Μετάβαση στο περιεχόμενο

gsmara

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από gsmara

  1. Για το κάθε θέμα που ανάφερες επιλέγεις και διαφορετική σχολή.

     

    Που δίνεις προτεραιότητα;

    Στα μαθηματικά; Δήλωσε μαθηματικό

    Στην φυσική; Δήλωσε φυσικό

    Στην θεωρία της επιστήμης υπολογιστών; Δήλωσε τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής

     

    Π.χ. στην σχολή (μηχανολόγος & αεροναυπηγός), μαθαίναμε στην φυσική κάποια φαινόμενα και τις εξισώσεις, στο κάθε μάθημα μαθαίνουμε πρακτικές εφαρμογές  των εξισώσεων και δημιουργούμε πιο περίπλοκες εξισώσεις και συστήματα εξισώσεων για την λύση των οποίων εφαρμόζουμε την θεωρία των μαθηματικών.

     

    Δεν είναι εφικτό κάποιος να εμβαθύνει παράλληλα σε πολλούς τομείς. Σε μεγάλα project όλα χρειάζονται, γι'αυτό όλοι λειτουργούν σε ομάδες.

     

    Ίσως σε ενδιαφέρει και αυτό

    https://home.cern/students-educators/summer-student-programme

    https://home.cern/students-educators/student-work-placements

     

    Κάτι τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: Τα πάντα αλλάζουν, ακόμα και το εκπαιδευτικό μοντέλο.

    Αυτή την στιγμή η τάση είναι η συνεχής εκπαίδευση. Ότι και να σπουδάσεις θα συνεχίσεις να διαβάζεις μια ζωή αν θες αξιοπρεπή δουλειά. Σχετικά με τα τυπικά προσόντα, το δίπλωμα του πολυτεχνείου μέχρι να τελειώσεις θα είναι επιπέδου master (5ετής φοίτηση) ενώ το πτυχίο του τμήματος φυσικής και του μαθηματικού θα είναι επιπέδου bachelor, όπως είναι και το πτυχίο των ΤΕΙ.

    Το σεμφε δεν θα ηταν καλυτερο απο το μαθηματικο και το φυσικο για αυτον τον τομεα αφου επικεντρωνεται στις εφαρμογες της θεωριας και και το πτυχιο ειναι και αυτο επιπεδου master αφου ειναι 5ετης η φοιτηση?

  2. Καλησπερα. Υπαρχει (τουλαχιστον; ) ενας ημμυτης εμπ που δουλευει στην D-Wave στο Vancouver: https://en.m.wikipedia.org/wiki/D-Wave_Systems

     

    Πρωτη επιλογη βαλε τους ημμυ και δευτερη την σεμφε. Και οι δυο θα σε προετοιμασουν καλα (οσο αναμενεται να προετοιμασει καποιον ενα πανεπιστημιο μεχρι τα 25, αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση). Αν περασεις ημμυ, στις ροες παρε Υ, Φ και τις δυο μαθηματικες λογικες. Απο οτι καταλαβαινω θα εστιασεις στην κβαντικη λογικη.

    Ενα παιδι απο τη σχολη που ειχαμε μιλησει για αυτο το θεμα μου ειπε πως γινεται στην κατευθυνση πληροφορικης να παρω ροες λογισμικου και μετα φυσικης και μαθηματικων γιατι μετρανε ως μισες

  3. Καλησπερα παιδια.Φετος δινω πανελληνιες και με ενδιαφερουν πολυ τα μαθηματικα,η φυσικη και η θεωρια της επιστημης υπολογιστων(και ως εκ τουτου και η τεχνολογια).Εχοντας μελετησει διαφορα συγχρονα θεματα εχω βρει πιο ενδιαφερον τομεα την κβαντικη τεχνολογια (quantum technology).Μπορειτε να με κατευθυνετε ως προς ποια σχολη ή πτυχιο γενικοτερα ειναι το καλυτερο για την ενασχοληση με αυτο το θεμα?

     

     

    Υ.Γ.Εννοειται οτι δεν με ενδιαφερει μονο αυτο απο την τεχνολογια,απλα με ελκυει καπως παραπανω απο τα αλλα.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.