Μετάβαση στο περιεχόμενο

perplexed

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Πραγματικά λυπάμαι που μπήκα στον χώρο σας. Λανθασμένα θεώρησα ότι είναι ένα forum για το κοινό. Ευχαριστώ, πάντως που απαντήσατε.
  2. Καλημέρα, Αναρωτιέμαι αν μπορείτε να με βοηθήσετε στο ακόλουθο. Πρόκειται για την αμοιβή που χρέωσε ο μηχανικός για μια αναθεώρηση άδειας. Η κανονική άδεια εκδόθηκε το 2006, για μια τετραόροφη οικοδομή και στοίχισε 20.000 ευρώ. Χρειάστηκε μία αναθεώρηση ωστόσο για δύο λόγους: α. αλλαγή από λεβητοστάσιο πετρελαίου σε επίτοιχους λέβητες για γκάζι, και β. η μία πλευρά του οικοπέδου είχε μια εσοχή δύο μέτρων περίπου και μετά από συνενόηση και τα σχετικά νομικά με τους γείτονες αυτό διορθώθηκε. Δεν άλλαξε τίποτε ούτε ως προς τα οικοδομήσιμα τετραγωνικά ούτε ως προς την διαμόρφωση των χώρων. Απλώς "ίσιωσε" η μία πλευρά. Για την αναθεώρηση της άδειας τώρα, ο μηχανικός ζητά το ίδιο ποσό που πληρώθηκε για την άδεια αρχικά, αυξημένο ελαφρώς κατά τετρακόσια ευρώ. Επειδή θεωρώ ότι αυτό το ποσό είναι υπερβολικό, αναρωτιέμαι και θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν μου απαντούσατε: α. Ποιά είναι τα οικονομικά κριτήρια που χρησιμοποιούνται για την αναθεώρηση μιας άδειας; β. Σε μια αναθεώρηση όπως αυτή που σας περιέγραψα παραπάνω, τι ακριβώς αναθεωρείται και τι χρεώνεται? Το σύνολο της άδειας ή τα επιμέρους τμήματα; γ. Εναι λογικό αυτού του τύπου η αναθεώρηση να απαιτεί περισσότερα χρήματα από ότι η αρχική άδεια; (σημειωτέον ότι δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα επίβλεψης γιατί η οικοδομή έχει ήδη κτιστεί, και η επίβλεψη έχει ήδη πληρωθεί από την αρχική άδεια) δ. Πόσος χρόνος περίπου απαιτείται για την αναθεώρηση μιας άδειας; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.