Μετάβαση στο περιεχόμενο

Zalmoxis

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Zalmoxis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Άργησα να σας απαντήσω μιας και εντέλει (και ευτυχώς) αποδείχτηκε τελικά πως οι πληροφορίες που μπορεί να δεχτεί οποιοσδήποτε πρέπει πάνω απ' όλα να υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο... αυτό που διαπίστωσα, αφού είχα επικοινωνία (πρωτού δω την απάντηση σου GRTOPO) με έναν μηχανολόγο της ΔΕΤΗΠ και του ζήτησα το τοπογραφικό της περιοχής απ' όπου θα διέρθει ο αγωγός (και κατ' έκπληξή μου, μου το έστειλε τάχιστα (με email), μαζί με έναν πίνακα με τα επηρεαζόμενα αγροτεμαχια), ήταν ότι ο αγωγός "βρίσκεται" εκτός του οικισμού (δεν με επηρεάζει καθόλου στο οικόπεδο αλλά σε ένα αγροτεμάχιο που το κόβει στα δύο). Η ζώνη δουλείας (έτσι αναφέρεται στο τοπογραφικό) ήταν 20m (10+10).
  2. Καλησπέρα σας ξανά... η επιχείρηση είναι η ΔΕΤΗΠ => Δημοτική Επιχείρηση ΤΗλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας. Η εν λόγω επιχείρηση αποφάσισε να επεκτείνει το δίκτυό της και προχώρησε στην "σύσταση δουλείας" (τελικά). Το σχέδιο του δίκτυου (που έχει προταθεί, εγκριθεί και θα εφαρμοστεί, αφου το έργο έχει δημοπρατηθεί και κατακυρωθεί σε Ανάδοχο) διέρχεται από το οικόπεδο που είναι στα όρια του οικισμού. Η φράση "απαλλοτριώθηκε αναγκαστικά με σύσταση δουλείας εδάφους για λόγους δημόσιας ωφέλειας" προέρχεται από την ανακοίνωση που βρήκα στην ιστοσελίδα της επιχείρησης για την καταβολή των αποζημιώσεων στο Ταμειο Παρ/κών & Δανείων. (εγώ τη βρήκα, άντε να δώσεις να καταλάβει ο μπαρμπα-Στάθης, ηλικίας 80 ετών που δεν ξέρει τι είναι το διαδίκτυο) Για όλα τα παραπάνω δεν έλαβα κάποιας μορφής ενημέρωση, ούτε προφορική, ούτε γραπτή (και υποθέτω κανείς από τους πληττόμενους του χωριού). Πριν από 6 μήνες αποφάσισαμε με τον πατέρα μου να προχωρήσουμε τη μεταβίβαση και κατάτμηση του οικοπέδου στα 3 (υπ'όψη ότι κανείς μας δεν ήξερε για τον "ξενοδόχο"), με σκοπό στο μέλλον να κτίσω ένα σπίτι. Τώρα εφόσον θα διέρθει αγωγός από το οικόπεδο καταλαβαίνω, από τα λίγα που ξέρω, ότι αυτό καθιστάται δύσκολο έως και αδύνατο, θέλω όμως να μάθω τι συνέπειες έχει αυτό για μένα (σε τί με περιορίζει στην απόφαση μου να κτίσω, ποιοι είναι οι όροι ασφαλείας για τη διελευση του πλησίον του πατρικού μου, τυχόντες περιβαλλοντικούς όρους, πως μπορώ να το αναστείλω). Ο κύριος λόγος είναι αυτός συνεπικουρούμενος από το γεγονός ότι δε μου αρέσει να παίζουν παιχνίδια πίσω από τη πλάτη μου.
  3. Καλησπέρα κυριοι μηχανικοί Πριν από λίγο (σε πραγματικό χρόνο) ανακάλυψα πως πριν από περίπου 1,5 χρόνο ένα οικόπεδο του πατέρα μου "απαλλοτριώθηκε αναγκαστικά με σύσταση δουλείας εδάφους για λόγους δημόσιας ωφέλειας" (διέλευση αγωγών τηλεθέρμανσης) χωρίς να προϋπάρξει κάποια κοινοποίηση ή ειδοποίηση ή τελοσπάντων ένα χαρτί -έστω και post-it- που να μας ενημερώνει για τις προθέσεις της επιχείρησης. Τί σημαίνει πρακτικά αυτό για μένα? Μπορώ να κάνω κάτι για την άρση της απόφασης? Επίσης πριν από περίπου 6 μήνες ο πατέρας μου έκανε χαρτιά σε συμβολαιογράφο για τη μεταβίβαση του ακινήτου σε εμένα και τα 2 αδέρφια μου, χωρίς να γνωρίζει το παραπάνω προφανώς, προσκομίζοντας και τοπογραφικό διάγραμμα, για τη διανομή του οικοπέδου. Τί κάνω τώρα ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.