Μετάβαση στο περιεχόμενο

GiannDim

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by GiannDim

  1. 2,5 τμ ηλιακός συλλέκτης 250€ επι 4 10τμ 1000€ κανα 100€ κυκλοφοριτης ε και ποσό να έχουν τα εξαρτήματα σύνδεσης, τουμποραμα με μόνωση, βανες κλπ.
  2. Μα γιατί λέτε ότι δεν γίνετε; Αν υπάρχει η εγκατάσταση στο σπίτι (σήματα, κλπ) και εσύ το μόνο που έχεις να προσθέσεις είναι μόνο συλλέκτες και μια μικρή αντλία γιατί να ξεπερνάει τα 2000; Το θέμα είναι ότι δεν θα υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ίσως αν υπήρχε ενδοδαπέδια (όπως αναφέρανε) να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. (πάντα μιλάμε για θέρμανση κατά την διάρκεια της ημέρας)..
  3. Όντως στην ενδοδαπεδια θα βοηθαγε πιο πολυ αλλα εκει χρειάζεσαι και παρα πολλα μερεμέτια αφού δεν υπάρχει ενδοδαπεδια. Αν απο την αρχή τα ακουμπήσεις έχεις σωστή και οικονομική λυση. Τωρα για το ΝΕΤ μετερινκ πολυ καλό και το εχω ακουστά αλλα εκει ξεφεύγουμε οικονομικά για την εγκατάσταση. Αλλο 2000 που υπολόγιζα και αλλο κανα 10000. Πφφφ ας κάτσω στα αυγά μου...
  4. Εννοούσα ηλιακό θερμοσίφωνα. Αυτο που σκεφτομαι ειναι έναν ηλιακό,, με δοχείο 200 με 300 λίτρα και μεγάλη επιφάνεια συλλεκτών. Τουλάχιστον 8-10 τμ. Ζεςτενει Το νερό στους 60-65 το στέλνουμε στα σώματα με μια μικρη αντλία και με τους μεγάλους συλλέκτες σε επιφάνεια δεν προλαβαίνει να κρυώσει. το κόστος ενός τέτοιου ηλιακού θα φτάσει 1500 με 2000. Αλλα αν κανει δουλεια γιατι να μην τα δώσει κάποιος αν τα εχει. Αν ήθελε κάποιος 2000 τον χρονο καύσιμο για να ζεστάνει το σπιτι του ισως τωρα να κερδίζει κανα 500-600 τον χρονο. Αν το εχουμε π σύστημα 4-5 χρονια έγινε απόσβεση. Ειναι ετσι ομως και ατην πράξη;;;
  5. Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από το φόρουμ γνωρίζει πόσο αποδοτικό είναι να θερμάνει μια μικρή κατοικία 50 τ.μ κατά την διάρκεια της ημέρα με ηλιακά πάνελ. Αξίζει μια μικρή επένδυση σε αγορά ηλιακών πάνελ για να εξασφαλίσει την θέρμανση κατά την διάρκεια της ημέρας με στόχο την απόσβεση σε 6-7 χρόνια; Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία; Υ.Γ: Γνωρίζω ότι παίζουν πολύ παράγοντες ρόλο, όπως η μόνωση του σπιτιού που βρίσκεται το σπίτι κλπ. Απλά ρωτάω αν κάποιος έχει εμπειρία πάνω σε αυτό το θέμα. Ευχαριστώ!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.