Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stella M.

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Stella M.

  1. Ευχαριστω πολυ σημαντικη η επιβεβαιωση των λυσεων και απο εμπειρους επαγγελματιες με δεδομενο οτι το παραπανω σαν κοστος θα αγγιξει τις 5 με 6 χιλιαδες ευρω.Οσο για της μετρησεις εγιναν με αλλα με παραγωγη ηχου απο τον ενα οροφο στον αλλο του δικου μου σπιτιου παιρνοντας το "χειροτερο"σεναριο εντασης.Ωστοσο αυτο που δεν υπηρξε ειναι συγκεκριμενο ποσοστο μειωσης μετα την κατασκευη(as is & to be) αν κ η εταιρεια δεσμευεται για την βελτιωση της λυσης.Μενει να προτεραιοποιηθει τι απο ολα ειναι "σημαντικοτερο" για να γινει πρωτο.
  2. Kαλημέρα σας, Σε συνέχεια της παραπάνω συζήτησης επανέρχομαι με τα αποτελέσματα της μελέτης που μας δόθηκαν από την εταιρεία μαζί με τις πιθανές προτάσεις για βελτίωση του προ΄βλήματος και αθ ήθελα την άποψη σας κυρίως επι των λύσεων (λόγω επαγγελματικής εμπειρίας) . Σε ότι αφορα την μελέτη η εταιρεία εντόπισε κατασκευαστικές ελλείψεις κατά την ανακαίνιση που εχουν να κάνουν με την μη χρησιμοποίηση ηχομονωτικών και ηχοαπορροφητικών υλικών στην μεσοτοιχία αλλα και στις ψευδοροφες κατά την κατασκευή με αποτέλεσμα ο κτυπογενής θόρυβος, που δημιουργείται στη διπλανή κατοικία και αερόφερα, αλλά κυρίως δομικά, μεταφέρεται από το πάτωμα τους, στο δικό μας πάτωμα, κολώνα και μεσοτοιχία. Επίσης Μικρή ποσότητα ήχου, μεταφέρεται και από τους κάθετους τοίχους και από την οροφή η κύρια πηγή μετάδοσης όμως είναι η μεσοτοιχία.Ενώ Το πρόβλημα αυξάνεται λόγω του βραχώδους εδάφους, των πέντε πακτωμένων τούβλων της μεσοτοιχίας, και των μη αναρτημένων πλακιδίων του πατώματος, που ενώνουν έτσι τα δύο πατώματα (των δύο κατοικιών). Επειδή είναι πολύ δύσκολο να διορθωθούν τα παραπάνω σε έτοιμο σπίτι πρότειναν τα εξής: 1. Αναρτήσεις λαστιχένιες κάτω από τα πόδια των κρεββατιών γι ανα μειωθεί ο θόρυβος των βηματισμών. 2. Λάστιχο ηχομονωτικό-αντικραδασμικό, κάτω από τα χαλιά (πάχους από 3 έως 10 χιλιοστά). 3. Στη μεσοτοιχία του υπνοδωματίου, να τοποθετηθεί πάνελ σε όλο τον τοίχο.Το πάνελ θα έχει τελική επιφάνεια ύφασμα με κάποιο θέμα με και από πίσω θα έχει ηχοαπορρόφηση (Ricofon αμφίπλευρα, από ηχομονωτικό λάστιχο). 4. Ηχοαπορροφητικά πάνελ (μόνο με ρικοφον) στο σαλόνι( μεσοτοιχία) 5. Επιπροσθέτως, θα μπορούσε να γίνει νέος τοίχος σε όλη τη μεσοτοιχία του σαλονιού. Η κατασκευή θα είναι από ενισχυμένο σιδηρο, με πετροβάμβακα εσωτερικά (για ηχοαπορρόφηση και μόνο) και επένδυση με διπλή τσιμεντοσανίδα για την μείωση του δομικού ήχου, που φτάνει στη μεσοτοιχία και βγαίνει προς το σαλόνι, σαν αερόφερτος ήχος. Δηλαδή η διαρροή θα συνεχίσει να υπάρχει από κάθετους τοίχους, οροφή και πάτωμα. Αρκετά όμως μειωμένη. Επειδή πρόκειται για λύσεις που αν και δαπανηρες καποιες από αυτές μπορούν να υλοποιηθούν χωρις μεγάλη ταλαιπωρία ( εκτός από την πρόταση 5), θα ζητησω την αποψη σας σας παρακαλώ για τα παραπάνω.Ευχαριστω πολύ.
