Μετάβαση στο περιεχόμενο

sofpan

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sofpan

  1. Το σχέδιο για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές, σαφώς δεν είναι το τελικό που θα ισχύει. Είναι απλώς σχέδιο. Έχω την εντύπωση αγαπητοί ότι το τελικό σχέδιο στην πραγματικότητα έχει βγει αλλά δεν το έχουν δημοσιεύσει, έτσι ώστε όσοι έχουν την εσωτερική πληροφόρηση, να αποκτούν τα απαραίτητα προσόντα προκειμένου να καταστούν ενεργειακοί επιθεωρητές και όταν δημοσιευτεί προς τα έξω το σχέδιο των προσόντων και το μάθουμε εμείς οι υπόλοιποι, να μην έχουμε το χρόνο να αποκτήσουμε τα απαραίτητα προσόντα και έτσι να ευνοηθούν, κάποια δικά τους παιδιά, καρπούμενοι όλα ή τα περισσότερα από τα σχετικά έσοδα από τις ενεργειακές επιθεωρήσεις. Αν για παράδειγμα προκειμένου να γίνεις ενεργειακός επιθεωρητής χρειάζεται η παρακολούθηση κάποιων συγκεκριμένων σεμιναρίων τα οποία απαιτούν π.χ. 3μηνη παρακολούθηση, τότε κάποιος που το γνωρίζει από τον Φεβρουάριο, θα τα έχει "συμπτωματικά" παρακολουθήσει και θα πληρεί τα προσόντα, ενώ εγώ και εσείς που τα αγνοούμε και θα το μάθουμε όταν δημοσιευτεί, θα πρέπει από την στιγμή που θα δημοσιευτεί να παρακολουθήσουμε τα απαραίτητα σεμινάρια, να περάσει το τρίμηνο και έπειτα να βρεθούμε στην ίδια θέση με τον "άλλο". Τα παραπάνω υποψιάζομαι, διότι αν δεν ισχύει το σκεπτικό αυτό, τότε το μόνο άλλο που μπορεί να ισχύει, δεδομένου ότι ο νόμος περί ενεργειακών επιθεωρήσεων έχει βγει από τα τέλη του 2008, είναι ότι οι νομοθέτες μας είναι άχρηστοι υπό την έννοια ότι έχει περάσει τόσος καιρός και η απαραίτητη υπουργική ρύθμιση για να λειτουργήσει ο νόμος που έχει ήδη ψηφιστεί, δεν έχει γίνει παρόλο που έχουν περάσει 5 μήνες. Επομένως είναι τόσο άχρηστοι ή συμβαίνει κάτι άλλο?
  2. Εγώ έκανα σχετικό γραπτό ερώτημα στο ΚΕΠ μέσω διαδικτύου, και λίγες μέρες μετά μου απάντησαν από το αρμόδιο υπουργείο ότι ακόμα δεν έχει βγει το σχετικό Διάταγμα που καθορίζει τα προσόντα και προϋποθέσεις προκειμένου κάποιος να καταστεί Ενεργειακός Επιθεωρητής. Μου έγραφαν ότι θα γίνει σύντομα, αλλά σιγά μην μου έλεγαν ότι θα αργήσει κιόλας. Παρακαλώ πολύ, αν κάποιος πάρει τίποτα χαμπάρι όταν τέλος πάντων αποσαφηνιστούν τα πράγματα, ας μας ενημερώσει γιατί μπορεί να μας ξεφύγει. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.