Μετάβαση στο περιεχόμενο

menpap

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Φοιτητής

menpap's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους. Για χάρη μιας εργασίας σκέφτομαι να αναδείξω την σύγκριση των μεθόδων Ανελαστική Στατική Ανάλυση ( Pushover ) και της Ανελαστικής Δυναμικής Ανάλυσης με φυσικά Επιταχυνσιογραφήματα ( Time History) σε ένα απλό υφιστάμενο 2ωροφο κτήριο. α) Ποια μέθοδος θεωρείται ακριβέστερη και που να περιμένω τις διαφορές στα αποτελέσματα της ανάλυσης β) Ποια είναι η μεθοδολογία επιλογής επιταχυνσιογραφημάτων; Ποια να διαλέξω για παράδειγμα απο το ΙΤΣΑΚ και γιατι;
  2. @nikoscivil Ευχαριστώ πολύ! Με καλύψατε πλήρως.
  3. Καλησπέρα σε όλους, Για την ανάγκη εργασίας πάνω στην Αποτίμηση Υφισταμενου Κτηρίου με σκοπό τον Ανασχεδιασμό του χρησιμοποιώ το sap2000. Σύμφωνα με ΚΑΝ.ΕΠΕ. πρέπει για να γίνει η ανελαστική στατική ανάλυση πρέπει να πραγματοποιηθούν πρώτα κάποιες δυναμικές ελαστικές αναλύσεις για να αποδειχθεί ότι οι ιδιομορφές δεν είναι σημαντικές( ΚΑΝ.ΕΠΕ. Αναθεώρηση 2017 5.7.2.(α) ). Πως θα μπορούσα να προγραμματίσω το sap2000 να μου δώσει αποτελέσματα μόνο για τις ιδιομορφές που συνεισφέρουν τουλάχιστον το 90% της συνολικής μάζας και πώς μετά για μόνο την 1η ιδιομορφή χωριστά σε κάθε κατεύθυνση. Ακόμα αν γνωρίζει κάποιος να μου εξηγήσει την φυσική σημασία όταν λέμε ''σημαντικές ιδιομορφές'' Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.