Μετάβαση στο περιεχόμενο

d_papavasileiou

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by d_papavasileiou

  1. erling , ευχαριστώ πολύ , προφανώς είχα το ερμηνευσει λάθος.Να'σαι καλα...
  2. Σχετικά με το θέμα της ανάρτησης , και μετά απο αρκετό ψάξιμο , αυτά στα οποία κατέληξα είναι τα εξής , όσον αφορά τις εξωτερικές σκάλες : Στο Άρθρο 17 , παρ .1 του ΓΟΚ (κατασκευές σε ακάλυπτους χώρους) , προβλέπεται οτι "Επίσης επιτρέπεται να κατασκευάζονται έργα, όπως πεζούλια, βεράντες, κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες), σκάλες κύριες ή βοηθητικές, τα οποία, λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους, είναι αναγκαία για την επικοινωνία με το κτίριο." Στη συνέχεια, διαβάζοντας τα αντίστοιχα άρθρα του ΓΟΚ που αναφέρονται σε δόμηση και κάλυψη αντίστοιχα (Αρ.7 παρ.1.Β.ια και Αρ.8 παρ.3.β.) αναφέρεται ρητά πως δεν προσμετρώνται οι κατασκευές που προβλέπονται στο Άρθρο 17. Με βάση τα παραπάνω , δεν προκύπτει πως οι εξωτερικές σκάλες δεν μετράνε ούτε στην δόμηση , ούτε στην κάλυψη ; Αν κάνω κάποιο λάθος στον συλλογισμό μου, παρακαλώ διορθώστε με γιατι έχω διαβάσει αρκετές απόψεις επι του θέματος και έχω ψιλοπελαγώσει. Υ.Γ. Σχετικά με το σχόλιο του Dchris, Νομίζω πως οι διατάξεις του ΓΟΚ 73 δεν ισχύουν πλέον(είχαν ισχύ ως το 90 νομίζω) χωρίς να είμαι σίγουρος.
  3. Mια ερώτηση κι από εμένα : Το ΦΕΜ καταβάλλεται από τον ιδιοκτήτη ή τον μηχανικό ? Γνωρίζω πως υποβάλλεται μεν στο όνομα του μηχανικού , αλλά τα χρήματα , απο ποιόν καταβάλλονται? ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.