Μετάβαση στο περιεχόμενο

stefan76

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

stefan76's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Tην καλημέρα μου και σας ευχαριστώ πολύ. Καλό αγώνα συνάδελφοι.
  2. Παύλο το αν είναι πχ 14 ή 15 δεν είναι αυτό που "καίει" αυτη τη στιγμή. Καμία απο τις ιδιοκτησίες τις περιοχής ΔΕΝ έχει συμβόλαια καθώς ήταν παλιά βοσκοτόπια τα οποία περιήθαν με χρησικτησία (ένορκη βεβαίωση στο κτηματολόγιο) στους σημερινούς ιδιοκτήτες τους (η κτηματογράφηση εκκρεμεί). Συνεπώς αδυνατώ να αποδείξω την παλαιότητα των οικοπέδων και να κάνω χρήση παρέκκλισης. Απο τη στιγμή που οφείλω να έχω ελάχιστο πρόσωπο 14 (ή 15 μ) και εγώ το έχω (γειτνίαση με τριγωνικό κοινόχρηστο χώρο στη αεροφωτογραφία), το ερώτημα δημιουργείται για την πλευρά του οικοπέδου προς το δρόμο (μήκος πλευράς 6.33μ). Σου επισυνάπτω σκαρίφημα.
  3. O οικισμός είναι κάτω των 2000 κατοίκων (αποδεδιγμένα υφίσταται προ του 1923 καθώς προήλθε απο αγοραπωλησία τσιφλικιών) και υπάρχει απόφαση Νομάρχη που τον οριοθετεί χωρίς να προβλέπει ελάχιστο πρόσωπο. Αυτό (δηλαδή τα 14μ) προκύπτει απο το ΦΕΚ181/Δ/85 και το ΠΔ/4-11-11. Ως προς το εμβαδό δεν τίθεται θέμα αρτιότητας καθώς τα ελάχιστο εμβαδό ανέρχεται σε 500μ ενώ το οικόπεδο φτάνει τα 2στρέμματα. Η απορία μου προκύπτει απο τις δύο προσόψεις που έχει σε κοινόχρηστο χώρο. Στην μεν πρώτη έχουμε 18μ>14, στη δε δεύτερη έχουμε 6.3μ<14. Δεν επιθυμώ να μπω στη διαδικασία να αποδείξω πως προέκυψε (χρονολογία δημιουργίας του οικοπέδου και να ψάξω παρεκλίσεις). Το ερώτημά μου είναι αν με βάση "τα 14μ" είναι ή όχι άρτιο και οικοδομήσιμο. Το οικόπεδο, για την οικονομία της συζήτησης θεώρησέ το γωνιακό με προσόψεις 6.3 και 18μ σε κοινόχρηστο χώρο. Πάυλο σε ευχαριστώ εκ των προτέρων που ασχολείσαι.
  4. (από μεταφορά) Pavlos33 Κατ' αρχήν, καλημέρα σε όλους τους εναπομείναντες αγωνιζόμενους συναδέλφους. Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και η ενασχόλησή μου με πολεοδομικά ζητήματα είναι μάλλον αποσπασματική καθώς για χρόνια ασχολήθηκα με την μελέτη και κατασκευή έργων οδοποιϊας. Για ατομική μου χρήση θέτω στο εκλεκτό φορουμ το εξής ερώτημα. Κατέχω σε οικισμό προ του 1923 (κάτω των 2000) κατοίκων, οριοθετημένο και χωρίς σχέδιο πόλης γεωτεμάχιο με πρόσοψη σε δυο κοινόχρηστους χώρους. Το πρόσωπο στον ένα ΚΧ ανέρχεται σε 18μ ενώ στο άλλο 6.33μ. Δεδομένης της απάιτησης ελάχιστου προσώπου 14.00μ που ισχύει στην περιοχή, το γεωτεμάχιο θεωρείται άρτιο ή όχι; Ως προς το εμβαδόν δεν υπάρχει θέμα. Παρατηρώ γενικά μια σύγχυση που πολλές φορές μεταφράζεται σε ερμηνεία κατα το δοκούν σχετικά με εγγραφή κτιρίου ελάχιστης κάτοψης 5x10 σε οικόπεδο. Παρακαλώ για τα φώτα σας, αν και συγκλίνω στο συμπέρασμα περι μη αρτιότητας...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.