Μετάβαση στο περιεχόμενο

monojack

Members
 • Περιεχόμενα

  5
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Σχετικά monojack

 • Κατάταξη:
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.594 profile views
 1. Συνάδελφοι καλησπέρα.Θέλω τη βοηθειά σας και τις γνώσεις σας για ένα θέμα που με απασχολεί.Πρόκειται να κατασκευάσω μια μόνωση στο Περιστέρι Αττικής σε μια μονοόροφη κατοικία του 1968.Δυστυχώς δε γνωρίζω τον οπλισμό ο οποίος υπάρχει μέσα στην άνω πλάκα.Οι αναμονές από τις κολώνες του κτιρίου που εξέχουν περίπου 50-60 cm στη ταράτσα αποτελούνται από 4 σίδερα Φ20 σε καρέ 35 Χ 35.Πάχος πλάκας 20cm. Σχέδια οπλισμού γενικά δεν υπάρχουν.Επίσης είναι μια ταράτσα που παρότι δεν δέχθηκε ποτέ καμία μόνωση (πέραν απο κάποιες επιστρώσεις ελαστομερών υλικών για προστασία από την υγρασία και τα νερά) δε παρουσιάζει φθορές.Υγρασία δεν έχει παρουσιάσει ποτέ ούτε μούχλα.Σαν πρόσθετη πληροφορία να γνωρίζετε ότι ο αέρας έχει καλυφθεί πλήρως οπότε δεν υπάρχει ποτέ πιθανότητα ανέγερσης μελλοντικού ορόφου. Έχω δύο ερωτήσεις: 1)Υπάρχει κάποιος τρόπος που να μπορεί να πραγματοποιήθεί ένας στατικός έλεγχος και με ποιό κόστος? Είναι κάτι που δε μου έχει ξαναπαρουσιαστεί και δε το γνωρίζω καθόλου. Επίσης στη περίπτωση που υποθέσουμε ή καταλήξουμε ότι η πλάκα αντέχει πρόσθετο φορτίο και επιτρέπει οποιουδήποτε είδους μόνωση τί μόνωση μου προτείνετε να κάνω - υπό την προυπόθεση πάντα ότι η ταράτσα θα είναι επισκέψιμη σε καθημερινή βάση. Στο παρελθόν έχω κατασκευάσει μονώσεις με τελική στρώση από hyperdesmo αλλά οι ταράτσες αυτές δεν θα είχαν καμία επισκεψιμότητα.Γενικά έως τώρα προσπαθούσα να αποφεύγω τα ασφαλτόπανα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι κάθετα αντίθετος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ενδεχομένως να χρειασθεί να τοποθετηθεί και πλακάκι σαν τελικό αποτέλεσμα.Επίσης δεδομένου του ότι ανακαινίζεται και η οικία , θα μπορούσα να κάνω τη θερμομόνωση από το κάτω μέρος της άνω πλάκας αν αυτό καταστεί αναγκαίο. Τί είδους μόνωση μου προτείνετε να κάνω? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας - Αναμένω τις απαντήσεις σας
 2. Τρυπήσαμε στη κολώνα και τοποθετήσαμε ρητίνη κα αμέσως βλητρώσαμε με τον ίδιο τον οπλισμό του σενάζ.Το ίδιο έχει γίνει και στις δύο άκρες του σενάζ.Απο αριστερά προς τα δεξιά έχουμε : κολώνα -κενό 1μέτρο για μπαλκονόπορτα κουζίνας -τοίχος περίπου 2μ - ,κενό 1,60 για ανοιγόμενη υπνοδωματίου - κολώνα δεξιά.Οπότε και στις δύο άκρες το σενάζ το πιάσαμε στις κολώνες με ρητίνη.Το σφηνώσαμε ,από τη πάνω πλευρά του , με πολλές λωρίδες 2-3 cm x 18cm από τούβλα(καρφωτά) και έτσι τακαρίστηκε και ο τοίχος καλά. Επίσης ο τοίχος που είναι ανάμεσα στα ανοίγματα από τη μέσα πλευρά τέμνεται με κάθετο τοίχο που χωρίζει κουζίνα με υπνοδωμάτιο αντίστοιχα.Οπότε πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή υπάρχει πολύ καλό δέσιμο. Απλά έψαχνα ίσως μια κάποια καλύτερη ή ευκολότερη λύση σε ότι αφορά το κενό πάνω από τα σενάζ γιατί αυτό που τελικά κάναμε ήταν κάτι πολύ χρονοβόρο και με ένα κάποιο βαθμό δυσκολίας.Εάν άφηνα φεγγίτη στη κουζίνα θα έπρεπε να πάω όλες τις πόρτες περιμετρικά στο ίδιο ύψος για να είχα ομοιομορφία εξωτερικά και θα είχα τεράστιες μπαλκονόπορτες σαλονιού(1,60x2,55) σαφώς με μεγαλύτερο κοστολόγιο.
