Μετάβαση στο περιεχόμενο

Labros KFS

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Labros KFS

  1. ...ok ευχαριστώ θερμά! θα το δω και πάλι μήπως μου ξεφεύγει κάτι. Έγραψα συνοπτικά το θέμα περί αντιδικίας για να γίνει πιο κατανοητό γιατί αναφέρομαι στο πλάτος συγκεκριμένα. Ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια και την κατεύθυνση
  2. ...καταρχήν να ευχαριστήσω όλους για το άμεσο και το εμπεριστατωμένο των απαντήσεων . Αυτό που είναι γνωστό για τον οικισμό, πρόκειται συγκεκριμένα για τη Μερκάδα Φθιώτιδας (ορεινός οικισμός) είναι, όπως διευκρίνισα νωρίτερα, ότι πρόκειται για οικισμό ΜΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟ και ΣΤΑΣΙΜΟ με απόφαση Νομάρχη. Για το ΣΧΟΑΠ θα το ελέγξω καλύτερα, αλλά οπωσδήποτε το ΣΧΟΑΠ αφορά χρήσεις γης και όχι όρους δόμησης για τα εντός οικισμών, για τους οποίους λαμβάνω υπόψη τα των οικισμών. Αυτό που κατανοώ είναι ότι ο 588 έχει καταργηθεί το 1985 από το ΦΕΚ 181 το οποίο έχει άμεση εφαρμογή από τότε και αναφέρει 4,00μ για τους οικισμούς ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ! Δηλαδή μιλάει για όλους γενικά..... (πλην των παραδοσιακών φυσικά) . Το θέμα αφορά γείτονα από την πάνω πλευρά του δρόμου που έχει κατασκευάσει τοιχίο αντιστήριξης (το 2009) με ράμπα εισόδου στο οικόπεδό του που βρίκεται σε υψηλότερη στάθμη του δρόμου (περίπου +5,50μ) ΕΞΩ από τα όρια της ιδιοκτησίας του, καταλαμβάνοντας μέρος του κοινοτικού δρόμου (κοινόχρηστος χώρος) και καθιστώντας τον περίπου 2,10μ πλάτους. Η ιδιοκτησία στο κάτω μέρος του δρόμου (κατάντι) φθείρεται από υγρασίες και όμβρια ύδατα που δεν έχει τακτοποιήσει με αποτέλεσμα να παρουσιάζει θέματα στατικά πλέον (λιθόκτιστη κατοικία προ του '55). Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια -ΣΥΠΟΘΑ και άκρη δεν βγαίνει εδώ και δεκαετία. Το θέμα λοιπόν του απαιτούμενου πλάτους ...καθίσταται μείζον!!!!
  3. Καλησπέρα/μέρα σας , ... ο οικισμός έχει απόφαση Νομάρχη με το 588/Δ του '82 αρχικά. Μετά το ΦΕΚ 181 Δ/ 1985 που καταργεί τις αποφάσεις Νομαρχών και τις διατάξεις του 588, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Η πολεοδομία συνεχίζει να τον χαρακτηρίζει στάσιμο και όχι οριοθετημένο. Το θέμα βρίσκεται στο ΣΥΠΟΘΑ, πριν όμως από το ΦΕΚ που αναφέρετε εσείς ( του 2011) και μετά το 181 /Δ, υπάρχει το ΠΔ 24-04-1985 τόμος Α1, σελίδα 544,1 και υπάρχει και η εγκύκλιος 1 του 2010 της Κ. Μπιρμπίλη στα οποία αναφέρεται ότι το πλάτος του δρόμου πρέπει να είναι 4,00μ σε όλους τους οικισμούς γενικά εκτός των παραδοσιακών. Έχω λοιπόν ...μπερδευτεί.
  4. (από μεταφορά. Pavlos 33) Καλησπέρας σας, είμαι αρχιτέκτονας και νέο σχετικά μέλος. Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με ελάχιστα πλάτη δρόμων σε μη οριοθετημένους, στάσιμους οικισμούς. Είναι απαραίτητο να διατηρείται το ελάχιστο των 4,00μ?? Δεν αναφέρομαι σε παραδοσιακούς οικισμούς όπου ως γνωστόν το πλάτος μπορεί να είναι κατά πολύ μικρότερο. Στους όρους δόμησης δεν αναφέρεται ξεκάθαρο ελάχιστο πλάτος δρόμου παρά μόνο αν υπάρχει οριοθέτηση, ή μου διαφεύγει κάτι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.