Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νίκος77

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Νίκος77's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα και Χρονια Πολλα! Δηλαδή αν εγω βάλω απλό καπέλο περιστρεφόμενο θα καταφέρω να λύσω το προβλημα σε ενα βαθμό ή οχι? Το καπέλο με μοτερ είναι όντως αρκετά ακριβό και αν γινεται να το αποφύγω θα το προτιμούσα.
  2. Χαίρεται. Επειδή δεν μου είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς κάνατε εσεις, βάλατε απλα ενα περιστρεφόμενο καπέλο, ή καπέλο με μοτέρ, μου το διευκρινίζετε παρακαλώ? Αν βάλατε μοτέρ, μου λέτε πόσο κοστίζει? Ευχαριστώ.
  3. Καλημέρα. Μια απορία - Επειδή η διαρροή την οποία περιγράψαμε αφορά σε τζάκι του πανω ορόφου σε διαμέρισμα του κάτω ορόφου, αν βάζαμε ενα περιστρεφόμενο καπέλο στην απόληξη της καμινάδας μας, ή εστω κι ενα μοτερ, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα μας, καθως η ρωγμή δεν είναι μεγάλη αφού δεν φάνηκε στη κάμερα που τοποθετήθηκε? Ευπρόσδεκτα οποιαδήποτε σχόλια, ευχαριστώ.
  4. Καλημερα, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κατι αλλο εκτος απο το καπνογόνο, που θα μπορούσε να μας βοηθησει να εντοπίσουμε το σημειο στο τζάκι που μπορεί να εχουμε τη διαρροή? Το καπνογόνο παρ'ολο που μπορεί να μας αποδείξει τη διαδρομή του καπνού μας προς τα πάνω, νομίζω δε θα εισέλθει ετσι απλά σε μια ρωγμή του τζακιού, η οποία δεν ηταν καν ορατή με τη κάμερα που χρησιμοποιήσαμε εξ'άρχής. Το πρόβλημα, ετσι οπως μου το εξήγησε ο τζακάς που φώναξα, εστιάζεται (κατα 70%) στη φούσκα του τζακιού πάνω απο την εστία του, καθώς είναι χτιστό με τούβλα τα οποία εφάπτούν με κάποιο συγκολλητικό μέσο πάνω στο σοβατισμένο τοίχο, ανώ κανονικά θα πρεπε να είναι μονοκόμματη/κλειστή φούσκα επι του τοίχου. Κοιτάζοντας μέσα απο το τζάκι μου προς τη φούσκα, μπορώ να δω τα τούβλα αλλά προφανώς δε μπορώ να δω όλη τη φούσκα και το κατα πόσο εφάπτει πανω στον τοίχο, οπως μου περιέγραψε ο τζακάς. Θα μου ηταν πολύ χρήσιμο να με ενημερώνε κάποιος με τι υλικά πετυχαίνουμε επαρκή μόνωση στο εσωτερικό ενός τζακιου, στη φούσκα αλλα και στη καμινάδα του για να ψάξω να βρώ τα υλικα και τα κοστοι τους, και επιπλέον τους τροπους εφαρμογής τους? Ευχαριστω πολυ.
  5. Αν και δεν απαντάει η πρόταση σας σε αυτο που ρωτάω, ωστόσο ίσως μου φανεί χρήσιμο να εντοπίσει σε ποιό σημείο της διαδρομής, απο την εστία στην απόληξη, έχουμε το πρόβλημα. Μπορείτε να μου πείτε. Αν χρησιμοποιήσουμε το σπρέι καπνού που λετε, πόσο πιθανό είναι να καταλήξει αυτός ο κόκκινος καπνός στο απο κατω διαμέρισμα δεδομένου πως ο καπνός απο το τζάκι μου έχει συνεχεί ροή για κάποια ώρα/ώρες και επίσης έχει αναπτυχθει υψηλή θερμοκρασία εντός της καμινάδας με αποτέλεσμα να υπάρχει διαστολή των τοιχομάτων τις καμινάδας και συνεπώς των ρωγμών της απ' όπου περνάει μεσα. Με το σπρέι θα μπορούσαμε να πετύχουμε κατι τέτοιο? Δηλαδή να εισχωρήσει ο κόκκινος καπνός μεσα στη ρωγμη και να καταλήξει στο κατω διαμέρισμα. Ετσι οπως το βλέπω εγω μαλλον απίθανο, αλλα παρακαλώ πείτε μου το συλλογισμό σας γιατι αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τη διαρροή. Ευχαριστώ.
