Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤάσοςΠάτρα

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΤάσοςΠάτρα

  1. μα για αυτό το συζητάω μαζί σας....και εμένα μου φαίνεται παράξενο....μόλις πέσει η εξωτερική θερμοκρασία κάτω από το 10C λειτουργεί ως on off. Έχω παρατηρήσει ότι λίγο πριν κλείσει ανεβάζει στροφές ο συμπιεστής ώστε να πιάσει το νερό ακριβώς τη θερμοκρασία που έχω δώσει από την αντιστάθμιση και μετά κλείνει η αντλία. Ενώ όταν είναι η εξωτερική θερμοκρασία πάνω από τους 10C δουλεύει ινβερτάροντας με θερμοκρασία νερών μισό βαθμό πριν την επιθυμητή ώστε να μην σταματήσει ποτέ..... Είναι πραγματικά αξιοπερίεργος τρόπος λειτουργίας. Δεν έχω παρατηρήσει κανένα defrost αυτό το κάνει γύρω στους 3 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία που φέτος έτσι και αλλιώς δεν έχουμε πιάσει ακόμα.
  2. μία delonghi inverter. 16kw μεσαίων θερμοκρασιών. Δύο χρόνια τη λειτουργώ.....μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος.
  3. έχω βάλει του θερμοστάτες σε πολύ υψηλή θερμοκρασία ώστε να μην την πιάνει ποτέ οπότε να δουλεύει η αντλία μόνο με την αντιστάθμιση. Έτσι καταφέρνω να δουλεύει συνεχώς η αντλία στο ρελαντί και να είναι μόνιμα ζεστό το σπίτι για όσο χρονικό διάστημα τη θέτω σε λειτουργεία. Οπότε οκ θα αλλάξω τα settings στην αντιστάθμιση για να δω αν θα αλλάξει η λειτουργία της. Ευχαριστώ πολύ. Ναι αυτό θα προσπαθήσω να κάνω.... Απλά φοβάμαι μήπως τα πολλά on off επιβαρύνουν τη διάρκεια ζωής του συμπιεστή. Σε ευχαριστώ πολύ
  4. καλημέρα σε όλους. Ήθελα λόγω της εμπειρίας σας να βοηθήσετε στο εξής ερώτημα. Έχω αντλία θερμότητας 16kw και με αντιστάθμιση (θερμοκρασία νερού γύρω στους 32C)(έχω πρακτικά καταργήσει τους θερμοστάτες) καταφέρνω όταν η εξωτερική θερμοκρασία παίζει απο 10-15 C να δουλεύει η αντλία ασταμάτητα ινβερτάροντας συνεχώς και έχοντας κατά μέσο όρο κατανάλωση στα 800W την ώρα. Το σπίτι είναι σε τρεις ζώνες αλλά όλες τις έχω ενεργοποιημένες (210 τμ συνολικά ο ενεργός χώρος του σπιτιού) και με μεγάλη θερμική άνεση. Από 23-25 ανάλογα με τον όροφο και τις καιρικές συνθήκες. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από 10C η αντλία δουλεύει σαν on off πλέον και κάνει κάθε 1.30 ώρα ρεστάρτ. Θεωρείτε ότι είναι αναμενόμενη αυτή η αλλαγή στο τρόπο λειτουργίας την αντλίας; Με κάποια ρύθμιση μπορεί να αλλάξει; Σας ευχαριστώ πολύ. Πραγματικά χαίρομαι που στο φόρουμ παρέχεται υψηλού επιπέδου γνώση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.