Μετάβαση στο περιεχόμενο

Engineer007

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Engineer007

  1. 2 ώρες πριν, COSTAS T said:

    Και εγώ συμφωνώ με τον ted78 όσο αφορά την εντοπιότητα.

    Κοίτα να γραφτείς σε μια σχολή όσο το δυνατόν εγγύτερα στην πατρική σου κατοικία. Σε δέκα χρόνια περίπου που θα την τελειώσεις (μαζί με το καθήκον σου στην πατρίδα) θα έχει αλλάξει τόσο πολύ η πραγματικότητα που οποιοσδήποτε σημερινός προγραμματισμός μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Επίσης θα έχεις αποκτήσει πολλές νέες εμπειρίες οι οποίες θα συντελέσουν και στην δική σου περαιτέρω ωρίμανση. Η σπατάλη πόρων ίσως να μην σας απασχολεί οικογενειακώς - και το εύχομαι - ωστόσο είναι και αυτό ένα σημαντικό όφελος της εγγύτητας μεταξύ σχολής και κατοικίας.

    Ένας ακόμη λόγος για να μην σκέφτεσαι από τώρα το μεταπτυχιακό είναι τα μόλις 11000 μόρια που συγκέντρωσες. Στον βαθμό που δεν συνέβη κάτι καταστροφικό τις ημέρες των εξετάσεων αυτά τα μόρια δείχνουν το προφίλ ενός ατόμου που η σχέση του με το σχολείο είναι κάπως χαλαρή. Πιθανότατα είσαι και "έξω καρδιά" αφού - όπως βλέπουμε - μοιράζεσαι τα προβλήματα που σε απασχολούν με πολλούς άγνωστους ανθρώπους ψάχνοντας στο διαδίκτυο κάτι που στην ουσία δεν υπάρχει. Μια μαγική συνταγή.

    Είναι βέβαιο πως μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Επειδή υπάρχει μόνο κόπος και δάκρυα κοιτάζεσαι στον καθρέπτη και μετά πιάνεις την πέτρα και την στύβεις.

    Ή γράφεσαι σε μια από τις σχολές που απλόχερα σου προσφέρει το εκπαιδευτικό μας σύστημα δίνοντας στον εαυτό σου την υπόσχεση πως θα γίνεις αυτό που δεν ήσουν ή - επειδή είσαι πολύ νέος ακόμα έχοντας μπροστά σου τουλάχιστον εφτά ζωές να ζήσεις - ξαναπιάνεις τα βιβλία του λυκείου και γίνεσαι αυτό που ονειρεύεσαι.

    Δηλαδή, μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με τα ΤΕΙ της Αθήνας?

  2. 2 λεπτά πριν, geoste said:

     

    Μην χάνεις τις ελπίδες σου. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών στην πληροφορική. Η τύχη είναι με το μέρος σου καθώς το ΕΑΠ έχει δημοσιεύσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος φοίτησης στα προγράμματα σπουδών του. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι 09/07/2018 και ώρα 15:00 (αποκλειστικά μέσω διαδικτύου). Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει μόνο 1 αίτηση και μόνο για 1 πρόγραμμα σπουδών. Οι εισακτέοι ξεκινούν την φοίτησή τους τον Οκτώβριο του 2018. Δυστυχώς το ΕΑΠ έχει επιβάλλει δίδακτρα και κάθε προπτυχιακή θεματική ενότητα κοστίζει 500 ευρώ. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει 12 θεματικές ενότητες, θα σου κοστίσει συνολικά 12*500=6.000 ευρώ (είτε αποφοιτήσεις στα 4 χρόνια είτε σε περισσότερα). Το πτυχίο πληροφορικής του ΕΑΠ αντιστοιχεί σε 240 ECTS και είναι ισοδύναμο ακαδημαϊκά και επαγγελματικά με τα πτυχία πληροφορικής των υπόλοιπων πανεπιστημίων της ημεδαπής.

     

    Δεν με ενδιαφέρει το ΕΑΠ και δεν έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.
    Στην προσπάθεια να κάνω ότι καλύτερο μπορώ προκύπτει το εξής πρόβλημα να πάω ΤΕΙ πληροφορικής που το πιάνω, ή να ξανά δώσω και να προσπαθήσω για ΑΕΙ?

  3. 46 λεπτά πριν, stayros said:

    ΟΚ βρήκες την εξαίρεση που αποδεικνύει τον κανόνα. Good Job. Υπάρχει μήπως ακόμα ένα; Πιθανών. Βάλε 3 μη σου πω. Ε δεν νομίζω ότι 3 πανεπιστήμια από όλη την ΕΕ είναι περιορισμός για μεταπτυχιακό. Επίσης το ΕΜΠ δε δέχεται απόφοιτους ΤΕΙ για μεταπτυχιακό αλλά δέχονται όλα τα άλλα πολυτεχνία. Τι θα πει αυτό για τα ΤΕΙ; Τι θα πει αυτό για το ΕΜΠ; Τούφες...

    Και δυστυχώς πάλι κάνεις το ίδιο λάθος να ξεχωρίζεις τα ΤΕΙ από τα ΑΕΙ.  Πρέπει σιγά σιγά να έρθεις σε επαφή με την πραγματικότητα. Αν θα πας για μεταπτυχιακό πχ στην Αγγλία που σε δέχονται παντού, τι θα πεις; Το πτυχίο μου είναι BSc αλλά δεν ξέρω αν είναι; Τι είναι τo πτυχίο του Schroendiger; Θα πας με το BSc στα χέρια και θα σε δεχτούν ή όχι ανάλογα με τα άλλα κριτήρια.