  6. Ο απο κατω έχει τζακι αλλά έχει ξεχωριστή καμινάδα κι επίσης το εχει μετατρεψει σε ενεργειακό το οποίο και σφραγίζει αεροστεγώς, απ΄'οτι κατάλαβα, οταν δε δουλεύει. Συν τοις αλλοις, ο καπνός έχει διαπιστωθεί απο τους ίδιους τους ενοίκους του διαμερίσματος να έρχεται απο το WC τους. Για το λόγο αυτό κι εγω δε μπήκα στη διαδικασία να το αναφέρω εξ'αρχής. Το έχω, δε, παρατηρήσει κι εγω ο'τι έβγαινε καπνός απο κει, σε μια περίσταση που με καλεσαν να δω τον καπνό έχοντας αναμμένο το τζάκι μου. Αυτο που αναφέρεται με το σπρέι καπνού, τι θα μας δείξει? Απο πού εισέρχεται ο καπνός μου στο WC τους, ή αν ο καπνός είναι απο μένα? Ευχαριστω.
  7. Χαίρεται και παλι. Οσο για το Furanflex, το 'χα δει κι εγω στη σελιδα του εν λόγο τζακά, αλλα η τίμη για κατι τετοιο ξεφέυγει πολύ, κι επίσης το πρόβλημα εντοπίζεται στη φούσκα πάνω απο την εστία. Οπότε δε μας κάνει στη προκειμένη, ευχαριστώ πάντως. Τωρα σχετικα με τον κίνδυνο που αναφέρεις @nikmmech να μη χρησιμοποιούμε το τζάκι γιατι ρισκάρουμε το καταλαβαίνω, και ευχαριστώ για την επισήμανση. Οπότε περιμένω μια οικονομικη εναλλακτική λύση στο πρόβλημα μου, αν έχει καποιος μηχανικός..
  8. Χαίρεται σε όλους. Αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα με το τζάκι που έχω σε διαμέρισμα πολυκατοικίας του '09. Το διαμέρισμα μου βρίσκεται στον 5ο όροφο και ο ιδιοκτήτης που βρίσκεται στον απο κατω ακριβώς όροφο (4ο), παραπονιέται οτι οταν ανάβω εγω το τζάκι, εκείνος έχει εισαγωγή πολύ καπνού απο το WC του - και κατα προέκταση στο υπόλοιπο σπιτι-, που βρίσκεται κατω ακριβώς απο την εστία του τζακιού μου. Το πρόβλημα προσπαθήσαμε να το ερευνήσουμε μόνοι μας και κλείσαμε (καλύψαμε επιμελώς με σακούλες και ταινία) την εξοδο της σωλήνας εξαερισμού του στη ταράτσα αλλα και την είσοδο της ιδιας σωλήνας στο WC του διαμερίσματος. Παρ'ολα αυτά ο καπνός συνέχισε να μπαίνει στο διαμέρισμα οταν ανάβαμε εμεις το τζακι (το οποίο με φώναξε να δώ ο ίδιος, έχοντας σε λειτουργία τον απορροφητήρα, να αναφέρω). Για το λόγο οτι εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να κατεβαίνει ετσι απλά ο καπνός μου στο σπίτι απο κάτω, καθώς ο καπνός έχει συνήθως ανωδική πορεία και ειδικά μεσα σε μια καπνοδόχο, δε μπορούσαμε να βγάλουμε άκρη και ετσι καλεσαμε εναν ειδικό να το δει και να μας πει τι συμβαίνει. Ο ειδικός ήρθε και αφού επιθεώρησε τη ταράτσα, το τζάκι μου και το WC του κατω διαμερίσματος, μας είπε πως θα 'πρεπε να βάλει κάμερα να δει μήπως φαίνεται κάποια ρωγμή εσωτερικά της καμινάδας. Ήρθε λοιπόν και αφού έβαλε και τη κάμερα δε βρήκε ρωγμή πουθενά, αυτο που διέκρινε ομως ηταν πως η φούσκα της εστιάς μου δεν είναι εννιαία, αλλά, είναι χτιστή και εφάπτει κατευθείαν πανω στον σοβατισμένο τοίχο, κατι, που αφήνει περιθώρια διαρροής. Καλού κακού, είπε, θα πρέπει να μονωθεί κι όλη η καμινάδα (καθώς κι αυτή είναι χτιστή, με τετράγωνους τσιμεντόλιθους-υποθέτω) με μια αλουμινένια σωλήνα που θα φτάνει μέχρι την απόληξή της. Το κόστος αυτης της εργασίας και όλων των υλικών ωστόσο που μου πρότεινε ηταν πολύ μεγάλο (1Κ+ ευρω), και θα θελα σας παρακαλώ να μου πείτε τη γνώμη σας, κι αν υπάρχει καποια οικονομικότερη αλλά και με λιγότερες επεμβάσεις λύση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.