Μετάβαση στο περιεχόμενο

geodou

Members
  • Περιεχόμενα

    49
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από geodou

  1. Καλησπέρα.

    Σε σύμμικτη πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα και χαλυβδόφυλλα Symdeck με μικτό πάχος 13cm έχει νόημα να κάνουμε ανάλυση έναντι φορτίσεων ανέμου σε πιθανή υφαρπαγή;

    Για τους τοίχους ΟΚ. Όμως για πλάκα με τέτοιο κατακόρυφο φορτίο έχει νόημα να εξετάσουμε ανεμοπιέσεις;

    Ήθελα τη γνώμη σας.

    Ευχαριστώ.

  2. On 10/9/2008 at 2:11 PM, Pappos said:

    Η πισίνα χρείαζεται στατική επίλυση. Είναι μορφής ανοιχτού κιβωτίου και μια γρήγορη επίλυση θα ήτανε με πεπερασμένα στοιχεία. Για φορτίσεις να έχεις υπόψη τα παρακάτω

     

    1. Φόρτιση 1 (ίδιον βάρος)

    2. Φόρτιση 2 (υδροστατική πίεση)

    3. Φόρτιση 3 (ωθήσεις γαιών ηρεμίας)

    4. Φόρτιση 4 (ομοιόμορφη μεταβολή θερμοκρασίας)

    5. Φόρτιση 5(ωθήσεις γαιών λόγω σεισμού κατά την διεύθυνση Χ) Σύμφωνα με τον ΕΑΚ2000 (Τραπεζοειδής κατανομή)

    6. Φόρτιση 6(ωθήσεις γαιών λόγω σεισμού κατά την διεύθυνση Y) Σύμφωνα με τον ΕΑΚ2000 (Τραπεζοειδής κατανομή)

    7. Φορτίση 7 (ωστική σεισμική συνιστώσα κατά Χ)

    8. Φορτίση 8 (ωστική σεισμική συνιστώσα κατά Χ) Λαμβάνεται υπόψη το Μέρος 4 του Ευρωκώδικα 8 για τα σεισμικά φορτία δεξαμενών, σιλό και σωλήνων μεταφοράς.

    Σύμφωνα με αυτό και μετά την εφαρμογή του σχετικού αλγορίθμου, προκύπτουν τα σεισμικά φορτία που εφαρμόζονται στα μέλη των πλευρικών τοιχωμάτων της δεξαμενής λόγω υδάτινης μάζας.

    9. Φορτίση 9 (ωστική σεισμική συνιστώσα κατά Υ)

    10.Φορτίση 10(κατακόρυφη σεισμική συνιστώσα )

     

    Υπάρχουν αλλες 2 φορτίσεις αλλά οι παραπάνω είναι ήδη αρκετές αν σκεφτείς και τους συνδυασμούς που πρέπει να κάνεις.

     

    Να προσέξεις την όπλιση στους κόμβους και στο επάνω μέρος του κιβωτίου που είναι ανοιχτό.

    είναι πολύ σωστά τα παραπάνω. δεν ξέρω αν η σεισμική δράση από τις ωθήσεις γαιών έχει νόημα να χωρίζεται στις δυο διευθύνσεις γιατί ο ΕΑΚ εκεί λέει "επάυξηση" των ωθήσεων με το τραπεζοειδές διάγραμμα. δεν ξέρω αν εππαληλίζονται αυτές οι δυνάμεις. όπως επίσης και για την κατακόρυφη σεισμική συνιστώσα δεν ξέρω κατα πόσο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. αν η δεξαμενή είναι μέσα στο έδαφος θεωρητικά η μάζα δεν ταλαντώνεται. δεν ξέρω. με μπερδεύει λίγο αυτό...

  3. On 12/25/2014 at 12:04 PM, Caan said:

    Εύχομαι να το διορθώσουν σύντομα το θέμα με την μη-ενημέρωση των διαγραμμάτων συμπεριφοράς ανάλογα με τους συντ/στές CF... (με ανησυχεί λίγο ότι κάτι "χάλασε" στη νέα έκδοση, γιατί κατά καιρούς έχω προσέξει το ίδιο πράγμα και σε άλλα θέματα τα οποία τους τα έχω επισημάνει βέβαια και τα διορθώνουν, αλλά το ζητούμενο είναι ότι δεν μπορούμε να ελέγχουμε το τι "χαλάει" σε κάθε νέα έκδοση...). 

