Μετάβαση στο περιεχόμενο

kblar

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

kblar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σύμφωνοι, αλλά δείτε τι λέει ο Κτιριοδομικός Κανονισμός (Άρθρο 24)!!!! δ. Βαθμίδες εξυπηρέτησης των κτιρίων: αα. Έξω από τη ρυμοτομική γραμμή απαγορεύεται να κατασκευάζονται βαθμίδες για την εξυπηρέτηση των κτιρίων. Κατ' εξαίρεση, είναι δυνατή η κατασκευή τους, ύστερα από άδεια του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, αν μετά την ανέγερση του κτιρίου έχει μεταβληθεί η υψομετρική στάθμη του δρόμου. Η κατασκευή αυτή πρέπει να εξασφαλίζει την ασφάλεια της κυκλοφορίας των πεζών και των αναπηρικών πολυθρόνων στην επιφάνεια που απομένει. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν επιτρέπεται στα πεζοδρόμια η κατασκευή σκαλοπατιών που κατέρχονται προς το κτίριο, για εξυπηρέτησή του, αλλά επιβάλλεται τα σκαλοπάτια αυτά να αρχίζουν 1 μ. μέσα από τη ρυμοτομική γραμμή ή από την οικοδομική γραμμή σε περίπτωση ύπαρξης προκηπίου που είναι σε συνέχεια του πεζοδρομίου και χρησιμοποιείται από το κοινό. (ουσιαστικά το απαγορεύει εντός προκηπίου) ββ. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου έχουν εφαρμογή και σε υφιστάμενες κλίμακες ή βαθμίδες κλιμάκων. Κλίμακες ή βαθμίδες κλιμάκων που αντίκεινται στις διατάξεις της παραγράφου αυτής είναι επικίνδυνες από άποψη κυκλοφορίας η δε άρση του κινδύνου γίνεται με εφαρμογή των διατάξεων του κεφαλαίου Γ� Μέρους Ιv ("περί επικινδύνων οικοδομών") από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία.
  2. Σε ευχαριστώ πραγματικά πολύ για το ενδιαφέρον σου!!! Μήπως μπορείς να με παραπέμψεις σε κάποιο νομικό κείμενο (ΓΟΚ κλπ)?
  3. Πρώτα από όλα, να σας πληροφορήσω ότι είμαι νέος συνάδελφος ΗΛ.ΜΧ. με στοιχειώδεις πολεοδομικές γνώσεις. Κατά δεύτερον θα προσπαθήσω να σας περιγράψω μία κατάσταση και άν μπορείτε, σας παρακαλώ, βοηθήστε με να την κατανοήσω καλύτερα. 'Εχω το παρακάτω πρόβλημα (ένα από πολλά) με το πατρικό μου το οποίο είναι ενταγμένο στο Ν. 720/1977 "περί εξαιρέσεως κατεδάφισης" (ολοκλήρωση φέροντος οργανισμού εντός του 1975) : σε χρόνο μεταγενέστερο (προ 20ετίας περίπου) ανοίχθηκε εντός, του ήδη κατασκευασμένου, πεζοδρομίου σκάλα καθόδου προς τον υπόγειο χώρο της οικοδομής. Σίγουρα (οπτικά), τα σκαλοπάτια, πλάτους περίπου 1μ, είναι εντός του πεζοδρομίου. Ο Μηχανικός που επιλαμβάνεται, μας λέει ότι η ρυμοτομική γραμμή, κόβει εγκάρσια, το μισό περίπου πλάτος των σκαλοπατιών. Προτείνει να μπαζώσουμε το μισό σκαλοπάτι, οπότε δεν θα υπάρχει σκαλοπάτι εκτός ρυμοτομικής γραμμής (σκαλοπάτι εκτός Ρ.Γ. απαγορεύεται). Στη δικιά μας περίπτωση η Ρ.Γ. δεν συμπίπτει με την οικοδομική γραμμή (Ο.Γ.), δηλαδή προβλέπεται προκήπιο 2,5μ. Τα ερωτήματα είναι τα εξής : 1) μπορεί στο χώρο του προκηπίου να υπάρχει σκάλα καθόδου σε υπόγειο? Η κάλυψη της σκάλας με μεταλλική καταπακτή (ώστε να μην σκοντάψει κάποιος πεζός) βοηθάει στο πρόβλημα? 2) τι πρέπει να προσέξω άν ζητήσω από τον Μηχανικό να χαράξει επί του εδάφους την προβλεπόμενη Ρ.Γ. προκειμένου να αποφασίσω άν πρακτικά έχει νόημα η διατήρηση μιας σκάλας καθόδου με πολύ μικρό πλάτος σκαλοπατιών? Πως εξασφαλίζομαι από λανθασμένη υπόδειξη του Μηχανικού. 3) Γνωρίζετε για τις διαδικασίες της νομιμοποίησης κατά τον Ν. 720/1977? Περιεχόμενο φακέλου προς πολεοδομία? Σημείωση : "βλέπω" επιφυλακτικά τον Μηχανικό διότι είναι γνωστός του "επισπεύδοντος" ετέρου εξ αδιαιρέτου ιδιοκτήτη της οικοδομής, και οι δικές μου πολεοδομικές γνώσεις ανεπαρκείς. Επίσης, ζητώ συγνώμη αν έθεσα το θέμα σε λάθος φόρουμ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρω για τη βοήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.