Μετάβαση στο περιεχόμενο

NickMechMan

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by NickMechMan

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι , Τελευταία μελετάω το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DCT και μου έχει δημιουργηθεί η απορία για το εάν τα συγχρονιζέ που χρησιμοποιύνται σε αυτό το είδος μετάδοσης διαφέρουν από αυτά που χρησιμοποιούνται στο κλασσικό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.?
  2. Καλησπέρα , λύνω ένα πρόβλημα ρευστών με πεδίο ταχυτήτων V: u=x^2+3*y^2-4 , v=-2*x*y και μου ζητείται : Προσδιορίστε και σχεδιάστε την d r / dt = V με τη μέθοδο Runge Kutta.
  3. Καλησπέρα , μελετάω συγχρονες γεννήτριες και διαβάζω το εξής <<μια 3Φ γεννήτρια με φάσεις σε σύνδεση αστέρα και ονομαστικής τάσης V=100V>> . Θα ήθελα να ρωτήσω εαν αυτή η τάση είναι η φασική ή η πολική ;
  4. Δεν γίνεται αυτό γιατί έχουμε δύο σχέσεις ισορροπίας με τρείς αγνώστους P,F,N πρέπει να προστεθεί κάποια έξτρα σχέση για να λυθεί. Επίσης αν δείτε εδώ https://www.daycounter.com/Calculators/Lead-Screw-Force-Torque-Calculator.phtml που υπολογίζει την ροπή παίρνει σαν input την F .
  5. Ναί αλλά δεν έχουμε σαν άγνωστο και την αντίδραση Ν;
  6. Καλησπέρα , Μελετάω τις ροπές και δυνάμεις κοχλίωσης και αποκοχλίωσης και έπεσα στην παρακάτω ανάλυση δυνάμεων που τελικώς μας δίνει την σχέση για την απαιτούμενη ροπή στρέψης του κοχλία . Ωστόσο , μέσα στον τύπο εμπλέκεται και μια δύναμη F η οποία όπως λέει είναι η "αναπτυσσόμενη εφελκυστική δύναμη η οποία αναπτύσσεται λόγω της σύσφιγξης" . Μετά από αναζήτηση δεν βρήκα κάποιο σχετικό λήμμα που να λέει πως μπορεί να υπολογιστεί αυτή η δύναμη . Μπορείτε να βοηθήσετε στον υπολογισμό αυτής της δύναμης παίρνοντας ως δεδομένα τα μέτρα ελαστικότητας των υλικών που συνδέονται ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.