    Το θέμα που βάζεις σχετικά τις δυσκαμψίες στην ελαστική ανάλυση προκειμένου να διενεργηθεί η ιδιομορφική και στην Σ.Υ.Α είναι ενδιαφέρον και δεν έχω δει και πουθενά να αναφέρεται αυτό το θέμα (όχι στο ΡΑΦ, γενικά εννοώ). Πάντως, η ιδιομορφική χρησιμοποιείται (κατά ΚΑΝ.ΕΠΕ) μόνο για την εύρεση της κατανομής των σεισμικών δυνάμεων (το συνολικό μέγεθος της τέμνουσας βάσης έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει πολύ, αφού η ανάλυση προχωράει μέχρι την μετακίνηση-στόχο και δεν σταματάει όταν η τέμνουσα βάσης στην καμπύλη φτάσει αυτήν που υπολογίστηκε από την ιδιομορφική) οπότε από την στιγμή που στο ΡΑΦ έτσι κι αλλιώς δεν χρησιμοποιείται η Adaptive Push Over (που δεν νομίζω να την χρησιμοποιεί και κανένα Ελληνικό πρόγραμμα έτσι κι αλλιώς...) όπου η κατανομή των σεισμικών δυνάμεων ενημερώνεται σε κάθε βήμα της ΣΥΑ ανάλογα με την τρέχουσα δυσκαμψία του συστήματος, δεν θα έχει και ιδιαίτερα μεγάλη επιρροή το έλλειμμα αυτό. Να σημειώσω ότι το ΡΑΦ όταν λέει "ιδιομορφική κατανομή" εννοεί την κατανομή που αντιστοιχεί στην 1η ασύζευκτη μεταφορική ιδιομορφή και όχι αυτήν που προκύπτει από ιδιομορφική επαλληλία...

     

    Μα το άλλαξαν τώρα? Αυτό καταρχήν δεν είναι σωστό (οι δυσκαμψίες πρέπει από την αρχή της Σ.Υ.Α να είναι αυτές που προκύπτουν από τις ενεργές δυσκαμψίες των μελών με βάση τις στροφές χορδής κ.τ.λ) αλλά ούτε και είναι αυτό που γράφουν στο εγχειρίδιό τους και ούτε αυτό που μου είχαν πει εμένα όταν τους είχα ρωτήσει στην αρχή που έβγαλαν την Στατική ανελαστική στο πρόγραμμα... Μήπως εννοούσε ότι κατά την ανάλυση με βάση μόνο τα φορτία βαρύτητας και πριν εισαχθούν τα πλευρικά φορτία, ότι τότε χρησιμοποιούνται οι ισοδύναμες δυσκαμψίες με τον συντ/στή απομείωσης 0,5 κ.τ.λ ενώ μετά που εισάγονται τα πλευρικά φορτία τότε οι δυσκαμψίες αντικαθίστανται με τις ενεργές? Αυτό ακούγεται πιο νορμάλ... Επίσης, είχαν πει κάποια στιγμή ότι τα διαγράμματα συμπεριφοράς των μελών και η πλαστικοποίησή τους θα ενημερώνονται ακόμα και από την (αρχική) φόρτιση λόγω των φορτίων βαρύτητας (δεν το έχουν ενσωματώσει στο πρόγραμμα ακόμα αυτό), οπότε πως θα γίνεται αυτό που είπαν?

     

    Και για να μην ξεχνιόμαστε:

    Καλά Χριστούγεννα...    

    Καλησπέρα. Έτυχε να πέσω πάνω στο θέμα. Από όσα ξέρω πρίν ξεκινήσει η pushover πρέπει να γίνει μια απλή γραμμική ανάλυση για να υπολογιστούν τα κατακόρυφα φορτία των υποστυλωμάτων στον συνδυασμό 1.00G+0.30Q αν έχεις υψηλή ΣΑΔ, 1.10G+0.30Q για ικανοποιητική και 1.20G+0.30Q  για τις ερήμην τιμές. Εκεί πας με τις δυσκαμψίες του Πίνακα Σ4. 0.60 εξωτερικό 0.80 εσωτερικό και 0.40 για δοκούς. Αφού έχεις τις δυνάμεις υπολογίζεις τις ενεργές δυσκαμψίες με τις εξισώσεις του ΚΑΝΕΠΕ. Αυτές εφαρμόζεις μετά στην pushover. Αν πάς με τις αρχικές δεν πρόκειται να πάρεις σωστή καμπύλη σε καμία ανάλυση. Το ίδιο ισχύει και στις ελαστικές αναλύσεις. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

