Μετάβαση στο περιεχόμενο

Thomas Bellos

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Έτσι φαίνεται. Κάτι ακόμη. Η εργοστασιακή ρύθμισης του διαφορικού (αυτή νομίζω ειναι η ελληνική ορολογια, hysteresis στα αγγλικα) είναι στο 0.2. Δλδ αν ζητάω 18, ο λέβητας ανάβει στους 17.8. Αυτό καταλαβαίνω ενεργοποιεί πιο συχνά το λεβητα, σε σχέση απο το αν το έχω στους 0.5. Συνίσταται να το αφήσω ως έχει?
  2. Καλησπέρα Έβαλα το θερμοστατη της εταιρείας του λέβητα και πραγματικά μου έχει σπάσει τα νεύρα. Η απόκλιση τηε θερμοκρασίας που έχει δε μπορώ με τπτ να τη ρυθμίσω Παράδειγμα: ξεκινάει να λειτουργεί στουσ 19. Μετά από 5' μπορεί να πέσει στους 18.7 και ξαφνικά να πάει 19.1 Επίσης δε συμβαδίζει με τπτ με άλλα 2 θερμόμετρα στον ίδιο χώρο. Μπορεί να εχει και 2 βαθμούς διαφορά αλλα όχι συνέχεια και αυτό είναι που με τρελαίνει. Αν ήταν σταθερή η απόκλιση οκ. Θα ρύθμιζα ανάλογα και τη θερμοκρασία που ζητάω να ανάβει. Προβληματικός θερμοστάτης?
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση @priest77 πράγματι χθες βράδι η θερμοκρασία έπεσε στους 10 και τα σώματα ζεσταθήκαν σημαντικά περισσότερο σε σχέση με το μεσημέρι που ήταν χλιαρά. Το βράδι ρύθμισα το θερμοστάτη στους 17. Σήμερα το πρωί είχαμε 7 βαθμούς έξω και μόλις τσίμπησα το θερμοστάτη στους 20, τα σώματα και πάλι ζεσταθήκαν σημαντικά. Έπιασε τους 20 σε 45'. Άρα μια χαρά. Διαβάζοντας και επίσης παρατηρώντας πως λειτουργεί η αντιστάθμιση αρχίζω να καταλαβαίνω, γιατί χθες το μεσημέρι πίστευα ότι κατι δεν πάει καλά με την εγκατάσταση. Περιμένω και το θερμοστάτη της εταιρείας του λέβητα, ο οποίος έχει και εσωτερικό αισθητήρα θερμοκρασίας και πιστεύω ότι το σύστημα θα είναι μια χαρά
  4. καλησπέρα Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ για τη λειτουργία της αντιστάθμισης. Σήμερα λειτούργησε για 1η φορα ο λέβητας αεριόυ (με υγραέριο) που έβαλα και ο οποίος έχει και αντιστάθμιση και αυτό που είδα είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο @priest77 Χρειάστηκαν 4 ωρες και για να παει η θερμοκρασία από 18.5 στους 21. Εξωτερική θερμοκρασία στου 16 περίπου. Τα σώματα ήταν χλιαρά κατα κύριο λόγο. Ο τεχνικός που ρύθμισε την καμπύλη, δεν ξέρω τι ρύθμιση έβαλε. Η θερμοκρασία προσαγωγής αρχικά ήταν στους 50 βαθμούς. Καμια ώρα και αφού έφυγε του τηλ και του είπα οτι έχει ανέβει 0.5 βαθμους η εσωτερικη θερμοκρασία και μου ΄είπε να ανεβασω τη θερμοκρασία προσαγωγης στους 60. Διαβάζοντας εδώ μέσα (καθότι ασχετος εντελώς με το θέμα), είδα ότι ειναι φυσιολογικό τα σώματα γενικά να μην καίνε με την αντιστάθμιση. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό από τη στιγμη που θα διατηρείται η θερμοκρασία. Όμως, αν λείπω κανένα Σ/Κ από το σπίτι, οπότε και θα ρίχνω τη θερμοκρασία πχ στους 16, θέλω επιστρέφοντας να βάζω το θερμοστάτη στους 20 και να μην κάνει 4 ώρες να φτάσει εκεί. Αυτό γίνεται ή όχι λόγω αντιστάθμισης? Επίσης, τηλεφώνησα στην τεχνικη εξυπηρε΄τηση της εταιρείας που εισάγει το λέβητα και διαθέτουν θερμοστάτη με αισθητήρα θερμοκρασίας εσωτερικού χώρου, ο οποίος βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάτι που αναφέρει και ο φίλος @qwert Μήπως ο συνδυασμός του θερμοστάτη αυτού μαζι με μία διαφορετική καμπύλη βοηθήσει? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.