάρεις μια μηχανή με ηλεκτρική μίζα και 50Ε σε ένα ηλεκτρονικό για να σου φτιάξει μια επαφή εκκίνησης και παύσης με το φλότερ.

    ευχαριστώ πάρα πολύ, θα το κοιτάξω. Και το  link που μου στείλατε. Αρκεί να βρω ηλεκτρονικό της προκοπής εδώ.

  8. Καλημέρα.

    1. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναθέσεις σε έναν μηχανικό (ηλεκτρολόγο ή μηχανολόγο) να σου κάνει μια μελέτη σχετικά με την ηλιακή αντλία(επίσης στην Πάρο λόγω του καλού αιολικού δυναμικού μπορείς να χρησιμοποιήσεις επιπρόσθετα και αγ). Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να το κάνεις αυτό προτείνω είτε να απευθυνθείς σε κάποιες από τις αντιπροσωπείες και να σου υποβάλλουν κάποια προσφορά ( αφού τους δώσεις τα στοιχεία που σου ζητήσουν) ή ίσως να μπορούσες και να απευθυνθείς σε κάποιο από τα καταστήματα που πουλάνε αντλίες στην Πάρο και όταν έρθει κάποιος πωλητής να έρθει σε επαφή μαζί σου για την ανταλλαγή στοιχείων(αυτό είναι προτιμότερο γιατί και άμεση επαφή θα έχεις, και η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας από το κατάστημα θα είναι διαφήμιση και για τον ίδιο και για τον πωλητή οπότε είστε όλοι ωφελημένοι). Η διαστασιολόγηση του συστήματος έχει αρκετές παραμέτρους ενδεικτικά μανομετρικό ύψος, υδραυλικές απώλειες, ισχύς αντλίας, ισχύς φβ, μέγεθος δεξαμενής, παροχή κα πολλά οπότε θα είναι καλό να μην προβείς σε μια αυθαίρετη αγορά μέσω ιντερνετ εν΄ςο φθηνού συστήματος που ενδέχεται και να μη σου δουλέψει αλλά και να μην βρίσκεις ανταλλακτικά. Καλύτερα να πληρώσεις λίγο παραπάνω και να είσαι σίγουρος ότι θα δουλέψει όπως θέλεις και να υπάρχουν ανταλλακτικά.

    2. Μπορείς να βάλεις επίγειες πλαστικές δεξαμενές και να τις συνδέσεις σε σειρά. Αφενός για να μην μπεις στη διαδικασία σκαψίματος, χτισίματος που είναι ακριβότερη και αφετέρου αν χρειαστεί αλλαγή κα΄ποια να μην μείνεις χωρίς νερό. Επίσης σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις και μια δεξαμενή γεμάτη νερό αν τυχόν χρειαστεί ποτέ για λόγους πυρόσβεσης και να μπορείς να πάρεις νερό άμεσα (και να μην χρειαστεί να αντλείς αν είχες από την υπόγεια δεξαμενή )

    Πάρε  και εδώ μια ιδέα

    http://www.grundfos.com/products/find-product/sqflex.html#brochures

    ευχαριστώ! θα μιλήσω με καταστήματα πώλησης αντλιών και θα μάθω στοιχεία αντιπροσωπειών να έρθω σε επαφή. Οσο για τις δεξαμενές, έχω 2 πλαστικές του 1 κυβικού που μπορώ να τις χρησιμοποιήσω σε σειρά, Όμως, είναι παρα πολύ λιγο τόσο νερό. Στο μυαλό μου είχα ένα μέγεθος στέρνας/δεξαμενής πάνω απο τα 400-500 κυβικά.. Ειδικά τον χειμώνα με τις βροχές κλπ, θελω να γεμίζει η τεράστια δεξαμενή, ώστε να έχω "καβάτζα" για το καλοκαίρι που γίνεται κρανίου τόπος εδώ. Σκοπός μου είναι να παραμένει πράσινο το τοπίο τους 6-8 μήνες της ξηρασίας ανα έτος, να ποτίζονται δέντρα και ζώα άνετα. Άρα ίσως να χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη απο 400-500 κυβικά. Τα 5 κυβικά πλαστικής κοστίζουν περίπου 1000 ευρώ. Απαγορευτικό κόστος για τέτοιο μέγεθος για μένα. Θα έδινα 3-4 χιλιάδες για χτίσιμο τεράστιας στέρνας, ναι, αλλά όχι για λιγότερα απο 500κυβικά.