    Δηλαδή δεν αξίζει να ξανά δώσω πανελλήνιες καλύτερα να πάω σε κάποιο από τα ΤΕΙ που πέρασα?
    Τι γνώμη έχεις για το τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ Λάρισας?
    Επίσης, επειδή από ότι βλέπω έχεις τελειώσει και εσύ ΤΕΙ έχεις παρατηρήσει κάποια διάκριση στον εργασιακό χώρο, δηλαδή να προτιμούνται άτομα από ΑΕΙ και να θεωρούνται ανώτεροι σε σχέση με τους απόφοιτους ΤΕΙ?(με την προυπόθεση ότι είναι εξίσου καλοί.)

  4. 54 λεπτά πριν, stayros said:

    Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι από το 2001 και μετά τα ΤΕΙ είναι και αυτά ΑΕΙ όπως τα πανεπιστήμια. Το πτυχίο σου είναι επιπέδου BSc δηλαδή. Επομένως εσύ θες τις διαφορές μεταξύ πανεπιστημίου και ΤΕΙ πληροφορικής.

    Οι ακαδημαϊκές διαφορές φαίνονται στα προγράμματα σπουδών πχ αυτό που παρατήρησες για τα μαθηματικά. Δεν είμαι της ειδικότητας να σου απαντήσω σε βάθος. Πάντως από το ΤΕΙ έχεις το πλεονέκτημα της πρακτικής άσκησης άρα και την πρώτη επαφή με το επαγγελματικό πεδίο. Το επάγγελμα σου δεν έχει προκαθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα άρα δεν σε σταματάει κανείς από το να πάρεις μία δουλειά. Είναι καθαρά θέμα εργοδότη ποιον θα προτιμήσει και γιατί.

    Όσο για τα μεταπτυχιακά του εξωτερικού μάλλον δεν ψάχνεις κάτι καλά. Δεν έχω ακούσει κάποιον να μην μπορεί να κάνει λόγω πτυχίου. Λόγω βαθμολογίας ναι. Έχω φίλο από ΤΕΙ που αυτή τη στιγμή διδάσκει σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

    Για δες σύμφωνα με τη επίσημη ιστοσελίδα του Delft University --->https://www.tudelft.nl/en/education/admission-and-application/msc-international/1-admission-requirements/#c41754
    Λέει ξεκάθαρα ότι μόνο απόφοιτοι ΑΕΙ γίνονται δεκτοί και δυστυχώς αυτό το έχω δει και σε άλλα "μεγάλα" πανεπιστήμια του εξωτερικού.
    Φυσικά έχω δει και άλλα πανεπιστήμια σχετικά υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων όπου κάνουν δεκτούς απόφοιτους ΤΕΙ αλλά με υψηλότερη βαθμολογία πτυχίου σε σχέση με τα ΑΕΙ.
    Από ότι φαίνεται τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ είναι ίσα μόνο στα χαρτιά, για αυτό και ρωτάω αν έχουν διαφορά μεγάλη και αξίζει να ξανά δώσω εξετάσεις.

  5. Γεια σας, έδωσα πανελλήνιες και έγραψα 11.000 μόρια, έχω αποφασίσει ότι θέλω να σπουδάσω πληροφορική, ωστόσο δεν τα πήγα όσο καλά περίμενα, και μάλλον δεν πιάνω ΑΕΙ πληροφορικής, οπότε πιθανότερο είναι να  πάω στο ΤΕΙ της Λάρισας(ή και κάποιο άλλο ΤΕΙ Πληροφορικής). Τις τελευταίες μέρες έχω γυρίσει τα forum γιατί με προβληματίζει το ότι θα σπουδάσω σε ΤΕΙ, επειδή ακούγονται διάφορα. Δυστυχώς ξεκάθαρη απάντηση δεν βρήκα.Με ενδιαφέρει να ασχοληθώ κυρίως με προγραμματισμό, ενώ δεν με αφήνουν αδιάφορο τα δίκτυα και το Hardware.Επίσης μου αρέσει πολλή η θεωρητική πληροφορική(Θεωρία Πολυπλοκότητας,Κρυπτογραφία,κτλ).Τι πιστεύεται αξίζει να ξανά δώσω πανελλήνιες και να προσπαθήσω για ΑΕΙ ή τζάμπα κόπος???
    Τι πλεονεκτήματα έχει το ΑΕΙ σε σχέση με το ΤΕΙ???
    Επίσης, αν και νωρίς να σκέφτομαι για μεταπτυχιακό ενώ ακόμα δεν έχω βασικό πτυχίο, με ενδιαφέρει πολύ να κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (αν τα καταφέρω),ωστόσο από το ΤΕΙ υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Έχω ακούσει ότι είναι πιο δύσκολο τόσο σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.Μια μίνι έρευνα που έκανα στις ιστοσελίδες διαφόρων πανεπιστημίων είδα ότι όντος μερικά μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού δεν δέχονται απόφοιτους ΤΕΙ ενώ κάποια άλλα απαιτούν μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου στους απόφοιτους ΤΕΙ.

    Επίσης στα προγράμματα σπουδών των ελληνικών σχολών παρατήρησα ότι τα ΑΕΙ έχουν περισσότερα μαθήματα μαθηματικών από ότι τα ΤΕΙ και δεν ξέρω κατά πόσο είναι αρνητικό αυτό.

    Στην αγορά εργασίας τι γίνεται, έχει πλεονεκτήματα ένας απόφοιτος ΑΕΙ σε σχέση με έναν απόφοιτο ΤΕΙ?( με ενδιαφέρει τόσο για Ελλάδα αλλά και εξωτερικό)

    Επίσης για το τμήμα Πληροφορικής στο ΤΕΙ της Λάρισας τη γνώμη έχετε, έχω ακούσει ότι είναι από τα καλά

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.