Μετάβαση στο περιεχόμενο

Weatherman

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-14 Κάκιστη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Φίλε μου, ο ένας μηχανικός στον οποίο απευθύνθηκα μου πρότεινε λύσεις σαν να έχτιζα συμβατική κατοικία, ο δεύτερος στον οποίο προσφέρθηκα να εξηγήσω τα κατατόπια του Ευρωκώδικα 5, μου είπε ότι δεν αναλαμβάνει κάτι τέτοιο γιατί θέλει πολλή μελέτη από πλευράς του. Ο τρίτος, αγενεστερος μου είπε κατά λέξη, σιγά μην κάτσει να ρίξει τόση μελέτη για 2 και 3 χιλιάρικα. Αυτά τα ολίγα.
  2. Φίλε μου, σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση. Θα προσπαθήσω να επιλύσω όλα αυτά τα νομικά θέματα με τις μικρότερες όσο γίνεται επιπτώσεις. Θα υπάρξουν σίγουρα πρόστιμα, ελπίζω να μην είναι απαγορευτικά.
  3. Κρατώντας ψηλά το επίπεδο της συζήτησης, θα σου πω κύριε yian δύο πράγματα. 1ον, "μπουρδολογια"? Σοβαρά? Ντροπή σου για το επίπεδο σου. Αισχος. Λέει πολλά για το ποιόν σου. 2ον, εάν ειχες την παραμικρή ιδέα για το τι σημαίνει "ακολουθώ κώδικα δόμησης" δεν θα εκφράζοσουν έτσι. Ελπίζω με τους πελάτες σου να είσαι ευγενικοτερος. Εγώ είμαι απολύτως ήσυχος πως η κατασκευή μου, είναι ασφαλέστερη όλων των συμβατικών και θα ζήσει πάνω από εκατό χρόνια. Αποχωρώ από το φόρουμ αφήνοντας το στο επίπεδο που το θέλεις. Ευχαριστώ τους υπόλοιπους κυρίους για τις απόψεις τους.
  4. Καλημέρα στα μέλη του φόρουμ. Είμαι ιδιώτης και έχω κατασκευάσει μόνος (ολομόναχος) μου μια ξύλινη διώροφη κατοικία εμβαδού 90 τ.μ. Οδηγός για την κατασκευή ήταν το ψηφιακό σχέδιο που έβγαλα, και ο κώδικας δόμησης της California. Έχω χρησιμοποιήσει τα ανωτάτης ποιότητας υλικά και μόνωση τριπλάσια από αυτήν του ελληνικού κώδικα. Η κατοικία δεν επικάθεται σε θεμέλια, αλλά εδράζεται σε πολλες εμποτισμένες και πισσαρισμενες ξύλινες δοκούς διατομής 20x20 cm. Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι προδιαγραφών ανώτερων του κώδικα, το ίδιο και η γείωση, καθώς υποστηρίζει χάλκινο κλωβό Faraday για αλεξικέραυνο. Ενεργειακά είναι ήδη αυτόνομο, όμως δεν έχω την ισχύ που επιθυμώ και δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ γεννήτρια. Η υδροδότηση είναι ελλειπής καθώς το πόσιμο το αγοράζω, ενώ συλλέγω σε δεξαμενή βρόχινο νερό για λοιπές χρήσεις. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός σχεδίου, και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Επιθυμώ να συνδέσω την κατοικία σε παροχές κοινής ωφέλειας, κάτι που σημαίνει πλήρης και πεντακάθαρη νομιμοποίηση. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα και όμορφα, η από μακριά και αγαπημένοι με το κράτος? Και αν μπορεί να γίνει, από που να ξεκινήσω σωστά? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.