Μετάβαση στο περιεχόμενο

tasossolar

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Ναι, το έχω ψάξει και το βρήκα το πιο συμφέρον. Απλά στη σκέψη μου, αντικατέστησα την αντλία θερμότητας ως υπερβολικά ακριβή με 3 κλιματιστικά (https://www.skroutz.gr/s/2756873/Mitsubishi-MSZ-MUZ-FH25VE.html?keyphrase=MSZ%2FMUZ-FH25VE) μόνιμα ανοικτά στους 15-18 όταν θα λείπω (ανάλογα τις εξωτερικές συνθήκες) και φωτοβολταικά περίπου 4KW, τα οποία θα με κάλυπταν σχετικά καλά. Βέβαια, για ακριβή στοιχεία, θα χρειαζόταν μελέτη. Όμως, άλλο τα 1500 ευρώ που σκεφτόμουν στην αρχή (για μία απλή υποβοήθηση στη θέρμανση μία φορά την ημέρα) και άλλο τα 8000-10000 ευρώ (3 κλιματιστικά+ 4kw φβ) να τα δώσεις μετρητά ή έστω και με κάποιες δόσεις. Είναι πιο "ζόρικο" ποσό. Αν τα έχεις βέβαια, δεν το συζητάω, αξίζει με τα χίλια αφού παίρνεις και θέρμανση και ψύξη και ένα σημαντικό μέρος της κατανάλωσης ρεύματος για πολλά χρόνια. Η άλλη λύση είναι να βάλω 15-20τ.μ ηλιακά αερόθερμα (έχω τα υλικά λόγω μίας ευρεσιτεχνίας που είχα κατοχυρώσει) και να βάζω 25kwh+ σε μία ημέρα ηλιοφάνειας ακολουθώντας παράλληλα τη λύση του αυτοματισμού που μου υποδείξατε πιο πάνω, μαζί με μία αναβάθμιση του καυστήρα. Για αρχή θα ξεκινήσω με το θέμα του αυτοματισμού και αμέσως μετά θα δω το θέμα του καυστήρα. Καλό Πάσχα!!!
  2. @swordfish @vasilimertzani Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους 2. Αφού όλοι συμφωνείτε, θα το αφήσω και θα ρίξω τα χρήματα σε αναβάθμιση του συστήματος σε συμπύκνωσης και θα βάλω και τον τηλεχειρισμό που προτείνετε. Για αλουμίνια (έχει ξύλινα κουφώματα αυτή τη στιγμή) δεν προβλέπετε να αλλαχτούν, λόγω του υψηλού κόστους (είναι 7 ανοίγματα). Θα κοιτάξω όμως για απώλειες απευθείας από αέρα (αν και τα είχα φροντίσει παλιά με αεροστοπ). Και πάλι ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές!!! Καλό Πάσχα σε όλους!!!
  3. Σας ευχαριστώ και τους 2 για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας. @ Konstantinos IB "Οι αποθήκες δεν συμφέρουν γενικά. Το καλύτερο είναι να πάρεις το ζεστό νερό την ώρα που παράγεται. Δεν ξέρω όμως αν θα αποδώσει το σύστημα με θερμαντικά σώματα." Οπότε σαν λογική καταλήγουμε στην πρώτη σκέψη αντιλαμβάνομαι. Για την απόδοση του συστήματος, φαντάζομαι ότι αποθηκεύσει το buffer, αυτό είναι και το κέρδος μου. Και 40 βαθμούς να το πάρει ο λέβητας δεν είναι άσχημα. Για τον τρόπο λειτουργίας του αυτοματισμού έχετε κάτι να προτείνετε; Μπορεί καταρχήν να λειτουργήσει έτσι όπως το έχω σκεφτεί και αν ναι, α) τι (τύπου) μηχανήματα είναι αυτά που χρειάζομαι για να είναι ολοκληρωμένο και σωστό; β) Ποια είναι η ειδικότητα μηχανικού που πρέπει να αναζητήσω για να το μελετήσει; @ postman Κοιτάξτε, δεν έχετε καθόλου άδικο για το θέμα της θερμοκρασίας όταν μιλάμε για πολύ κρύο. Όμως οι χειμώνες αργά αλλά σταθερά αλλάζουν και μάλλον θα έλεγα ότι έχουμε κάτι σαν ένα πιο κρύο, παρατεταμένο φθινόπωρο. Σίγουρα όχι τους χειμώνες όπως τους γνωρίζαμε πριν από 20 ή 30 χρόνια (όπως για παράδειγμα της χρονιάς 2016/2017). Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων και επειδή παρατηρώ τον καιρό καθημερινά από το 2007, τα περισσότερα μεσημέρια είναι 12-16 βαθμούς κελσίου. Επομένως η διαφορά μέσα έξω δεν θα είναι και τόσο τραγική. Σίγουρα ένα δίμηνο κάθε έτος, μπορεί να καθίσταται ελάχιστα ή καθόλου αποτελεσματικό, αλλά υπάρχουν και οι υπόλοιποι μήνες. Μιλώντας δε μακροχρόνια (και επειδή είναι εξοχικό και μαζεύει και υγρασίες), μία αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας έστω και για λίγες ώρες ή βαθμούς είναι κάτι. Θα κρατήσω την πρόταση σας που δεν την είχα σκεφτεί όμως, γιατί μου φαίνεται το λιγότερο ενδιαφέρουσα και πολύ χρήσιμη. Καλά να περάσετε και εσείς και να είστε πάντα χαμογελαστός κύριέ μου!