 3. Ευχαριστώ.Έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση το εξάρι δε χωράει γιατί ήδη έχει πέσει το σενάζ και δεν έχει αρκετό αέρα.Να το σπάσω;Δε θα υπάρχει πρόβλημα αν δε τρέξει το σενάζ από άκρη σε άκρη;Δυστυχώς δε με ενημέρωσαν και βρέθηκα προ τετελεσμένων γεγονότων.Υπάρχει κάποιο άλλο υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τέτοιου είδους διάκενο; Αν κοντράρω κάθετα στον τοίχο μακρόστενα κομμάτια από τούβλα (καρφωτά) και τροφοδοτήσω και με λεπτοκονίαμα υπάρχει περίπτωση να κάνει δουλειά?
 4. Συνάδελφοι καλησπέρα.Θέλω τη συμβουλή σας σε ένα < τεχνικό> θέμα.Σε ένα υπό ανακαίνιση διαμέρισμα κατέστη απαραίτητη η αντικατάσταση ενός εξωτερικού τοίχου.Ο συγκεκριμένος τοίχος μήκους 4.50 m έχει ήδη ξαναχτιστεί από διπλό τούβλο με μόνωση 3cm ενδοιάμεσα.Το πρόβλημα είναι το εξής.Υπάρχουν 2 ανοίγματα στις 2 άκρες που καταλήγουν σε 2 κολώνες αντίστοιχα.Αυτά τα δύο ανοίγματα έχουν φάρδος το αριστερά 1 m( πόρτα κουζίνας) και το δεξί 1.50 (ανοιγόμενη υπνοδωματίου).Επειδή και στις δύο πόρτες αυτές μπαίνει κούφωμα με μηχανισμό για ηλ. ρολά χρειάζονται καθαρό ύψος 2.40 m.Το ύψος μέχρι το δοκάρι που <τρέχει> πάνω από τον τοίχο είναι 2.55m.Το ύψος του σενάζ-πρεκιού είναι 10cm με αποτέλεσμα να μή μπορεί να κοντραριστεί ο τοίχος με όρθιο τούβλο γιατί δε χωράει σε αυτά τα 5 cm που απομένουν.Σε κάποια δε σημεία δεν υπάρχουν ούτε 5 cm.Ο μάστορας που το ανέλαβε μου είπε ότι δε μπορεί να κάνει κάτι άλλο και ότι ο τοίχος πρέπει να κοντραριστεί στο επάνω μέρος με αφρό.Αυτό είναι κάτι που δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.Έχει συναντήσει κάποιος συνάδελφος παρόμοιο πρόβλημα; Υπάρχει κάτι που να μπορεί να γίνει ώστε να κοντραριστεί καλά ο τοίχος; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 5. Υπολειπόμενος Χρόνος: 29 days and 4 ώρες

  • ΠΩΛΗΣΗ
  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

  Δεν έχει ούτε ένα λεπτό χρήσης...Πωλείται με όλα τα παρελκόμενα + βιβλίο οδηγιών , cd κ.τ.λ.

  3.500,00€

 6. This advert is COMPLETED!

  • ΠΩΛΗΣΗ
  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

  Πωλείται ολοκαίνουργιος με όλα τα παρελκόμενα του. Δεν έχει ούτε ένα λεπτό χρήσης

  3.700,00€

 7. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • ΠΩΛΗΣΗ
  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

  Πωλείται ολοκαίνουργιος με όλα τα παρελκόμενα του. Δεν έχει ούτε ένα λεπτό χρήσης

  3.700,00€

×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.