Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ilgko

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ilgko

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω για ισόγειο κατάστημα με πατάρι (με καθαρό ύψος παταριού 2,40) και πρόσβαση από το κατάστημα με εσωτερική σκάλα. Η οικοδομική άδεια είναι του 1981. Το συνολικό εμβαδό του καταστήματος είναι 89 μ2, ενώ το εμβαδόν του παταριού 52,5. Στην κάτοψη του παταριού υπάρχει η παρακάτω ανάλυση : Εμβαδόν ισογείου 89μ2 Εμβαδόν παταριού 52,50 μ2 Επιτρεπόμενο εμβαδόν παταριού 89/2 = 44,5μ2 < 52,50 Εμβαδόν ημιορόφου 52,50 – 44,50 = 8μ2 Δεδομένου ότι η οικοδομική άδεια είναι του 1981, ισχύει ο ΓΟΚ 73 και συγκεκριμένα η παράγραφος 6 του άρθρου 84 (Εξώσται ανοικτοί εντός αιθουσών). Αν καταλαβαίνω σωστά το πατάρι λειτουργεί ως παράρτημα του καταστήματος και παίρνει τη χρήση του. ΓΟΚ 73 (§6 άρθρου 84) Εξώσται ανοικτοί εντός αιθουσών Εξώσται ανοικτοί εντός υψηλών αιθουσών συγκεντρώσεως του κοινού δι' αναψυχήν ή εργασίαν (π.χ. κέντρα συγκεντρώσεως του κοινού, καταστήματα πωλήσεως, κτίρια τραπεζών και παρόμοιοι χώροι) επιτρέπονται εφ' όσον δεν καλύπτουν πλέον του ημίσεως της εκτάσεως της αιθούσης και εφ' όσον η κατασκευή και η διάταξις αυτών ανταποκρίνεται εις την χρήσιν των μόνον ως παραρτημάτων των εν λόγω αιθουσών και ουχί εις άλλην αυτοτελή χρήσιν. Η προσπέλασις προς τον ανοικτόν εξώστην επιτρέπεται μόνον δια κλίμακος κειμένης απαραιτήτως εντός του χώρου του καταστήματος ή της αιθούσης εις τον οποίον ευρίσκεται ο ανοικτός εξώστης. Οι ανωτέρω εξώσται δεν λογίζονται ως όροφοι και δεν περιλαμβάνονται εις τον συντελεστήν δομήσεως του οικοπέδου." Το εν λόγω κατάστημα, θα ανοίξει ως ψησταριά. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν θα μπορούσε στο πατάρι να γίνει ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων χωρίς μετατροπή του σε κύρια χρήση. αν όχι τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω? Και επίσης, τα 8 τμ του ημιορόφου τι χρήση έχουν.
  2. 1.798 downloads

    Τεχνική Περιγραφή Συστήματος Τοπικής Εφαρμογής Αυτόματης & Χειροκίνητης Λειτουργίας με κατασβεστικό υλικό Kerr F-Class Solution τύπου Wet Chemical για επαγγελματικά μαγειρία.
  3. Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα! Σε υφιστάμενο ξενοδοχείο του 1992 έχουν γίνει αλλαγές σε ορισμένα τμήματα της κάτοψης και πρέπει να υποβάλλω νέα μελέτη, στην οποία θα φαίνονται οι αλλαγές. Πρέπει να εκπονηθεί μελέτη από την αρχή ή μπορώ να υποβάλλω τροποποιητική μελέτη μόνο με τα τμήματα που έχουν αλλάξει καθώς και τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν? Εννοείται ότι τα υπόλοιπα τμήματα του κτηρίου θα αναφερθεί ότι παραμένουν ως έχουν στην εγκεκριμένη μελέτη!
  4. 1.125 downloads

    Υπολογισμός Πάχους Σωλήνα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.