Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikgian

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

nikgian's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το α=0,85, το οποίο υπεισέρχεται στους υπολογισμούς της αντοχής σχεδιασμού του σκυροδέματος είναι το φορτίο διαρκείας. Δηλαδή είναι ένας συντελεστής ο οποίος μειώνει την αντοχή του σκυροδέματος λόγω μακροχρόνιων δράσεων, όπως είναι τα μόνιμα και τα κινητα φορτία (κατά τον σχεδιασμό). Ωστόσο ο συντελεστής αυτός δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψην (θεωρητικά) κατά τη διαστασιολόγηση σε σεισμικές δράσεις, αφού αυτή η φόρτιση αποτελεί τυχηματική δράση και επομένως είναι ακραίως βραχυχρόνια.
  2. Πρόκειται για μία παραδοσιακή κατοικία, όπου ο ιδιοκτήτης κατά την κατασκευή του θέλει να ανοίξει 2-3 παράθυρα ακόμη και να κάνει και ένα στέγαστρο, το οποίο δεν προβλέπεται στην αρχική άδεια. Στην ουσία αλλάζουν οι δύο όψεις του κτιρίου. Επειδή είμαι νέος σχετικά μηχανικός και δεν μου έχει ξανατύχει γνωρίζει κανείς την διαδικασία; (πρέπει να βγει άδεια να περάσει ΕΠΑΕ κλπ Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αδειες-Διαδικασίες-Δικαιολογητικά" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. acnt Επίσης, θα σε παρακαλούσα να μη δημοσιεύεις δύο φορές το ίδιο θέμα. anka
  3. Tο Strad έβγαζε το πρόβλημα της ολίσθησης και σε μένα. Τo manual αλλά και η τεχνική υποστήριξη τηλεφωνικά λένε ότι άν έχεις θλιπτικό Ν στο πέδιλο ολά είναι ΟΚ και αγνόησε το μήνυμα που βγάζει το πρόγραμμα.
  4. Σε πλάκες επί εδάφους μπορείς να εφαρμόσεις μόνο αρμούς συστολής ανα 5-6 m με ή χωρίς βλητρώσεις μεταξύ των πλακών (καλύτερα με βλητρώσεις ειδικά όταν έχεις κυκλοφορία βαρεών οχημάτων για την συνεργασία των δύο πλακών διατμητικά). Η κατασκευει μπορεί να γίνει και χωρίς των συνήθη οπλισμό ή σχάρες. Όλες οι κατασκευές σε βιομηχανικά δάπεδα και οδοστρώματα στην Γερμανία γίνονται με αυτόν το τρόπο. Βιβλιογραφία Eisenmann Kόλιας Τέγος/Γιάννακας 15 Συνέδριο Σκυροδέματος (Αλεξανδρούπολη)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.