  9. βενζινοκίνητη με 200Ε δεν σας κάνει?

    γίνεται βενζινοκίνητη αντλία να παίρνει αυτόματα μπροστά και να δουλεύει με φλοτέρ? να κλείνει και να ανάβει αυτόματα, δηλαδή.

    Αυτό θα πρεπει να συμβαίνει γιατί δεν γίνεται κάθε μέρα να βάζω μπρος την αντλία, να έχω τον νου μου μην αδειάσει η πηγή και πάρει

    αέρα το μοτέρ, να πηγαίνω πάλι να την σβήνω κλπ. Αυτά τα κάνω ήδη με το πόσιμο νερό μου και είναι κούραση.

  10. σε ζηλευω

     

    μπορεις να αποδειξεις με χαρτια οτι ειναι δικα σου? τοπογραφικα , συμβολαια κλπ?

     

     

    τα ζωτανα ειναι δηλωμενα ? επιδοτηση για αυτα περνεις?                                                                                                                                                                        

     

     εαν , ΝΑΙ , τοτε δικαιουσε  αγροτικο ρευμα , ολα τα αλλα ειναι για να κανουμε κουβεντα ....

     

    φυσικά, και τοπογραφικά και συμβόλαια υπάρχουν. πρόσφατα αγόρασα την γη.

     

    τα ζώα είναι δηλωμένα αλλά δεν κάνω αίτηση για επιδοτήσεις.

     

    αγροτικό ρεύμα δικαιούμαι γιατί είμαι δηλωμένος αγρότης, όμως στην περιοχή μου δεν υπάρχει υποδομή

    (κολώνες ΔΕΗ) και για να φέρω ρεύμα εδω χρειάζεται κανένα πεντοχίλιαρο. Να τους πληρώσω, δηλαδή, για

    να μπω στο λούκι να είμαι δια βίου δεσμευμένος πελάτης τους και να πετάνε μέσα στον λογαριασμό ό,τι

    γουστάρουν. Οχι, ευχαριστώ. Άνεργος, με μηδενικό εισόδημα να υποχρεούμαι να πληρώνω φόρο "αλληλλεγγύης"

    είναι αρκετά σουρεαλιστικό για την λογική μου.

    • Upvote 2
  11. Το μανομετρικό με απλά λόγια είναι το μέγιστο ύψος στο οποίο μπορεί να ανεβάσει το νερό η αντλία.

    Στο ύψος αυτό η παροχή είναι σχεδόν μηδέν.

    Όταν λέμε μανομετρικό εννοούμε το μανομετρικό ύψος.

     

    Η ονομαστική παροχή μιας αντλίας είναι όταν δίνει το νερό στο ακροφύσιό της.

     

    Επειδή στην πράξη υπάρχουν απώλειες από την τριβή του νερού με τις σωλήνες το πραγματικό ύψος είναι χαμηλότερο.

     

    Ανάλογα με το υλικό του σωλήνα και το μήκος υπολογίζονται οι απώλειες .

    Επίσης κάθε εξάρτημα (γωνία, ταύ, βάνα, κτλ) στον σωλήνα εισάγει απώλειες.

     

    Τις απώλειες αυτές με κάποιους τύπους της αναγάγουμε σε μανομετρικό οπότε το μανομετρικό της αντλίας πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το γεωμετρικό ύψος του σημείου απορροής σε σχέση με την αντλία συν τις απώλειες.

     

    Για οικονομία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλές αντλίες σε σειρά, κατά προτίμηση με μια δεξαμενή μεταξύ τους. Π.χ. η πρώτη αντλία να στέλνει νερό σε μια μικρή δεξαμενή/δοχείο 20 μέτρα πιο πάνω. Μια δεύτερη αντλία να αντλεί νερό από την δεξαμενή και να το στέλνει παραπάνω, κτλ. Απλά θα χρειαστεί ένας πλωτός διακόπτης ώστε αν δεν έχει νερό το δοχείο να μην παίρνει μπροστά η αντλία.