  4. Καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους, Έχω ένα εξοχικό το οποίο είναι 75 τ.μ. (πρώτος όροφος, απο κάτω υπάρχει σπίτι αλλά δεν κατοικείται) με λέβητα πετρελαίου. Επειδή έχω πάρα πολύ ήλιο κατά τους μήνες Οκτώβριο-Απρίλιο, σκεφτόμουν ότι ένα σύστημα υποβοήθησης της θέρμανσης θα βγάλει τα χρήματα του σε βάθος 6-9 ετών. Οι απαιτήσεις που έχω δεν είναι πολλές. Επειδή λείπω όλη την εβδομάδα, το βρίσκω το σπίτι σε χαμηλή θερμοκρασία (αναλόγως πώς πήγε η εβδομάδα σε εξωτερικές θερμοκρασίες) που μπορεί να είναι από 8-14 βαθμούς κελσίου. Επειδή πάνω σε αυτό το θέμα δεν έχω πείρα, ούτε και συγκεκριμένες γνώσεις, θα σας πω τι επιθυμώ να γίνει και από εκεί και πέρα, εσείς με την πείρα σας παρακαλώ καθοδηγήστε με, τόσο στο ΤΙ μπορεί να γίνει, όσο και στο ΠΩΣ αυτό θα πραγματοποιηθεί. Θα ήθελα λοιπόν να βρίσκω το σπίτι σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Δεν καίγομαι να είναι σώνει και ντε "χ" βαθμούς πιο πάνω. Αυτό το οποίο σκέφτηκα λοιπόν, είναι να λειτουργεί μία φορά την ημέρα το καλοριφέρ σε συγκεκριμένη ώρα, ώστε να αποδώσει μία "α" θερμότητα στο χώρο και μην αφήσει το σπίτι να παγώσει, όπως τέλος πάντων παγώνει. Για αυτό το λόγο (και επειδή το νερό στα καλοριφέρ είναι περίπου 120-140 λίτρα), σκέφτηκα ότι κάποια ηλιακά πάνελ "χ" αριθμού και τετραγωνικών (και απόδοσης βάσει DIN υποθέτω θα έπρεπε να ζεσταίνουν κάθε μέρα το νερό ενός Buffer των 150 λίτρων. Έπειτα, στις 5 το απόγευμα (που "πιάνει" τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας και ημέρες του χειμώνα), θα πρέπει με κάποιο τρόπο να δίνεται μία εντολή να περνάει αυτό το νερό (30-40-50 βαθμού, όσο έχει φτάσει στο Buufer, κέρδος είναι) στο λέβητα και από εκεί στα σώματα. ;Έπειτα από τη λειτουργία το buffer και ο λέβητας θα πρέπει να μην ξαναλειτουργήσουν μέχρι την επόμενη ημέρα. Σκέφτηκα (εναλλακτικά) ότι θα μπορούσε να μπει μεγάλο Buffer με λίγα πάνελ, ώστε να με "περιμένει" Παρασκευή απόγευμα που πηγαίνω (δηλαδή αντί να έχω χρήση κάθε μέρα μία φορά, να μαζεύω το νερό -π.χ. 1000 λίτρα- και να το χρησιμοποιώ τέλος της εβδομάδας), αν και και μου φάνηκε πολύ χειρότερη λύση, τόσο στην απόδοση (αφού προφανώς όλη την εβδομάδα θα έχει απώλειες) όσο και στην τιμή (ρίχνοντας τα χρήματα στην αποθήκευση δεν ξέρω αν είναι σωστό). Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.