  4. Ήθελα την άποψη σας. Έχω μια προσθήκη υπό μελέτη. Ένας όροφος. Μεταλλική κατασκευή με πλακα από σκυρόδεμα επί τραπεζοειδους λαμαρίνας. Έχει νόημα να ασχοληθώ με φορτίσεις υφαρπαγης στην πλάκα; στους περιμετρικους τοίχους που θα κλείσουν με ινοσανιδα και θερμοπροσοψη θα υπολογίσω οριζοντια φορτία ανέμου κανονικά. Στην επιπεδη οροφή έχει νόημα να υπολογίστουν κατακόρυφα φορτία υποπιεσης;

    Ευχαριστω.

  5. Καλησπέρα σε όλους. Εύχομαι να είστε όλοι καλά.

    Γνωρίζει κανείς τα εξής μόνιμα φορτία:

    1. Εξωτερική τοιχοποιία από τσιμεντοσανίδα με μεταλλικό σκελετό.

    2. Εσωτερική τοιχοποιία με διπλή γυψοσανίδα και μεταλλικό σκελετό.

    3. Φορτίο θερμοπρόσοψης.

     

    Ευχαριστώ.

  6. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και Χρόνια Πολλά. Λόγω της ιδιομορφίας της στέγης (έχω δικλινή με στέγαστρο, έχω μονοκλινή με στέγαστρο κλπ) προκύπτουν πολλοί συνδυασμοί λόγω πιέσεων -υποπιέσεων. Θα είναι "κάψιμο" να μπούν και οι τοίχοι. Μάλλον για υπολογιστική οικονομία τείνω στο σενάριο να μην ασχοληθώ....

    • Upvote 1
  7. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είχα επισυνάψει το μοντέλο. Το έκανα σωστά τώρα όμως.

    Οι δοκοί της στέγης πρέπει να ελεγχθούν έναντι φορτίων ανέμου (υποπιέσεις), όπως ορίζει ο EC1.

    Σίγουρα τα σεισμικά φορτία θα είναι δυσμενέστερα έναντι των πιέσεων από τον άνεμο.

    Απλά μου δημιούργησε αμφιβολία το τεύχος με τα λυμένα παραδείγματα.

    Αλλά θα συμφωνήσω ότι είναι άδικος κόπος

    post-12165-0-11334000-1513112744_thumb.jpg

  8. Καλησπέρα στην ομάδα.

    Έχω το παρακάτω μοντέλο (επισυνάπτεται σε PDF).

    Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο από Ω.Σ με μια αμαρτωλή σοφίτα από φέρουσα τοιχοποιία. Η σοφίτα στεγάζεται με κεραμοσκεπή. Έχουμε κάποιες ξύλινες δοκούς και κάποιες υποστυλώσεις από δομικό χάλυβα. Έχουμε μια βασική δικλινή στέγη, μερικές μονοκλινείς και ένα στέγαστρο. Οι οροφή θα χωριστεί σε ζώνες όπως ορίζει ο EC1, αναλόγως του τύπου της οροφής για να ανατεθούν φορτία ανέμου. Για να ελεγθεί η επάρκεια των διατομών.

    Το ερώτημα είναι:

    Έχει νόημα να αναθέσω φορτία ανέμου και στους πεσσούς; Δεν έχω δει κάπου στον EC6 να αναφέρεται η φόρτιση του ανέμου. Όμως σε κάποια παραδείγματα εφαρμογής που είχε δώσει η Βιτζηλαιου είχε έναν έλεγχο πεσσού σε ανεμοπίεση.

    Ποιά είναι η γνώμη σας;

    Ευχαριστώ.