     

    Προσοχή θέλει το γεγονός ότι το μανομετρικό ύψος είναι διαφορετικό από το ύψος αναρρόφησης το οποία είναι μερικά μέτρα. Ακόμα και 500μ μανομετρικό να έχει η αντλία δεν θα μπορεί να δώσει σταγόνα αν βρίσκεται 10 μέτρα πάνω από την στάθμη του νερού.

     

    σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

  12.  Καλησπέρα σε όλους.

     

    Ζω στην Πάρο, στο κτήμα μου στο βουνό. Εχω μια πηγή νερού κι ένα πηγάδι. Η πηγή είναι χτισμένη και το βάθος της δεν ξεπερνάει το ένα μέτρο, ενώ το πηγάδι ειναι στα 8-10μ βάθος. Και η πηγή, και το πηγάδι, βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο του κτήματός μου, πράγμα που σημαίνει οτι χάνεται συνεχώς νερό στα παρακάτω κτήματα χωρίς να το εκμεταλεύεται κανένας και να καταλλήγει στη θάλασσα. Εκτρέφω ζώα και θέλω να αντλώ νερο και απο την πηγή αλλά και απο το πηγάδι, να το στέλνω στις πεζούλες που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο του κτήματος, ώστε να χτίσω μια δεξαμενή μεγάλη (υπόγεια θα ήθελα), να αποθηκεύεται το νερό και να ποτίζω με φυσική ροή. Η υψομετρική διαφορά των πηγών νερού με την δεξαμενή που θα χτίσω εινια γύρω στα 25-35 μέτρα.

     

    Θα ήθελα σας παρακαλώ τις απόψεις/γνώσεις σας σχετικά με:

     

    1) Ηλιακές αντλίες. (Θα ήθελα ιδανικά να εχω μια αντλια, τα φωτοβολταικά που χρειάζεται για να στέλνει στα 30-40 μ υψος με χαμηλή πίεση, με νοιάζει απλά να "κατουράει", όχι να στέλνει κυβικά νερού. Συνεχής, χαμηλή ροή είναι το ιδανικό.) Σε Ελληνικά sites οι ηλιακες αντλιες ειναι πανακριβες Στο ebay πχ βρίσκει κανείς υποβρυχια αντλια για βαθος 70μ στα 700ευρώ + μεταφορικά, ενώ στην Ελλάδα 3.000 + ΦΠΑ και με το μισο μανομετρικό.

     

    2) Σωστό Χτίσιμο υπόγειων δεξαμενών, κατάλληλο σκυρόδεμα, κατάλληλο "βερνίκι" μετά ώστε να μην απορροφά νερό κλπ. Ό.τι γνωρίζετε θα μου είναι χρήσιμο, δεν έχω ιδέα αλλά δεν έχω και λεφτά να πληρώσω επαγγελματία. Σκέφτομαι ακόμα και απλά μια τρύπα στο χώμα και φιλμ (νάυλον ειδικο) ώστε να αποφύγω τσιμέντα κλπ, αλλά σ'αυτη την περίπτωση δεν θα μπορώ να έχω παροχή χαμηλά της τρύπας ώστε να στέλνω νερό με πίεση χωρίς αναρρόφηση.

     

    3) Αν γνωρίζετε, οταν μια υποβρύχια αντλία λέει "Μανομετρικο 70μ" σημαίνει οτι αν πχ την βάλω στα 2 μετρα βάθος νερού, θα μπορεί αυτη να στέλνει στα 68μ ύψος σε σχέση με εκει που βρίσκεται? Υπάρχει τρόπος να παιρνει μπρος αυτόματα η αντλία όταν το νερό φτάνει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο/΄ύψος στο πηγάδι ή στην πηγή? Σκοπός μου είναι να μην αδειάζει τελείως ποτέ, ούτε η πηγή ούτε το πηγάδι, αλλά να ούτε να γεμίζουν. Θα ήθελα ιδανικά να "κατουράει" μόνιμα στα 30-40μ ύψος.

     

     

     

    Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι, αν και σίγουρα ξέχασα. Ελπίζω σε εις βάθος συζήτηση ώστε να μου λυθούν τα χέρια. Έχω νερά, και το κτήμα μου είναι σαν την Έρημο Σαχάρα γιατί το νερό εμφανίζεται χαμηλά και δεν μπορώ να ποτίζω παρα μόνο με Ram Pump (υδραυλικό κριό) που πάλι χάνεται πολύ νερό.

     

    Ευχαριστώ.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.