  3. Ευχαριστω πολυ για την διευκρινηση θα φανει σημαντικη σιγουρα στην πορεια.Οσο για το πλωτο δαπεδο του γειτονα σαν λυση δεν ειναι εφικτη για πολλους λογους.Για την ιστορια βρεθηκε μια εταιρεια που πραγματοποιει μελετες η οποια με λογικο κοστος συμφωνησαμε να ερθει να κανει μετρησεις και μελετη (το κακο εδω ειναι οτι δεν θα υπαρχει προσβαση στην "πηγη" των ηχων δηλαδη στο γειτονικο σπιτι αρα προβληματιζομαι για το πως θα γινουν σωστα οι οποιες μετρησεις).Απο την πρωτη συζητηση που εγινε μαζι τους μου ανεφεραν οτι το προβλημα εντοπιζεται στο πατωμα του διπλανου κ αν και εχω "ψευδοροφες " δεν εχουν γινει με στυλ αναρτησεων( δεν ξερω αν χρησιμοποιω τον καταλληλο ορισμο/λεκτικο) και για αυτο τουλαχιστον στο υπνοδωματιο ακουγονται βηματισμοι απο το διπλα πατωμα.Τωρα για το υπολοιπο προβλημα παλι με διαβεβαιωσαν οτι υπαρχει λυση ..ειμαι πραγματικα πολυ επιφυλακτικη για αυτο και επανερχομαι. Επισης θεωρουν οτι το χτισιμο των σπιτιων "πανω" σε βραχο παιζει μεγαλο ρολο στην διαδοση του ηχου.
  4. Καλημέρα σας, σας παραθετω ένα πρωτο feedback από τις εταιρείες που επικοινωνησα (στο σύνολο περίπου 7 ).Η πρωτη η οποια όπως μου ανεφεραν ηχομονωνει ακομα και στουντιο ηχογράφησης, εδωσαν ένα ενδεικτικο κόστος μελέτης περίπου 800€ μαζί με 1 ωρα ηχομέτρηση και αν συνεχίσουμε με την οποια προσφορα τους για κατασκευαστική λύση εκπτωση 10% στα υλικα.Επίσης χρειάζονται πρόσβαση στο σπίτι του γείτονα για να είναι αυθεντικοί οι θόρυβοι. Η δεύτερη μου απαντησε τηλεφωνικα και μόνο ακούγοντας το πρόβλημα ότι δεν υπάρχει λύση και ότι η μόνη πιθανή λύση θα ήταν να φτάξει πλωτο δάπεδο ο γείτονας. Η τρίτη ότι μάλλον το λάθος έχει γίνει στο ότι στην υπάρχουσα μόνωση που κάναμε πρόσφατα φταίει ότι ο τεχνικος δεν τοποθέτησε μεμβρανη αναμεσα στην διπλή γυψοσανίδα.Οτι κάνουν μελέτες και λύση υπάρχει σίγουρα παντα με γυψοσανίδες.Επιπλέον, μου ζητησαν αν εχω καποια φωτογραφία του σημείου που δημιουργείται ο θορυβος αμεσα διαθεσιμη για να τους την στείλω. Σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις φρόντισα να είμαι πολύ αναλυτική και να επισημάνω ότι οι θόρυβοι δεν είναι αερόφερτοι αλλα κρουστικοι! ! ! ! Ο ι υπόλοιπες εταιρείες θα ενημερώσουν τους μηχανικούς τους να δουν την περίπτωση μου και θα επανέλθουν σήμερα ή αύριο με ενημέρωση.