     

     

  9. Αυτό σκέφτηκα και εγώ εκ' των υστέρων, αφού έγραψα το post και σε ευχαριστώ KF για την απάντησή σου. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο ΚΑΝ.ΕΠΕ για το συγκεκριμένο κτίριο διότι η προσθήκη της σοφίτας (φέρουσα τοιχοποιία) είναι στατικά εξαρτώμενη από το κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Συνεπώς έλεγχος υφιστάμενου με ελάστική ανάλυση και τον εκάστωτε κανονισμό για το κάθε δομικό τμήμα. EC2 γιατο σκυρόδεμα και EC6 για τα στοιχεία της φάρουσας τοιχοποιίας (πεσσοί, κατώφλια και υπέρθυρα).

  10. Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα τη γνώμη σας επί ενός θέματος.

    Έχω ένα διώροφο κτίριο απο οπλισμένο σκυρόδεμα το οποίο έχει ένα προσάρτημα απο φέρουσα τοιχοποιία. Είναι μια σοφίτα χτισμένη από μπατική τοιχοποιία (οπτόπλινθοι) με κεκλιμένες στέγες.

    Κάποια τμήματα είναι αυθαίρετα και πρόκειται να νομιμοποιηθούν διότι περισσεύει συντελεστής και κάποια θα ρυθμιστούν με τον νόμο των αυθαιρέτων.

    Θέλω να κάνω αποτίμηση του κτιρίου με ΚΑΝ.ΕΠΕ. Έχουμε πάρει δεδομένα για τον σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα και δεδομένου ότι δεν έχω αποκλίσεις άνω του 20% στις μετρήσεις μπορώ να θεωρήσω ότι έχω μια υψηλή στάθμη αξιοπιστίας δεδομένων.

    Το θέμα που τίθεται είναι το εξής:

    Πρέπει να γίνει ο έλεγχος των ανώτερων ιδιομορφών. Για να γίνει ο έλεγχος χρειαζόμαστε μια δυναμική ανάλυση για τις πρώτες ιδιομορφές κάθε διεύθυνσης και μια δυναμική ανάλυση για τις ιδιομορφές όπου συμμετέχει το 90% της μάζας σε κάθε διεύθυνση. Προφανώς μπορώ να πάρω τις τέμνουσες στα υποστυλώματα και στις βάσεις των τοίχων του προσαρτήματος (προσομοίωση με επιφανειακά πεπερασμένα στοιχεία).

    Αν ο έλεγχος δεν ικανοποιείται τότε πάω σε ελάστική ανάλυση με συντελεστή q που θα προκύψει από τους πίνακες που δίνει ο ΚΑΝ.ΕΠΕ. Κάνω διαστασιολόγηση με EC2 και φτιάχνω πίνακα επάρκειας οπλισμών. Για τα στοιχεία από φέρουσα τοιχοποιία εκτελώ τους ελέγχους που ορίζει ο EC6 και ότι προκύψει.

    Αν όμως ο έλεγχος των ανώτερων ιδιομορφών ικανοποιείται τότε μπορώ να κάνω ανελαστική στατική ανάλυση. Και το ζήτημα είναι τι κάνω με το προσάρτημα. Αυτό προφανώς δεν συμμετέχει στο διάφραγμα του ορόφου στο οποίο έχει καθίσει. Θα έχω λοιπόν συγκεντρωμένες μάζες στο ισόγειο και στο όροφο, αλλά οι μάζες του προσρτήματος δεν θα συμμετέχουν σε κάποιο διάφραγμα. Η σεισμική δύναμη που αντιστοιχεί στις μάζες αυτές που θα εισαχθεί στο στατικό μοντέλο. Πως θα γίνουν οι σεισμικές κατανομές. Ειδικά η ομοιόμορφη. Η ιδιομορφική θα προκύψει από τις επικόμβιες μάζες, οπότε δεν είναι πρόβλημα. Επίσης ποιός είναι ο κόμβος ελέγχου για τη στοχευόμενη μετακίνηση ή το performance point? Πώς θα αντιμετωπίζατε το θέμα αυτό;

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  11. Για μεμονωμένα πέδιλα εγώ χρησιμοποιώ τους τύπους που επισυνάπτω στο αρχείο για τον υπολογισμό των ελατηριών ( 3 μεταφορικά και 3 στροφικά - KN/m). Σημείο εισαγωγής κόμβου στα 2/3 του ύψους του πεδίλου αν είναι κωνικό και στο 1/2 αν είναι πλάκα.

