Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ierok

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Ierok's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, Όπως πολύ σωστά αναφέρατε, η ιδιοκτησία του διαθέτη στις 10/3/82 ήταν 4000m2.Κατά την έγκριση της Πολεοδομική Μελέτης με ΦΕΚ το 1992, εκτός από τις ρυμοτομίες, προσκυρώθηκε τμήμα 700m2 το οποίο προορίζεται για κοινωφελές (Πολ. κέντρο). Το 1999 συντάχθηκε διαθήκη κατά την οποία ο διαθέτης , όπως σας προείπα, γνωρίζοντας τα μέχρι τότε δεδομένα, (Ρυμ.,Πολ.Κέντρο) θέλησε να δημιουργήσει δύο ανεξάρτητες ιδιοκτησίες περιγράφοντας τες επακριβώς και με τα δύο τμήματα να είναι άρτια και οικοδομήσιμα. Ο διαθέτης απεβίωσε το 2000. Στη συνέχεια ο ένας εκ των δύο κληρονόμων προσκόμισε την παραπάνω διαθήκη στην Υπηρεσία, η οποία με τη σειρά της, τον ενέταξε στους πίνακες της πράξης εφαρμογής με ποσοστό 48% (Δεν έχω καταλάβει ακόμη πως προέκυψε μάλλον επειδή δεν έχω τα κατάλληλα έγγραφα...).Το 2001 κυρώθηκε η Πράξη Εφ. και στον πίνακα βλέπω το ονοματεπώνυμο του, τον αριθμό δημοσίευσης της διαθήκης από το Μον. Πρωτοδικείο και εντός παρενθέσεως ελλειπή στοιχεία. Στην επόμενη γραμμή του πίνακα και για ποσοστό 52% φαίνομαι άγνωστος ιδιοκτήτης. Ένα σημαντικό στοιχείο που έχω για τη συγκεκριμένη περίοδο (μετά θανάτου του διαθέτη), είναι ότι με την κύρωση της Πράξης ο Μελετητής δεδομένου ότι η αρχική ιδιοκτησία όφειλε εισφορά σε γη, προσκύρωσε 500m2 δίπλα ακριβώς από το κοινωφελές με αποτέλεσμα το ένα τμήμα (του αντίδικου κληρονόμου) να χάσει την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα του λόγω πλευράς. Στη συνέχεια, το 2002 ο παραπάνω κληρονόμος προσκόμισε στην Υπηρεσία μια Πράξη Αποδοχής Κληρονομιάς σε συμβολαιογράφο σύμφωνα με την οποία αποδεχόταν το 50% εξ' αδιαιρέτου επί του εναπομείνοντος πλέον ακινήτου. Αυτή η αποδοχή έγινε δεκτή απ' την Υπηρεσία η οποία προχώρησε σε διορθωτική πράξη Εφαρμογής μεταβάλλοντας πλέον τα ποσοστά κατά 50% στον κληρονόμο και 50% στον Άγνωστο ιδιοκτήτη. Μετά από την διορθωτική Πράξη ο επιμελής κληρονόμος έλαβε αποζημιώσεις για τα ρυμοτομούμενα κλπ. και τακτοποίησε την εισφορά σε χρήμα για το ποσοστό του. Η σημερινή κατάσταση του ακινήτου είναι ακριβώς όπως ήταν αρχικά.Δηλαδή δεν έχει γίνει καμία κατεδάφιση ρυμοτομούμενου, δεν έχει προφανώς κατασκευαστεί το Κοινωφελές και δεν έχει εμφανιστεί και ο νέος ιδιοκτήτης του οικοπέδου που αποδόθηκε σ' αυτόν από την εισφορά γής της αρχικής ιδιοκτησίας. Αυτό που προσπαθώ να κατανοήσω αρχικά είναι σε ποια περίπτωση ανήκει το ζήτημα μου και από ποια νομοθεσία καθορίζεται με σκοπό να διαπιστώσω τι έχει γίνει σωστά-νόμιμα και τι όχι. Και το σημαντικότερο είναι το αν και τι μπορεί να γίνει τώρα.... Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια....
  2. Καλησπέρα σας, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Κάτοχος ακινήτου το οποίο ήταν εντός περιοχής με εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη (Φεκ 1992) και πριν κυρωθεί η πράξη εφαρμογής, συνέταξε ιδιόγραφη διαθήκη θέλοντας να δημιουργήσει δύο χωριστές και καθορισμένες ιδιοκτησίες για κάθε έναν από τους κληρονόμους του.Ο διάθετης απεβίωσε και η διαθήκη του δημοσιεύθηκε πριν την κύρωση Πράξη εφαρμόγης. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω αρχικά είναι αν προβλέπεται σύμφωνα με τις νομοθεσίες η δημιουργία ανεξάρτητων ιδιοκτησιών σε ένα ακίνητο , μετά την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης και πρίν την κύρωση της πράξης Εφαρμογής. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.