  5. Καταλαβαινω το θεμα της δεοντολογιας που τιθεται με τη διαφημιση κ το σεβομαι.Ελπιζω αυτη τη φορα με μεγαλυτερη ερευνα να καταληξουμε σε πιο ορθη -και αποτελεσματικη πανω απο ολα -προσεγγιση. Ευχαριστω πολυ Καλο βραδυ
  6. Ευχαριστω πολυ για την αναλυτικη προσεγγιση στο θεμα.Σιγουρα για "ασχετους" οπως οι περισσοτεροι απο εμας τετοιου ειδους κατευθυνσεις βοηθουν πολυ.Επομενως θα αναζητησω αρχικα εταιρεια ηχομονωσης που να καλυπτει υπηρεσια μετρησεων. Σε αυτο βεβαια σκεφτομαι οτι υπαρχει πιθανοτητα να συναντησω δυσκολια δεδομενων των διαφορων "ειδικων "που υπαρχουν στην αγορα.Οποτε αν υπαρχει κατι αξιοπιστο στον τομεα αυτο σας παρακαλω μου το προτεινετε. Και σιγουρα θα επανελθω με feedback απο την αναζητηση.
  7. Ευχαριστω πολύ για την απαντηση.Υπάρχει συγκεκριμένο υλικό που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις; Επίσης φανταζομαι αυτό γινεται σε συννενόηση με επαγγελματία ( πολιτικο μηχανικό π.χ) που θα αναλάβει την επίβλεψη και θα μας δώσει και εικόνα τιμής-αποτελέσματος;
  8. Καλημέρα σας & καλη Εβδομάδα Συμβουλεύομαι αρκετο καιρο το συγκεκριμένο Forum για θεματα που κατά καιρους με απασχόλησαν , ωστόσο είναι η Πρώτη φορά που αποφάσισα να γράψω και να ζητησω γνωμες από αξιπιστους επαγγελματίες και ιδιωτες. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΓΓΕΛΟΜΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ. Στο θέμα μας,το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: νακαινίσαμε πριν περίπου 1,5 χρόνο μια κατοικία ισογείου και 1ου ορόφου( μεζονετα επομένως) αρχικής κατασκευής 1974.Εφαπτεται δεξια και αριστερά ,μεάλλες μονοκατοικίες. Για κακή μας τύχη σχετικά πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι από την μια πλευρά τουςγείτονες που βρίσκονται στην δεξιά πλευρά "καταφθάνουν" όλοι οι κτυπογενειςήχοι ( δηλ. τρίξιμο πόρτας, συρταριών ντουλάπας, ακόμα και βαρύς βηματισμός).Έγιναν οι απαραίτητες συζητήσεις/συστασεις χωρις φυσικα αποτέλεσμα και από τοτε κανονικα ακούμετους ιδιους γνωριμους ηχους οποιαδήποτε ωρα της ημερας ή της νύχτας.Μετα από πολύ ψαξιμο και ενώ συμβουλευτηκαμε πολιτικο μηχανικο( αυτόν που εκανε και την ανακαίνιση) καταλήξαμε στο να μονώσουμε με δπλή γυψοσανίδα και μονωτικό υλικό τον τοίχο της μεσοτοιχίας του υπνοδωματίου που ηταν και το μεγαλυτερο πρόβλημα (εδώ να διευκρινίσω ότι διπλα από αυτόν το τοίχο βρίσκεται η πυλωτη των διπλανων και ακριβώς από πανω το δωματιο από το οποιο ερχονται οι θορυβοι).Το αποτέλεσμα μηδενικό το κόστος περίπου 450 €. Εντος του δωματίου μας βρίσκονται δυο δοκαρια και όπως μας είπαν υπάρχει πιθανότητα αφου συνορεύουμε με τους διπλάνούς να μεταφέρονται οι ήχοι μεσα από αυτα.Θεωρώ σημαντικό να αναφερω ότι όλα αυτά τα σπίτια είναι χτισμένα πανω σε βραχους δεν ξερω αν αυτό επηρεαζει την ακουστική ..Γενικα υπάρχει λύση κατασκευαστικα για να διορθωθεί το πρόβλημα ή θα είναι και πάλι χασιμο χρηματων ; Σας ευχαριστιών πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.