Μετάβαση στο περιεχόμενο

VasilisGR

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

VasilisGR's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Ψάχνομαι αρκετό καιρό με το θέμα της θέρμανσης σε σπίτι που είχε κάποτε κλασικό τζάκι (δεν αξίζει-μακριά!). Πλέον κοιτάζω την λύση με τα ενεργειακά τζάκια, όχι με μπουριά σε όλο το σπίτι, αλλά με περσίδες, αερόθερμα νομίζω λέγονται. Γενικά έχω μπερδευτεί αρκετά και θα ήθελα την γνώμη ανθρώπων που γνωρίζούν από τέτοια τζάκια. Δυστυχώς όσο και να ρώτησα το κόστος φτάνει συνολικά με εγκατάσταση ~3000€ (καθώς θέλω και 10 μέτρα καμινάδα ίνοξ) αλλά δεν ξέρω αν ζητάνε πολλά. Προσωπικά θέλω να ζεστάνω σίγουρα χώρο 40τμ σαλονοτραπεζαρία και αν γίνετε έστω και λίγο το υπόλοιπο σπίτι που είναι 85τμ.
  2. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που έχω. Είμαι ιδιώτης. Έτος κατασκευής 2003 μιας 3όροφης οικοδομής και αποπαιράτωσης μόνο ισογείου (οι άλλοι δύο όροφοι είναι στην τοιχοποιία). Η άδεια έληξε και έτσι δημιουργήθηκαν κάποιες αυθαιρεσίες, το υπόγειο έγινε ισόγειο και κατοικείται. Η αυθαιρεσία τακτοποιήθηκε με τον 4495. Εκδόσαμε νέα άδεια για αποπαιράτωση της οικοδομής το 2017 και προέκυψε ότι πρέπει να γκρεμιστεί ο τοίχος της όψης (για 30 εκατοστά μπαίνει μέσα μόνο) για να δημιουργηθεί θέση στάθμευσης γιατί δεν υπάρχει άλλο μέρος για θέση στάθμευσης οπότε ήταν αναγκαστικό. Η ερώτηση μου είναι, αφού εκδόθηκε η άδεια που δείχνει στα σχέδια τον τοίχο που μπαίνει μέσα και αφού έγινε συμβολαιογραφική πράξη, μπορεί να τακτοποιηθεί ο τοίχος με τον 4495 εκ νέου στην παρούσα δήλωση, από το να γκρεμιστεί; Μπορεί η άδεια να είναι του 2017 αλλά η αυθαιρεσία υφίσταται από το 2003. Ποίο από τα δύο θεωρείτε ότι υπερυσχίει;...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.