    Για συνδετήρια δοκάρια και πεδιλοδοκούς υπολογίζω τον δείκτη εδάφους κατά Vesic (εγχειρίδια εδαφομηχανικής ΕΜΠ), όπου λαμβάνει υπόψη το πλάτος της δοκού και το υλικό (μέτρο ελαστικότητας σκυροδέματος), καθώς επίσης και τις μηχανικές ιδιότητες του εδάφους (μετρό ελαστικότητας, λόγος poιsson). Από τον τύπο αυτό προκύπτει η δείκτης εδάφους KN/m3. Απο εκεί και πέρα και ανάλογα με την μοντελοποίηση ορίζω area springs (KN/m3) για τα επιφανειακά ή line springs (KN/m2) για τα γραμμικά. Οι ευροκώδικες δίνουν τρείς καταστάσεις για τον σχεδιασμό (STR, EQU και GEO). Αντίστοιχα προκύπτουν οι κατάλληλοι συνδυασμοί για κάθε έλεγχο.

     

    Το σημαντικό είναι να έχεις μια εικόνα του εδαφικού σχηματισμού, έστω και οπτική. Η διαστασιολόγηση είναι άλλο πράγμα. Όταν λαμβάνεις υπόψη αλληλεπίδραση εδάφους αλλάζουν σημαντικά οι ιδιομορφές της κατασκευής. Ένα "μαλακό" έδαφος για παράδειγμα σου αυξάνει την ιδιοπερίδο και κατ' επέκταση σε πετάει στον κατιόντα κλάδο του φάσματος, οπότε μειώνεται η σεισμική διέγερση. Όμως έχεις σημαντικές υποχωρήσεις εδάφους, διαφορικές μετατοπίσεις κλπ.

     

     

     

     

    • Like 1
  12. Γειά χαρά σε όλους. Ένας πελάτης μου θέλει να αγοράσει ένα ακίνητο από φέρουσα τοιχοποιία. Το εν λόγω ακίνητο χρειάζεται επισκευή. Θα ήθελε να έχει μια εικόνα του κόστους των ενισχύσεων. Συγκεκριμένα η τοιχοποιία χρειάζεται ολική αποκάλυψη και υδροβολή για την απομάκρυνση του υφιστάμενου κονιάματος. Μετά εισπίεση νέου κονιάματος με σωληνάκια και τέλος gunite. Χρειάζομαι λοιπόν ενδεικτικές τιμές για:

    - Καθαιρέσεις σοβάδων τοιχοποιίας

    - Υδροβολή

    - Εισπίεση κονιάματος (σωληνάκια)

    - Gunite

    Όποιος έχει κάνει κάτι παρόμοιο τελευταία ας με βοηθήσει με τις τιμές.

    Ευχαριστώ.

  13. Καλησπέρα σε όλους. Έχει κανείς υπόψη του το φορτίο κεραμμυδοσκεπής; (Πέτσωμα, καδρόνια, μόνωση και κεραμμύδια). Θα πατήσω μια τέτοια επικάλυψη σε ζευκτά και θέλω να γνωρίζω το φορτίο. Αν το έχει υπολογίσει κανείς....

  14. Ανεβάζω και εγώ με τη σειρά μου ένα excel για υπολογισμό hinges property data στο SAP2000 (μια και η push over είναι στη μοδα τελευταία). Όλοι οι υπολογισμοί είναι βάση των τύπων που προτείνει ο ΚΑΝΕΠΕ (My, Mres, θy, θum, θpl κλπ). Στο ένα worksheet είναι υπολογισμοί για υποστύλωμα και στο άλλο για δοκό. Όπου είναι κίτρινο το backround συμπληρώνετε τα δεδομένα. Στα υλικά και στους οπλισμούς έχω combo box για ευκολότερη χρήση. Στο worksheet DATA είναι όλα τα δεδομένα που λαμβάνουν υπόψη οι υπολογισμοί. Δεν έχω υπολογίσει τον συντελεστή α (αποδοτικότητας περίσφυξης). Κάνετε εισαγωγή το νούμερο κατευθείαν. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι τελικές τιμές γωνίας στροφής πρέπει να διαιρεθούν με τους αντίστοιχους συντελεστές ασφαλέιας. Το αρχείο ΔΕΝ είναι κλειδωμένο, οπότε όποιος ασχοληθεί με αναβάθμιση κλπ ας το ανεβάσει ξανά για όλους μας. Ελπίζω να φανεί  χρήσιμο και αν βρεθεί κάποιο λάθος στους υπολογισμούς ζητάω εκ' των προτέρων συγνώμη και περιμένω τις διορθώσεις.

