Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mike98

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Mike98

  1. Καλησπέρα, Έχω μια σύνδεση τέμνουσας μεταξύ δύο μεταλλικών δοκών (δοκός 1 και 2). Λόγω της απόστασης μεταξύ της κοχλίωσης και της δοκού 1, έχω μια εκκεντρότητα που προκαλεί μια ροπή, όπως φαίνεται στην εικόνα που έχω επισυνάψει. Η ερώτησή μου είναι, πρέπει η σύνδεση και η δοκός 2 να ελεγχθούν με τη ροπή αυτή; Μπορούμε να πούμε ότι είναι μια αρθρωτή δοκός με μια ροπή (=εκκεντρότητα*αντίδραση δοκού 2) στη στήριξη; Ευχαριστώ πολύ.
  2. Ναι, είναι ξεκάθαρο. Για κάποιο λόγο μπέρδεψα δύο πράγματα, άσχετα μεταξύ τους. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
  3. Ίσως δεν το εξήγησα καλά. Έχουμε τη δοκό 2. Πάνω στη δοκό 2 κάθεται ένας κεκλιμένος τοίχος. Η δοκός 2 κρέμεται από τη δοκό 1, οπότε σίγουρα έχουμε εφελκυσμό στους κοχλίες. Επίσης η δοκός 1 στηρίζεται στη δοκό 3 (στα σημεία που συνδέεται με τη δοκό 2). Κατά μήκος της δοκού 1 έχουμε διάφορα συγκεντρωμένα φορτία, τα οποία δίνουν στα σημεία σύνδεσης με τη δοκό 2 αρνητική ροπή. Άρα και θλίψη στο κάτω πέλμα. Οι κοχλίες σίγουρα παίρνουν και διάτμηση λόγω του ανεμοφορτίου πάνω στον κεκλιμένο τοίχο που δίνει μια οριζόντια αντίδραση στη σύνδεση. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αν έχω και διάτμηση λόγω της θλιπτικής δύναμης στο πέλμα της δοκού 1.
  4. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ο λόγος που το ρώτησα αυτό είναι άλλος. Κάνω πρακτική στο εξωτερικό και προχθές μου έδωσαν μία σύνδεση να υπολογίσω και μπερδεύτηκα λίγο με τη σχέση μεταξύ θλίψης στο πέλμα μιας δοκού και διάτμησης των κοχλιών. Έχω τη δοκό 1 η οποία τρέχει στην εγκάρσια διεύθυνση όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Από τη δοκό 1 είναι κρεμασμένη με τη σύνδεση που φαίνεται η δοκός 2. Εγώ θέλω να ελέγξω την κοχλιωτή σύνδεση. Με δεδομένο οτι η δοκός 1 έχει αρνητική ροπή (οπότε θλίψη στο κάτω πέλμα που βρίσκονται οι κοχλίες), πρέπει να ελέγξω τους κοχλίες και για διάτμηση και το κάτω πέλμα για άντυγα (εκτός από τον έλεγχο σε εφελκυσμό);
  5. Καλησπέρα, Έστω ότι κάνω αποκατάσταση συνέχειας δοκού μέσω λεπίδων κορμού και πέλματος, οι οποίες συνδέονται με τη δοκό μέσω κοχλιών. Στο άνω πέλμα της δοκού έχω θλιπτική και στο κάτω εφελκυστική δύναμη, λόγω της ροπής στη δοκό. Τους κοχλίες στο κάτω πέλμα (με την εφελκυστική δύναμη) τους ελέγχω σε διάτμηση και άντυγα. Ισχύει το ίδιο και για τους κοχλίες στο άνω πέλμα της δοκού (με την θλιπτική δυναμη); Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.