Μετάβαση στο περιεχόμενο

Heracles

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Heracles's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μέτα από ένα μικρό ψάξιμο είδα ότι υπάρχουν κάποιες (μικρές προφανώς) εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διαστημικής τεχνολογίας. Είναι κάτι σαν contractors. Αναλαμβάνουν την κατασκευή απαρτιών ας πούμε και διάφορα άλλα. Επομένως θα ήθελα να προσθέσω άλλη μία ερώτηση. Είναι καλύτερα να πάω κατευθείαν στο εξωτερικό για ένα μεταπτυχιακό ή να το παλέψω πρώτα εδώ και αν δω ότι ο μισθός είναι πολύ χαμηλός ή το περιβάλλον δεν είναι και τόσο κάλο να φύγω?
  2. Αυτό είναι αλήθεια! Απ'οσο ξέρω security clearance σε μια defence εταιρεία έχουν 4-5 άτομα που γνωρίζουν απόρρητες πληροφορίες. Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Σε έναν δορυφόρο πχ κάποιος πρέπει να φτιάξει τα avionics... Ευχαριστώ για την απάντηση! Έχει κάποιος άλλος να προσθέσει κάτι?
  3. Βασικά τέτοια μεταπτυχιακά προγράμματα αποτελούνται κυρίως από τα 3 μέρη: 1ο μέρος: Basic courses. 1 εξάμηνο 2o μέρος: Aeronautics, Space, Lightweight Structures, Systems Engineering. 2 εξάμηνα 3ο μέρος: Degree Project. 1 εξάμηνο Μέτα προφανώς θα υπάρχει η δυνατότητα για επιπλέον εξειδίκευση με ένα διδακτορικό, πχ σε propulsion systems, materials κλπ, αλλά είναι πολύ νωρίς για να σκέφτομαι κάτι τέτοιο Κάποια βοήθεια όσον αφορά τις ερωτήσεις μου στο πρώτο post?
  4. Είμαι στο πρώτο έτος του ΤΕΙ Μηχανολογίας στην Πάτρα. Θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό πάνω στο Aerospace (=Aeronautical+Astonautical) Engineering. Πρώτον, αν αυτό είναι εφικτό για έναν απόφοιτο ΤΕΙ και δεύτερον, αν υπάρχουν θέσεις εργασίας σε αυτόν τον τομέα στο εξωτερικό (μιας και στην Ελλάδα απ'όσο γνωρίζω δεν έχουμε σχετική βιομηχανία). Με ενδιαφέρουν κυρίως τα συστήματα προώθησης, είτε turbofan engines, είτε rocket engines. Πιστεύω πάντως πως το αντικείμενο της σχολής μου θα με βοηθήσει αρκετά ώστε να κατανοήσω (όχι πλήρως, άλλα ως ένα βαθμό) τις βασικές αρχές των παραπάνω συστημάτων. Νομίζω πως είμαι στο σωστό φόρουμ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.