    • Upvote 3
  15. Καλησπέρα σε όλους. Αναπτύσω κάποιες εφαρμογές σε VB6 σαν βοηθήματα στο sap2000. Ανεβάζω μια πρώτη εφαρμογή η οποία δημιουργεί συνδυασμούς φορτίσεων κατά EC1 και κατά Ν.Ε.Α.Κ με βάση τις φορτίσεις που είναι καταχωρημένες στο αρχείο. Οι συνδυασμοί καταχωρούνται στο $2k file του SAP και μετά με import γίνεται εισαγωγή στο μοντέλο. Γενικά είναι αρχική προσπάθεια γι' αυτό όποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει καλό είναι να επικοινωνήσει μαζί μου για διευκρινήσεις. ([email protected]). Μπορεί να στείλει mail στη διεύθυνση αυτή και θα δώσω τηλέφωνο επικοινωνίας. Εύχομαι να φανεί χρήσιμο στους χρήστες του SAP. Αν παέι καλά θα ανεβάσω και άλλες εφαρμογές που αναπτύσσω (κατανομή φορτίων από πλάκες σε δοκούς με τραπέζια - τρίγωνα και όχι με πεπερασμένα, τελική διαστασιολόγηση δοκών με EC2 και άλλα).

    Combos_Creator.exe

    • Upvote 4
  16. Έξυπνο alex...Δοκίμασε αν θες να δεις και τα αποτελέσματα μέσω section cuts.. Είναι παίδεμα γιατι δεν είναι εύχρηστα αλλά δίνει σωστά εντατικά για διαστασιολόγηση...Και διατηρείς και την έννοια του composite beam...Anyway το θέμα έχει εξαντληθεί...Απλά το έθεσα γιατι θεωρώ ότι το SAP είναι πολύ δυνατό και αξίζει να ψαχνόμαστε σε τέτοια θέματα...Ευχαριστώ για την απάντηση....

  17. Ναι το είχα δει Alex. Βρήκα κάποια πράγματα και εγώ. Η CSI US δίνει δύο εναλλακτικές για να δείς εντατικά μεγέθη διαστασιολόγησης. 1. Φτιάχνεις διατομή με συνεργαζόμενο πλάτος και ρυθμίζεις modifiers σε πλάκες. Επίσης μειώνεις βάρος πλακών (αφού περιλαμβάνονται στις δοκούς).

    2. Φτιάχνεις section cuts στα οποία βλέπεις εντατικά μεγέθη για διαστασιολόγηση, αφού σε αυτά τα cuts είναι μέσα και τα shells και τα frames. Το 2 το έλεγξα και δίνει σωστά αποτελέσματα. Έκανα έλεγχο σε αρχή μέση και τέλος δοκού. Τώρα τα sections cuts είναι λίγο δύσκολα στην ανάγνωση.

  18. Hello to everyone. Έχει κανείς μεθοδολογία για να παίρνεις διαγράμματα δοκών για διαστασιολόγηση από το SAP...Αν τοποθετήσω δοκό στη σωστή θέση (ως προς το ύψος με insertion point) τότε έχω λειτουργία πλακοδοκού και τα εντατικά μεγέθη είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μικρά. Από την άλλη αν συνδέσω δοκό με πλάκα στο ίδιο ύψος (δεν έχω λειτουργία πλακοδοκού) πάλι έχω αποκλίσεις προς τα κάτω πάντα, αλλά τα μεγέθη αυξάνονται. Αν από την άλλη κάνω κατανομή φορτίων με τρίγωνα τραπέζια κλπ στις δοκούς τότε είμαι ΟΚ. Αλλά αυτό είναι χρονοβόρο φυσικά. Μήπως έχει βρεί κανείς κανέναν τρόπο για τη δημιουργία αξιόπιστου για διαστασιολόγηση μοντέλου;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.